ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το ένδοξο ελληνικό παρελθόν της Ντνίπρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει ξαναβρεθεί αντίπαλος με την Ουκρανική Ντνίπρο (με την οποία κληρώθηκε χθες στη φάση των 32 του Europa League)
στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ωστόσο οι δεσμοί της ομάδας του Κιέβου με την Ελλάδα είναι ουκ ολίγοι. Πέντε παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα έχουν φορέσει τη φανέλα της προσεχούς αντιπάλου των «ερυθρολεύκων». Και μάλιστα οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι όπως ο Όλεγκ Προτάσοφ , ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο και ο Νέρι Καστίγιο.
Να θυμηθούμε τους πέντε αυτούς παίκτες:
Όλεγκ Προτάσοφ
Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε το ουκρανικό ποδόσφαιρο είναι ο Όλεγκ Προτάσοφ. Ο Ουκρανός τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη νέα ομάδα του Κώστα Μανωλά σε ηλικία οκτώ ετών όταν και ήταν στην ομάδα νέων. Αφού έμεινε, για εννέα χρόνια στις μικρές ομάδες, προβιβάστηκε στην πρώτη όπου έμεινε για επτά χρόνια με 145 συμμετοχές και 95 τέρματα. Από εκεί και πέρα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη Ντιναμό Κιέβου για να κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα όπου αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Από τους «ερυθρόλευκους» ταξίδεψε στην Ιαπωνία για την Γκάμπα Οσάκα, για να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου έκλεισε την καριέρα του μετά τα περάσματα από Βέροια, Προοδευτική και Πανελευσινιακό.
Το 2006, επέστρεψε και πάλι στη Ντνίπρο για να καθίσει στον πάγκο της για δύο σεζόν, ενώ το 2009 βρέθηκε στον πάγκο του Ηρακλή.
Γκενάντι Λιτόφτσενκο
Ανάλογη είναι η πορεία του Γκενάντι Λιτόφτσενκο με αυτή του Όλεγκ Προτάσοφ. Βρέθηκε από πολύ μικρός στις ακαδημίες της Ντνίπρο με την οποία αγωνίστηκε και αυτός για επτά σεζόν με 183 συμμετοχές και 36 τέρματα. Ύστερα, αγωνίστηκε και αυτός για δύο σεζόν στη Ντιναμό Κιέβου, για να πάρει τη μεταγραφή του για τον Ολυμπιακό με τον οποίο είχε 80 συμμετοχές και εννέα τέρματα.

Όλεγκ Βενλίνσκι
Το καλοκαίρι του 2005, η ΑΕΚ ολοκλήρωνε τη μεταγραφή του Όλεγκ Βενλίνσκι, ως έναν από τους κορυφαίους Ουκρανούς επιθετικούς. Ο 33χρονος πλέον επιθετικός είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Ντνίπρο έχοντας 57 συμμετοχές με 31 τέρματα.
Στην Ένωση όμως, δεν άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της και στη μία σεζόν που βρέθηκε στον σύλλογο, είχε 15 συμμετοχές με μόλις τρία τέρματα και αποχώρησε χωρίς να λείψει από κανέναν.
Νέρι Καστίγιο
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από το ελληνικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει στο ουκρανικό με τη φανέλα της Ντνίπρο έγινε ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός επιθετικός μετά την εφταετία στον Ολυμπιακό, αποχώρησε για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Με τους πρωταθλητές Ουκρανίας όμως, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι σπουδαίο και σε 12 συμμετοχές είχε μόλις ένα τέρμα.
Έτσι δόθηκε δανεικός στη Ντνίπρο με την οποία απογοήτευσε πλήρως. Δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και το μόνο που έκανε, ήταν τρεις συμμετοχές χωρίς να σκοράρει όμως.
Ντέρεκ Μπόατενγκ
Ο 28χρονος Γκανέζος ξεκίνησε την καριέρα του από την Καλαμάτα, για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ.
Μετά από το πέρασμά του σε ΑΪΚ Στοκχόλμης, Μπεϊτάρ Ιερουσαλίμ, Κολωνία και Χετάφε, αγωνίστηκε στη Ντνίπρο.Με την ομάδα της Ουκρανίας είχει 23 συμμετοχές και δύο τέρματα σε δύο σεζόν που βρέθηκε εκεί.
Ο Ολυμπιακός θα κατέβει στις δυο αναμετρήσεις (19 και 26 Φεβρουαρίου) με τον τίτλο του φαβορί ωστόσο πάντα τέτοιοι αντίπαλοι κρύβουν παγίδες.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου