ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ποιά μεγάλη εταιρεία αποχωρεί από την Ελλάδα?

Βούλιαξε στις ζημίες

Την έξοδο της απ' την ελληνική αγορά μεθοδεύει η
Pepsico και ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" αναζητεί συμφωνίες franchise...

Συγκεκριμένα ψάχνει για εμφιαλωτή στην ελληνική βιομηχανία, στον οποίο θα παραχωρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και διάθεσης των σημάτων της, προκειμένου να απεμπλακεί από τη ζημιογόνο για τον όμιλο δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τουλάχιστον τρεις ελληνικές εταιρείες δεν έχουν μέχρι στιγμής καρποφορήσει, αφού οι τελευταίες φέρεται να ενδιαφέρονται για την εξαγορά κάποιων σημάτων με υψηλή εμπορευσιμότητα -κυρίως των σημάτων ΗΒΗ- και όχι για συνεργασία με την Pepsico τύπου franchising μέσω της οποίας θα υποχρεώνονται να πληρώνουν στον πολυεθνικό όμιλο μέρος των πωλήσεων ως δικαιώματα.


Σύμφωνα με την Καθημερινή οι τρεις εταιρείες με τις οποίες έχει συζητήσει η Pepsico HBH είναι η "Βίκος", η "ΕΨΑ" και η "Λουξ".

Το μοντέλο της παραχώρησης της αποκλειστικής παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων της Pepsico σε άλλη εταιρεία δεν είναι ξένο για τη δραστηριότητα του ομίλου στην ελληνική αγορά. Είχε εφαρμοσθεί από το 1973 ως το 1989 όταν την άδεια αυτή είχε η Ήβη - Παναγόπουλος, η οποία εξαγοράσθηκε το 1989 από την Pepsico.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2013 η εταιρεία προχώρησε στο κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, με το ακίνητο να διατίθεται ακόμη προς πώληση. Προς πώλησης είναι και οι αποθήκες της εταιρείας στην περιοχή του Κορωπίου.

Το 2013 η εταιρεία είχε ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημιές είχαν φθάσει τα 102,6 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου