ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ε. Τσακαλώτος: Περισσότεροι φόροι και ανώτατος συντελεστής 50%

Συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων 50% προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος.



Ειδικώτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο.

Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες.

Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο – το νεοφιλελεύθερο – που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπερφορολογήσει ολόκληρη τη μεσαία τάξη.

Ετοιμάζουν περιουσιολόγιο όπου θα συμπεριλαμβάνονται κινητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητα, πίνακες, κοσμήματα), ακίνητα και καταθέσεις και με βάση αυτό θα φορολογούν τους πολίτες.

Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η διατύπωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα φορολογηθούν με 50% όσοι τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι τα εισοδήματά τους φτάνουν στις 150.000 ευρώ;

Εμείς καταργούμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από αυτά και μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού:

· ο ανώτατος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνεται στο 33%, από 42% που είναι σήμερα και από 45% που ήταν πριν από την κρίση.

· ο ανώτατος συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται σταδιακά, έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%.

Σημειώνεται ότι το 2014 εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ δήλωσαν 5.494 φορολογούμενοι.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το σχέδιό του για τα φορολογικά σε ένα τόσο μικρό αριθμό φορολογουμένων.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ έχουν 172.000 φυσικά πρόσωπα.

Προφανώς, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνει σε μία τόσο μικρή φορολογική βάση.

Εμφανώς και θα ζητήσει από τους φορολογούμενους που έχουν ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι στο χωριό να καλύψουν τη μαύρη τρύπα που δημιουργούν η αστάθεια και οι υποσχέσεις τους.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για 50% φόρο αφορά ολόκληρη τη μεσαία τάξη. Μας αφορά όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου