ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο παραπλανημένος λαός θα κάνει το μοιραίο λάθος;

Μας έχουν ζαλίσει στον ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα του χρέους. Προσπαθούν να παραπλανήσουν ακόμη περισσότερο τον ήδη
παραπλανημένο ελληνικό λαό με νούμερα και ποσοστά που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.



Ποια είναι η πραγματικότητα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να μας πει;

Λένε πως θα ζητήσουν «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αυτό θα είναι η λύση για το πρόβλημα χρέους της χώρας. Αρνούνται όμως να μας πουν πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτό καθεαυτό το ύψος του χρέους, όσο δύο άλλα πολύ απλά νούμερα: το ποσοστό του επί του ΑΕΠ και το επιτόκιο εξυπηρέτησής του.

Το ελληνικό εξωτερικό χρέος είναι τούτη την ώρα περίπου 320 δις και εξυπηρετείται μέσω της βοήθειας των δανειστών μας και των μνημονίων που έχουμε υπογράψει με ένα μέσο επιτόκιο της τάξης του 2%. Ακόμη και αν υποθέσουμε πως μας κουρεύουν το «μεγαλύτερο μέρος του χρέους» και φτάσει αυτό στα 150 δις ευρώ, η εξυπηρέτηση ενός τέτοιου χρέους, με ένα μέσο επιτόκιο 5-6% από τις αγορές, χωρίς μνημόνια και συμφωνία με τους εταίρους, φαίνεται με μιαν απλή μαθηματική πράξη πως είναι απείρως επαχθέστερη! Εκτός και αν νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως η ευρωπαίοι θα εξακολουθούν να μας δανείζουν χαριστικά με 2%, την ώρα που οι ίδιοι δανείζονται ακριβότερα πολλές φορές, χωρίς παράλληλα να απαιτήσουν έστω και τον ελάχιστο έλεγχο στα οικονομικά της χώρας.

Αλλά φτάσαμε στο έσχατο σημείο παραλογισμού ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία, ακόμη και προεκλογικά και με ευθύνη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να μην συζητάμε αυτά που είναι κρίσιμα για την χώρα αλλά αυτά που βολεύουν προεκλογικά την πορεία του κ. Τσίπρα προς τα θερινά ανάκτορα της εξουσίας. Συζητάμε για το χρέος, την διαγραφή του, το σκίσιμο των μνημονίων, τον ΕΝΦΙΑ και για εξωτικές θεωρίες αλλαγής στην Ευρώπη, την ώρα που δεν μας λένε λέξη για την επόμενη μέρα της χώρας.

Δεν μας λένε λέξη για την ανάπτυξη που μονάχα από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να προέλθει. Δεν μας λένε λέξη για την μείωση της ανεργίας που μονάχα η ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα μπορεί να φέρει. Λένε πως αν κουρέψουμε το χρέος θα έρθουν επενδυτές στην χώρα. Μα, οι επενδυτές δεν κοιτούν ΠΟΣΑ χρωστάς! Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι αν μπορείς να τα εξυπηρετείς απρόσκοπτα. Και όπως δείξαμε παραπάνω, η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους μέσω των συμφωνιών μας με τους εταίρους και δανειστές είναι η πιο συμφέρουσα για την χώρα.

Οι επενδυτές ενδιαφέρονται επίσης για το επιχειρηματικό κλίμα, την φορολογική και πολιτική σταθερότητα, την ανταγωνιστικότητα, την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, τον έλεγχο της τήρησης των όρων ανταγωνισμού, την ισονομία. Όλα τούτα είναι «terra incognita» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, όπως και για οποιοδήποτε «αριστερό – ριζοσπαστικό κίνημα» εξάλλου. Οι ίδιοι τους, μιλάνε απλώς και μόνο για αύξηση του ΑΕΠ μέσω ανάπτυξης που θα προέλθει από δημόσιες επενδύσεις κυρίως. Δεν μας λένε όμως που θα βρουν τα χρήματα για αυτές τις επενδύσεις όταν ακόμη και αν πετύχουν τους στόχους τους για κούρεμα του χρέους και σκίσιμο των μνημονίων, η επιβάρυνση για την εξυπηρέτηση του χρέους θα είναι μεγαλύτερη και η χώρα θα βρίσκεται κυριολεκτικά στο ΕΛΕΟΣ των αγορών και των (πραγματικών) τοκογλύφων;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί συστηματικά να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, φωτίζοντας με τον προβολέα του χυδαιότερου και κυνικότερου λαϊκισμού τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας εξαιτίας της οικονομικής – πολιτικής κρίσης που βιώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Μιλάει συστηματικά για το χρέος και τα μνημόνια, όταν τα πραγματικά «κλειδιά» της εξόδου από την κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις, η αλλαγή οικονομικού μοντέλου και η ανάπτυξη. Όταν ο μόνος δρόμος που μπορεί να βαδίσει η χώρα είναι μέσα στην ευρωζώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να μας πει τι θα κάνει για να παραμείνουμε εκεί ή τι σχέδιο έχει αν τελικά αποτύχει ακόμη και στους αναποτελεσματικούς στόχους του κουρέματος του χρέους και του «σκίσιμου» των μνημονίων.

Όποιος εξακολουθεί να φωνάζει πως την κρίση την έφεραν τα μνημόνια και οι «τοκογλύφοι» δανειστές μας (με επιτόκιο 2%!), είναι φανερό πως αρνείται να δει κατάματα το πρόβλημα και στο μέλλον αντί για λύση θα αποτελέσει και ο ίδιος μέρος του προβλήματος αν καταλάβει την εξουσία της χώρας. Εκτός κι αν βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά τι χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και είναι έτοιμοι να πετάξουν στα σκουπίδια τις θυσίες του ελληνικού λαού, μόνο και μόνο για να γευτούν οι ίδιοι τους για λίγο το «μέλι» της εξουσίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ελληνικός λαός όσο και αν προσπαθούν με πολιτικές μαγγανείες και ασύστολα οικονομικά ψεύδη και φαντασιώσεις να τον παραπλανήσουν, δεν έχει καμιά δικαιολογία να τους εμπιστευτεί. Αν το κάνει, θα είναι άξιος της μοίρας του…



Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου