ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα νταούλια από τους δανειστές τα ακούει κύριος Τσίπρας;

Άρχισε η... παπαγαλία στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου. Μόλις οι κ. Σουλτς και Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσαν ότι έρχονται για διαβουλεύσεις στην Αθήνα και μόλις ο Τσίπρας πήρε
πρόσκληση από τον Ολάντ τα παπαγαλάκια άρχισαν να κελαηδάνε.


«Τέρμα η τρόικα, τώρα θα προσκυνάνε στην Αθήνα», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να φοράνε βρακάκια ακράτειας.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και είναι δυστυχώς πολύ μαύρη. Οι ξένοι δανειστές έρχονται στην Αθήνα για να γνωρίσουν από κοντά αυτό το «εξωτικό ζώο» όπως πάνε στο τσίρκο για να δουν το περίεργο. Έρχονται για να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να συζητήσουν μαζί του αυτά που περιμένουν την Ελλάδα.

Τα μηνύματα από τη Λαγκάρντ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, τον Ντάισελμπλουμ φαίνεται ότι δεν τα καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Κάντε μεταρρυθμίσεις που υποσχεθήκατε, εφαρμόστε το πρόγραμμα που δεσμευτήκατε και τότε μιλάμε για αναδιάρθρωση χρέους».

Αυτό θα έρθουν να πουν στον Τσίπρα δίνοντάς του μια σιωπηρή περίοδο χάριτος 10 ημερών. Θα έρθουν, αν τους πει ο πρωθυπουργός ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, τότε την επόμενη εβδομάδα που είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ και θα αποφασιστεί η στήριξη των τραπεζών, θα πάρουν την πρώτη κρυάδα.

Οι λεονταρισμοί ότι δεν αναγνωρίζουν την τρόικα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμη κι αν ο Τσίπρας πάει να δει τη Μέρκελ, τον Ντράγκι ή τη Λαγκάρντ, θα έρθει η ώρα που θα πρέπει οι τεχνοκράτες να καθίσουν και να βρουν λύσεις. Θα τους πουν τρόικα, θα τους πουν επιτροπή βοήθειας ή πρέσβεις των δανειστών; Όπως κι αν τους πουν τρόικα θα είναι και θα εκπροσωπούν ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για τα δελτία των 8.

Άλλωστε, η S&P μας προειδοποίησε ότι έρχεται υποβάθμιση πριν από το Μάρτιο. Όπως διευκρίνισε ο Φρανκ Γκιλ, επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης του S&P η αβεβαιότητα που δημιουργεί η ενδεχόμενη σύγκρουση της Αθήνας με την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος ενδέχεται να ακυρώσει την ανάκαμψή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη υποσχόμενος να αναδιαρθρώσει το κρατικό χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διακρατείται από τον επίσημο τομέα, εξηγεί ο Γκίλ και διερωτάται τι είδους ελάφρυνση χρέους προτίθενται να αποδεχθούν και σε τι είναι διατεθειμένα να συμφωνήσουν τα άλλη κράτη μέλη της Ε.E.

Όπως διευκρίνισε η 13 Μαρτίου είναι η ημέρα της αξιολόγησης αλλά δεν αποκλείεται αν συμβεί κάτι εξαιρετικό ο οίκος, που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της χώρας, να αποκλίνει από αυτή την ημερομηνία.

Με άδεια τα ταμεία, με τη συμφωνία με την τρόικα να είναι στο σημείο μηδέν, τα 7,5 δισ. της δόσης να μην τα θέλει η... Βαλαβάνη αλλά και την αδυναμία να εκδώσει η χώρα έντοκα αφού κανείς δε θα τα αγοράσει, η οικονομία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Αυτή είναι η κατάσταση, κι όταν τελειώσουν τα πανηγύρια η νέα κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της. Ο Σταθάκης και ο Βαρουφάκης που θα είναι στο οικονομικό επιτελείο, δήλωσαν σε ξένα ΜΜΕ ότι δεν έχει πρόθεση η κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους δανειστές.

Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως κωλοτούμπα, όμως, από την άλλη οι Συριζαίοι ετοιμάζονται να κάνουν κινήσεις οι οποίες ήδη έχουν εκνευρίσει τους δανειστές.

Όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής, οι αγορές περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα και θα κρίνουν που θα πάει η κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο φόβος ενός εκτροχιασμού της οικονομίας είναι πιθανός. Αλλά ακόμη χειρότερος είναι ο φόβος μην εκλάβουν οι απίθανοι μάγοι το περιθώριο των ολίγων ημερών ως μήνυμα ότι κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι.

Η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνου. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά μας μοιάζει με το εφιάλτη του Φρέντι Κρούγκερ.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου