ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αυτό είναι το πιο ελίτ οικοτροφείο των ΗΠΑ -Εκεί που πηγαίνουν τα παιδιά των πλούσιων [εικόνες]

Tο Phillips Exeter Academy θεωρείται το πιο ελίτ οικοτροφείο της χώρας και αυτή τη στιγμή αριθμεί
1200 μαθητές.

Πρόκειται για γόνους πλουσίων (έως βαθύπλουτων) που μπαίνουν από νωρίς στη διαδικασία εντατικής, αλλά και εναλλακτικής μάθησης έτσι ώστε να εισέλθουν στην ανώτερη βαθμίδα με τα καλύτερα εφόδια.


Το σχολείο δημιουργήθηκε το 1781 από τον Δρ.Τζον Φίλιπς που είχε με τη σειρά του αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ και ήθελε να κάνει πράξη το όραμά του να δημιουργήσει γενιές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πιο δύσκολη δουλειά: τη ζωή. Το ίδρυμα που διοικεί ουσιαστικά την Ακαδημία χρηματοδοτείται από τα βαθιά πορτοφόλια των γονιών, αλλά και άλλων δωρητών, έτσι ώστε να συνεχίσει να παρέχει υψηλής στάσης εκπαίδευση, αλλά και ευκολίες που δύσκολα μπορεί να συναντήσει ένας αντίστοιχος μαθητής στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι οι συγκρίσεις πληγώνουν καθώς το συγκεκριμένο σχολείο παρέχει τα πάντα σε ένα μαθητή: άμεση επαφή με την έρευνα, τις τέχνες, τον αθλητισμό. Ανοιχτό μάθημα με τους καθηγητές, συναντήσεις ουσίας στο αμφιθέατρο, όπως και μια βιβλιοθήκη που θα ζήλευαν ακόμη και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η Ακαδημία προσέχει ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια της διατροφής, αλλά και τις διαμονής των μαθητών έτσι ώστε να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο πέραν των μαθητικών υποχρεώσεών τους. Ένας συντάκτης του Business Insider πέρασε ένα ολόκληρο φθινόπωρο μέσα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, ακολούθησε το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών και κατέγραψε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που γνωρίζουμε...







































iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου