ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση: Στις δυο μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ έναντι του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ από τους Αναποφάσιστους ψηφοφόρους και η
αδυναμία των ΑΝΕΛ και του Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να καθορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της METRISI που πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 19 έως 21 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1008 ατόμων.




Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν

Πρώτον: Το 49,8% εμπιστεύεται τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για Πρωθυπουργό έναντι 38,4% του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ενώ στους Αναποφάσιστους ψηφοφόρους η διαφορά αυξάνεται, με το 51,2% να εμπιστεύεται τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ έναντι 30,2% του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Δεύτερον: Το 57,0% θέλει να προκύψει Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και κορμό την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έναντι 40,9% με Πρωθυπουργό τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.



Τρίτον: το 86,4% «Δεν Θέλει» Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 52,3% «Πιστεύει» ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ΕΥΡΩ με Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον: Μειοψηφούν στην κοινή γνώμη οι βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά, μόλις 3 στους 10 πολίτες συμφωνούν με μερικές εκ των σημαντικότερων εξαγγελιών του, όπως «η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων», «η επαναπρόσληψη των Δημοσίων Υπαλλήλων που απολύθηκαν», «η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων», «η μονομερής κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων του Μνημονίου» και «η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» .



Πέμπτον: Το 72.1% επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στο Ευρώ πάση θυσία, ενώ το 68,9% πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή θέση της χώρας κινδυνεύει. Παράλληλα, το 82,3% πιστεύει ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το Ευρώ με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.



Οι Αναποφάσιστοι παραμένουν στο 7,5% και εάν σε αυτούς προστεθεί το 5% που δεν δηλώνουν βεβαιότητα ψήφου, η ρευστότητα προσεγγίζει το 12,5%. Έως την τελευταία στιγμή παραμένουν αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που τον Ιούνιο 2012 ψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μειώθηκε στο 2,0% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας το διήμερο 16-18 Ιανουαρίου που ήταν 2,2%. Μάχη μεταξύ των ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ για την 3η θέση, με την Χ.Α. να προηγείται, ενώ οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Παπανδρέου φαίνεται να μην καταφέρνουν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή.



Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ 32,1%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,4%
ΠΟΤΑΜΙ 5,3%
ΠΑΣΟΚ 4,9%
ΚΚΕ 4,3%
ΑΝΕΛ 2,7%
ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2,4%
ΛΑΟΣ 0,9%
ΔΗΜΑΡ 0,7%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,7%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΥ 7,5%

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 56,4% έναντι 25,1% της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Οι συσπειρώσεις των δύο μονομάχων «έχουν πιάσει ταβάνι»: ΣΥΡΙΖΑ 90,1% και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 86,8% -σε σχέση με την πρόθεση ψήφου των Βουλευτικών Εκλογών του Ιουνίου 2012.



Oι βασικές μετακινήσεις είναι κυρίως οι εισροές προς ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΠΑΣΟΚ και προς ΣΥΡΙΖΑ από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Τέλος, το ισοζύγιο ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 1/2.





provocateur.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου