ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η «ΛΙΤΣΑ» αποκαλύπτει: Εφοπλιστής «φυλάει» τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου

Έξι χρόνια μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου η γυναίκα που "ξεκλείδωσε" όλη τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε και τοποθετούσε βόμβες
αποκάλυψε που βρίσκονται τα λύτρα, περίπου 30 εκατ. ευρώ.


"Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Δημ. Σκαφτούρος γιατί εκτός ότι μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός ότι αυτός θα τα φέρει" είπε στην κατάθεσή της.

Μέρος των χρημάτων η Ευαγγελία Βλαστού τα έθαψε, μέσα σε βαζάκια μαρμελάδας κάτω από τσιμέντο και πλακάκια στο σαλόνι της. Είπε χαρακτηριστικά:

"Τον Μάρτη του 2012 πήρα 500.000 ευρώ από τον πατέρα του Γ. Σκαφτούρου. Είπα στο Βλαστό ότι θα τα θάψω κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού μου, όπως και έκανα. Στα τέλη του 2012 με Ιανουάριο 2013 ο Βλαστός μου είπε να πάρω άλλα λεφτά και να τα θάψω στο ίδιο σημείο. Πήγα μόνη μου στο σπίτι που έμενε η μητέρα του Γ. Σκαφτούρου και μου έδωσε μία σακούλα κρεάτων με 1,1 εκατ. ευρώ. Τα έθαψα και αυτά στο ίδιο μέρος".

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της οργάνωσης ξεκίνησε όταν δεν παρέδωσε τα χρήματα αυτά στον Βλαστό όταν τα ζήτησε:

"Η δικηγόρος ήρθε στο σπίτι μου με μηχάνημα για να τα μετρήσουμε. Τα μετρήσαμε δύο φορές και τα βρήκαμε λιγότερα, ήταν 1,250 εκατ. ευρώ. Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει" είπε στους αστυνομικούς και στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι ενδεχομένως κάποια βαζάκια τα πέταξε κατά λάθος σε μπάζα και εν συνεχεία στα σκουπίδια και γι' αυτό δεν βρέθηκαν."

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε η εξαδέλφη του Παν. Βλαστού και για το σχέδιο για απαγωγή τραπεζικού στελέχους, και μάλιστα σ' ένα από τα πιο κεντρικά και πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, στην Ηρώδου Αττικού. Όπως αποκάλυψε η Ευ. Βλαστού υπήρχε και σχέδιο Β.

"Η Μ. Μ. θα πλάσαρε τον εαυτό της στο στέλεχος της τράπεζας, δηλαδή θα προσπαθούσε να κάνει ερωτική σχέση μαζί του για να τον βγάλει φωτογραφίες, και στη συνέχεια να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα του έπαιρναν τα λεφτά. Το στέλεχος τον φώναζαν κωδικοποιημένα 'Μπούμπη'" είπε για το σχέδιο Β.


imerisia.gr, Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου