ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ξανθή, αγαπημένη Παναγιά

Δεν συμμερίζομαι τα ανέκδοτα για τις ξανθιές – τουλάχιστον όχι όλα, έχω γνωρίσει πανέξυπνες. Αλλά ο Χριστόδουλος απέδειξε ότι μάλλον όλη η κοινωνία έχει βαφτεί ξανθιά.



Ζούσε στην νοτιανατολική Αττική. Είναι το μέρος όπου βρίσκει καταφύγιο η ελίτ του εγκλήματος στην Ελλάδα. Ναρκέμποροι, μαφιόζοι, τρομοκράτες, ληστές, διακεκριμένοι παραβατικοί. Μιλιούνια λαθρομεταναστών. Σχετικά αραιοκατοικημένη μεν, αλλά δίπλα στην Αθήνα, όπου γίνονται οι «μπίζνες». Με αφθονία αυθαιρέτων κατοικιών, διάσπαρτες σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές, βρίσκεται εύκολα στέγη σε περιοχή όπου δεν βλέπουν πολλά μάτια τις κινήσεις σου. Με τη θάλασσα δίπλα να παρέχει δυνατότητα διαφυγής και κοντραμπάντου με ταχύπλοα.

Ενοικίασε σπίτι με πλαστή ταυτότητα. Μπορεί εύκολα να συμβεί. Ακόμα ο μέσος Έλληνας δεν υποψιάζεται στη θέα ενός αληθοφανούς αποδεικτικού εγγράφου.

Κυκλοφορούσε με ποδήλατο. Συρμός της εποχής.

Αλλά, όπως δήλωσαν περίοικοι, το να δηλώνει «εκπαιδευτικός» ένας απίθανης εμφάνισης τύπος, με ξανθό σπαστό μαλλί πριμαντόνας συνδυασμένο με μούσι πασόκου της δεκαετίας του ’80, και κανένας να μην έχει επί δυο μήνες αναρωτηθεί αν αυτός ο άνθρωπος είναι ψεύτικος με ξεπερνά.

Κάποτε δάσκαλοι, καθηγητές, φροντιστές, γενικά όσοι άντρες δήλωναν «εκπαιδευτικός», είχαν μια τυποποιημένη εμφάνιση ευπρέπειας, κοστουμάκι-πουκάμισο-γραβάτα. Όχι πάντα καινούρια, οι μισθοί ήταν περιορισμένοι. Αλλά η κοινωνία διέκρινε μια αντιστοιχία της ιδιότητας με την εμφάνιση.

Βαθμιαία, η χαλάρωση αξιών μετά την επικράτηση των «προοδευτικών δυνάμεων», η «δημοκρατικότητα» με την μεταφορά του ήθους των κομματικών νεολαιών στα σχολεία, μετέτρεψαν τις αίθουσες διδασκόντων σε πασαρέλα ατημελησίας.

Πρόσφατα, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα τοπικό κανάλι που παρουσίαζε κλαδική συνέλευση δασκάλων. Ήταν, γυναίκες και άντρες, περίπου σαν μάζωξη αναρχικών στα Εξάρχεια.

Ο Χριστόδουλος λοιπόν, ήξερε τι έκανε δηλώνοντας «εκπαιδευτικός». Το ότι κανένας δεν τον κατήγγειλε σκεπτόμενος τίνος τα παιδιά και τί είναι δυνατόν να διδάσκει αυτός ο τύπος, δείχνει ότι ο Σαββόπουλος παραμένει επίκαιρος, «όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και πού πηγαίνει».

Πάντως η απερίγραπτη εμφάνιση που χάρισε το γέλιο της χρονιάς θα μείνει στην ιστορία της τρομοκρατίας με χρυσά γράμματα - στη μαρκίζα. Κρίμα που ο Βοσκόπουλος γέρασε. Θα έκανε remake με πρωταγωνίστρια καλύτερη από τη Λάσκαρη.



Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου