ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Με Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα... μας πάει ο Τσίπρας στη δραχμή;

Μεγάλη συγκίνηση κατέλαβε τον ελληνικό λαό, και ειδικά τους ψηφοφόρους της Β’ Αθήνας στο άκουσμα της είδησης ότι κατεβαίνει υποψήφιος ο… υποψήφιος για νόμπελ Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης..
Είναι τέτοια η φήμη του στο εξωτερικό, καθ’ ότι επισκέπτης σε κάποιο πανεπιστήμιο του Τέξας που αγνοούμε και την ύπαρξή του, που οι μεγάλοι οικονομολόγοι του πλανήτη στεναχωρήθηκαν που θα χάσουν από τις τάξεις τους τον μεγάλο αυτόν συνάδελφό τους.


Θα τον κερδίσει όμως η ελληνική βουλή και πιθανότατα και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όχι και τσάρος της Οικονομίας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το μιντιακό αυτό κατασκεύασμα, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως «Μπαρουφάκης» για τις προβλέψεις του στα τηλεπαράθυρα του Αυτιά, του Παπαδάκη και του καθένα που τον έβγαζε να μιλά ως «σπουδαίο οικονομολόγο», είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εύχεται να κάθεται στα ίδια έδρανα με την επίσης μέγιστη πολιτικό Ραχήλ Μακρή αλλά και τον άλλον τεράστιο οικονομολόγο Κ. Λαπαβίτσα που μπορεί πριν μερικές ημέρες να χαρακτήριζε μπαρούφα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά χθες βρήκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας. Είναι ο ίδιος που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή.

Βαρουφάκης λοιπόν και Λαπαβίτσας θα τα βρούνε μια χαρά. Έχουν πολλά κοινά. Είναι «επιτυχημένοι» στο εξωτερικό, έγιναν γνωστοί από τα τηλεπαράθυρα, απέτυχαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους και συμφωνούν στο ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει.

Πάρτε για παράδειγμα τον Βαρουφάκη ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρώσει τα ομόλογα του Ιουνίου και Ιουλίου, επομένως πάμε σε άτακτη χρεοκοπία. Μάλιστα, ερωτώμενος τι πρέπει να κάνει επισήμανε πως θα εισηγηθεί σε μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μη δανειστεί εκ νέου τον Ιούνιο για να πληρώσει λήξεις ομολόγων.

Μάλιστα σε ερώτηση αν αυτό θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός η απάντηση του ήταν αρνητική. Προφανώς κάτι ξέρει παραπάνω, υποψήφιος νομπελίστας...είναι.

Ο κ. Βαρουφάκης σε παλαιότερη συνέντευξή του απαντώντας στο ερώτημα, πώς μπορεί η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση, είπε ότι η χώρα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος και να βρει δρόμους για το πώς θα σταθεροποιήσει και πάλι την οικονομία της.

Θεωρεί πως, αφενός αυτό θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι «το πρόβλημα της Ελλάδας -πολύ υψηλό χρέος, ελάχιστες επενδύσεις, αφερέγγυος τραπεζικός τομέας- έχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη και δεν έχει νόημα να γίνεται ξεχωριστή μεταχείριση του προβλήματος της Ελλάδας, και αφετέρου, στην Ευρώπη υπάρχει συσσώρευση χρήματος που μετακινείται εδώ και εκεί μεταξύ τραπεζών πυροδοτώντας τις χρηματαγορές, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για παραγωγικές επενδύσεις».

Για κάτι τέτοιο, εκτιμά πως δεν απαιτείται ούτε ένα ευρώ των φορολογουμένων, καθώς, όπως λέει, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαθέτει πληθώρα από ενδιαφέροντα προγράμματα -για παράδειγμα τη σύνδεση της Ελλάδας με την Αυστρία με ένα τρένο υψηλής ταχύτητας- τα οποία χρηματοδοτεί με ομόλογα που θα αγόραζαν ευχαρίστως οι επενδυτές και αυτό φαίνεται από τα χαμηλά επιτόκια που πρέπει να πληρώνει.

Δηλαδή κατά τον καθηγητή θα πάψει η Ελλάδα να πληρώνει τα ομόλογα (αλλά αυτό δεν θα ήταν πιστωτικό γεγονός) και τα κορόιδα οι κουτόφραγκοι θα της έδιναν μέσω της ΕΤΕπ διάφορα προγράμματα ανάπτυξης.

Αυτός λοιπόν είναι ένας από τους εμπνευστές της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ο Τσίπρας τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Η έμπνευσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και γιατί όχι και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Κι, όμως, αυτός και ο Λαπαβίτσας, οι «ευρωφονιάδες» για χάρη της δραχμής είναι στα ψηφοδέλτια.

Να θυμήσουμε τι έλεγε πριν μερικές εβδομάδες ο Λαπαβίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει και σχέδιο επιστροφής στην δραχμή» είχε πει ενώ είχε τονίσει και άλλο φοβερό: «Ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις και ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί στην εσωτερική αγορά». Δηλαδή τι; Αναγκαστική αγορά ομολόγων από τους Έλληνες. «Χέρι» στις καταθέσεις των Ελλήνων;

Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν; Αυτοί θα χαράξουν τη γραμμή; Αυτοί θα καθορίσουν το μέλλον μας; Οι οπαδοί της χρεοκοπίας; Φτάνει πια, όχι άλλες μπαρούφες.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου