ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τα λούμπεν ρετάλια τρομοκρατίας - ποινικών

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ, της πιο ελίτ υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, έστω και απότακτος, θα συνεργαζόταν με τρομοκράτες;
Και βέβαια, όχι. Αλλά αυτό αφορά το παρελθόν, όταν ακόμα η τρομοκρατία, και ιδιαίτερα η 17 Νοέμβρη ήταν «σοβαρή», κρατούσε τους αυστηρούς κανόνες συνωμοτικότητας, και τηρούσε ευλαβικά τους κανόνες παρανομίας του «λενινιστικού κόμματος» και αυτές των «Τουπαμάρος» της Λατινικής Αμερικής.


Το ερώτημα όμως, που προκύπτει από τις νέες αποκαλύψεις της Αστυνομίας είναι εύλογο: Άραγε ο Μανιάτης, πρώην ΕΚΑΜίτης, μπλεγμένος σε παρανομίες και λαθρεμπόριο, είναι πράγματι τρομοκράτης; Προς το παρόν, όλα οδηγούν στην εκτίμηση πως όχι. Τότε τι είναι; Το σίγουρο είναι ότι εδώ και πολύ καιρό είναι «άνθρωπος» γνωστού φυλακισμένου νονού της νύχτας, επίσης Μανιάτη, ο οποίος κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν έχει δώσει συνεντεύξεις, και μάλιστα εμφανίζεται ως πολιτικά και θεωρητικά «προβληματισμένο άτομο». Τελικά, όμως, το να είναι ο ΕΚΑΜίτης και τρομοκράτης και ποινικός, είναι ασύμβατο; Οι υποψίες ότι η νέα γενιά τρομοκρατίας έχει ταυτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με κυκλώματα ποινικών, είναι πλέον πολύ ισχυρές.

Τώρα, η ΕΛΑΣ διαρρέει ότι ο συγκεκριμένος πρώην ΕΚΑΜίτης είχε πάρει μέρος και στην επιχείρηση – φιάσκο της οδού Ριανκούρ, το Μάρτιο του 1992. Τι ρόλο είχε παίξει ο ίδιος, κι΄αν ήταν σημαντικός, οσονούπω θα γίνει γνωστό, αν και όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως μάλλον όχι. Τότε, ως γνωστόν, είχε αναφερθεί ότι κάποια «πληροφοριοδότης», η «Μαρία» ή η «Άννα» της 17Ν είχε «καρφώσει» στην Αστυνομία την οργάνωση, προκειμένου να πάρει τα λεφτά της επικήρυξης. Κατόπιν, η 17Ν σε προκήρυξή της υποστήριζε ότι στήθηκε μια επιχείρηση μαϊμού, προκειμένου κύκλοι της τότε ηγεσίας της ΕΛΑΣ να βάλουν στο χέρι και να μοιραστούν την επικήρυξη. Όπως και να’ χει, ο πυρήνας της 17Ν που σχεδίαζε κτύπημα το πιθανότερο κατά δικαστικού, διέφυγε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας, και της επιχειρησιακής ομάδας των ΕΚΑΜ, με επικεφαλής τον Μαυρουλέα, ο οποίος στη συνέχεια αποτάχθηκε.

Στην περίπτωση της Ριανκούρ, ελέχθη ότι εδόθησαν το λιγότερο 13 εκατομμύρια δραχμές. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι δόθηκαν πολύ περισσότερα. Στην περίπτωση Ξηρού, Μαζιώτη, Ρούπα και άλλων, η επικήρυξη είναι 4 εκ. ευρώ από το ελληνικό κράτος (ΦΕΚ 157/ 29.1.2014) και ένα εκ. δολάρια από τους Αμερικάνους (10-2014). Πως άραγε η ΕΛΑΣ οδηγήθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό και σε άλλους, πρόσφατα; Οι κακές γλώσσες λένε ότι «ποινικός» -και όχι μόνον αυτός- ξέρασε τα πάντα για την επικήρυξη βέβαια.

Για λόγους περιφρούρησης και μόνον, ανέκαθεν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν ήταν στην παρανομία, αλλά ακόμα και Μεταπολιτευτικά, κρατούσαν σε μεγάλη απόσταση τους ποινικούς από τις οργανώσεις τους. Και, εάν στρατολογούσαν κάποιον, τον περνούσαν προηγουμένως από πεντακόσια κύματα. Ακόμα και σήμερα, κάποιοι «σοβαροί» του χώρου του «αντάρτικου πόλης», όπως οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται, θεωρούν ότι πάνω από το 95% των ποινικών είναι «δυνάμει χαφιέδες της ασφάλειας». Αυτά όμως, είναι για τους «σοβαρούς», όχι για Χριστόδουλους και «Πυρήνες της Φωτιάς», τα ρετάλια ουσιαστικά της τρομοκρατίας.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν αποτελούν μια αυστηρά συνωμοτική ομάδα, μπορεί να τους καθιστά σαφώς περισσότερο ευάλωτους στις διωκτικές αρχές, ουδόλως όμως λιγότερο επικίνδυνους απ’ ότι παλαιότερες οργανώσεις, όπως κυρίως η 17Ν. Ίσως μάλιστα, να τους κάνει και περισσότερο επικίνδυνους. Σε αντίθεση με τη 17Ν, η οποία, ακόμα και στα τελευταία της, επέλεγε προσεκτικά τον στόχο της και πρόσεχε να μην κτυπήσει περαστικούς (μια φορά έκανε το λάθος και το πλήρωσε ακριβά), αυτοί θέλουν μαζικά, «θεαματικά» κτυπήματα, και «αντάρτικο πόλης», δηλαδή να μεταφέρουν τον «πόλεμο» μέσα στις πόλεις.

Εάν πράγματι ευσταθούν οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ ότι ετοίμαζαν επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με χρήση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών, για να ελευθερώσουν τους «Πυρήνες», γίνεται κατανοητό πως σκέφτονται. Να σημειωθεί ότι μια τέτοια επιχείρηση θα χρειαζόταν το λιγότερο δέκα άτομα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσε πραγματική μάχη γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, και εάν τα κατάφερναν, θα γινόταν ανθρωποκυνηγητό στην Αθήνα και πραγματικές μάχες.

Παρά τη σύλληψη του Χ.Ξηρού και άλλων, όλα δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετοί πυρήνες είτε τρομοκρατών, είτε ποινικών συνεργατών τους, που παραμένουν ανέγγιχτοι. Και σίγουρα, αυτό το αμάλγαμα των «λούμπεν επαναστατών» μόνον ως μαριονέτα αποσταθεροποίησης της χώρας στα χέρια περίεργων κέντρων, μπορεί να λειτουργήσει. Έτσι όπως πάει το πράμα, λοιπόν, σε λίγο θα λέμε «που είναι η παλιά – “καλή” 17Ν». Καλό είναι λοιπόν, ο Κουφοντίνας να τους βάλει λίγο μυαλό. ‘Η, μήπως, έχει πάψει πλέον να αποτελεί «σύμβολό» τους, και δεν τον ακούνε;

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου