ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ας τα βρουν για τα ψηφοδέλτια και σκίζουν μετά τα μνημόνια

Αυτό που έγινε το Σάββατο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε διαρκές ούτε συνέδριο. Υποτίθεται ότι συγκλήθηκε το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να
αποφασίσει με ποιο πολιτικό πρόγραμμα και ποιες πολιτικές συμμαχίες θα κατέβει στις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει την εξουσία. Και τελικά τι συνέβη; Αρκετά από τα μέλη του συνεδρίου κατήγγειλαν ότι η κεντρική επιτροπή τους στερεί το λόγο, τους θέλει χειροκροτητές για να επικυρώνουν άνωθεν αποφάσεις.


Ορισμένοι δε, εξέφρασαν φόβους ότι έτσι δεν λειτουργεί η δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί αν κληθούν να κυβερνήσουν όταν τότε θα είναι πιο πιεστικές οι καταστάσεις, φτάνοντας να λένε ότι έτσι πάει περίπατο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών του. Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους γιατί καταδεικνύουν ότι αν δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία σε ένα κόμμα πόσο φερέγγυα μπορεί να είναι η υπόσχεση ότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία «θα επιστρέψει η δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε»;

Ως προς τα γεγονότα συνέβησαν τα εξής με βάση τις πληροφορίες του antinews. Στο επίπεδο της ηγεσίας και της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιθέσεις και οι διαμάχες για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων τόσο μεταξύ των διαφόρων ομάδων όσο και σε σχέση με τους συνεργαζόμενους, είναι οξύτατες. Λέγεται ότι οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αποτελέσουν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θέλει να είναι υποψήφιοι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν υπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές. Από την πλευρά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείξει την πόρτα σε περιπτώσεις όπως αυτές των Βουδούρη, Παραστατίδη, Τζάκρη και Μπόλαρη όπως έγινε με τη ΔΗΜΑΡ, σε περιπτώσεις στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη ακόμα και η περίπτωση του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη για άλλους λόγους τίθεται εν αμφιβόλω από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά τρόπο αντίστοιχο που ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε υποψήφιο τον Κώστα Λαπαβίτσα.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας «απείλησε» την πλευρά Λαφαζάνη ότι αν επιμείνουν στις θέσεις τους και οξύνουν την αντιπαράθεση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα κληθεί να αποφασίσει το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την εξέλιξη όμως δεν την ήθελε η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας γιατί ο εσωκομματικός συσχετισμός είναι περισσότερο αρνητικός στο σώμα του συνεδρίου από τη σύνθεση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και θα οδηγούνταν σε μια πανηγυρική ήττα που θα τις έδενε τα χέρια στο δρόμο προς τις κάλπες.

Έτσι λοιπόν βρέθηκε ένας συμβιβασμός. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι τα πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει μνημονιακές κυβερνήσεις ουσιαστικά δεν θα υπουργοποιηθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα να είναι υποψήφιοι βουλευτές, ενώ στην ψηφοφορία η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε απλά αποφεύγοντας να καταθέσει δική της πρόταση-τροπολογία όπως συνηθίζει σχεδόν για κάθε θέμα σε κάθε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Και κατ’ αυτό τον τρόπο ατύπως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα διαρκές συνέδριο το οποίο θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και θα λειτουργούσε όχι ως ένα βήμα στο οποίο θα εκφράζονταν τα μέλη του κόμματος αλλά θα ήταν πεδίο διαιτησίας και διευθετήσεων για τις καρέκλες σε επίπεδο κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η διαδικασία εξελίχθηκε ως εξής: Μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας δόθηκε ο λόγος σε άλλους 10 περίπου εισηγητές που επανέλαβαν θεματικά τη βασική εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Διαρκούς Συνεδρίου Νίκος Βούτσης πρότεινε να κλείσουν εκεί οι διαδικασίες αφού ψηφιστούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι σε εκείνο το σημείο είχαν αποχωρήσει αρκετοί σύνεδροι μένοντας με την εντύπωση ότι οι διαδικασίες θα συνέχισαν και την Κυριακή για δεύτερη μέρα.

Τελικά κάποιοι αντέδρασαν. Ζήτησαν και πήραν το λόγο και τελικά η διαδικασία έκλεισε μετά από λίγη ώρα το βράδυ του Σαββάτου για να υπάρχει η επίφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακούει τα μέλη του. Κατά τ’ άλλα ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ ζουν σε ψευδαισθήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγικό κόμμα. Πάντως το θέμα των ψηφοδελτίων αναμένεται να κλείσει μέσα στην εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου