ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Grexit προ των πυλών; Θα αγοράζει η ΕΚΤ κρατικά ομόλογα;

Αύριο είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 550 δισ. ευρώ που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, γνωστό και ως Q3 αποτελεί
μια πολύ σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη και η χώρα μας μπορεί να έχει μερίδιο από το ποσό αυτό. Πρόκειται για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ένα έμμεσο τύπωμα χρήματος για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη η οποία πλήττεται από την ύφεση και τον αποπληθωρισμό.


Το μερίδιο της Ελλάδας φτάνει τα 15,9 δισ. ευρώ αν το πρόγραμμα είναι 550 δισ. γιατί μπορεί να είναι και υψηλότερο.

Ο κίνδυνος να μην μπει η χώρα μας στο πρόγραμμα είναι σοβαρός καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και οι λεονταρισμοί του Τσίπρα και της παρέας του προκαλούν εκνευρισμό στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης. Ίσως κάποιοι να θελήσουν να στείλουν μήνυμα στην Αθήνα και στην επόμενη κυβέρνηση καθώς και στους τζάμπα μάγκες της αριστεράς που νομίζουν ότι μπορούν να φέρουν την επανάσταση στην Ευρώπη.

Άλλωστε, το προσκύνημα έγινε ήδη με τον Δραγασάκη να λέει ότι θα σεβαστούν τις δανειακές συμβάσεις, την Μέρκελ και τον Σοίμπλε. Τα... γατάκια που θα έσκιζαν τα μνημόνια λούφαξαν.

Αν η Ελλάδα δεν μπει στο πρόγραμμα Ντράγκι με τη δικαιολογία ότι τα ομόλογά της είναι χαμηλής αξιολόγησης θα είναι μια μεγάλη ήττα και θα ευθύνεται γι' αυτό το πολιτικό περιβάλλον που δημιούργησαν τον τελευταίο μήνα οι ανεύθυνοι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές και σε καθυστερήσεις.

Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με ανθυπολέκτορες οικονομικών σε κάποιο άγνωστο πανεπιστήμιο της ερήμου του Τέξας όπως ο Βαρουφάκης. Ο άνθρωπος είναι τόσο άσχετος που ακόμη και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν το θεωρεί σημαντικό την ίδια στιγμή που ο Σκουρλέτης λέει ότι αν δεν πάρουμε τα περίπου 16 δισ. αυτό θα είναι ήττα και αποτυχία του Σαμαρά. Ας αποφασίσουν οι φωστήρες της Κουμουνδούρου τι είναι σημαντικό και τι όχι.

Πέρα από την αγορά ομολόγων 15,9 δισ. ευρώ που είναι σημαντικό για την Ελλάδα (αν και δε λύνει ούτε το πρόβλημα ρευστότητας ούτε του χρέους), πιο σπουδαίο είναι ότι η Ελλάδα θα μπορεί να είναι μαζί με τους άλλους. Ένας αποκλεισμός από το πρόγραμμα σημαίνει απομόνωση, σημαίνει αποβολή από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι ένα βήμα από την έξοδο από την ΕΕ και σ' αυτό θα φταίει η στάση των άφρονων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του αρχηγού του κ. Τσίπρα.

Εάν η Ελλάδα εξαιρούνταν, αυτόματα θα διαχωριζόταν από το «κλαμπ» των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Ντράγκι έχει δηλώσει πως όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τη στηρίζει. Παράλληλα, πρόκειται για τη χώρα που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στο ΑΕΠ της, το οποίο έχει μειωθεί κατά περίπου 25%, ενώ είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να κινείται στα επίπεδα του 9,5%, κατά πολύ υψηλότερα από τις αποδόσεις των ιρλανδικών και των πορτογαλικών ομολόγων.

Γι' αυτό λοιπόν δεν πρέπει η χώρα να βγει εκτός από το Q3. Πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ, πρέπει να μην θεωρείται απόβλητη της Ευρώπης. Ελπίζουμε να το καταλαβαίνουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί από ανόητους, έχει γεμίσει ο τόπος.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου