ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Φέρτε πίσω τα κρυμμένα λεφτά με φόρο μόλις 15% και… αμνηστία – Κόλπο αλά Αλογοσκούφη

Περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά τα τελευταία πέντε χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες
στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.
Προφανώς ορισμένα από αυτά τα χρήματα πήγαν για να καλύψουν ανάγκες των καταθετών, αλλά εξίσου πολλά βγήκαν στο εξωτερικό βρίσκοντας καταφύγιο σε ξένες τράπεζες. Σε συνδυασμό με τα επίσης πολλά δισεκατομμύρια που ήδη βρίσκονταν εκτός Ελλάδας το ποσό πλέον υπολογίζεται σε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. ευρώ.


Συγκεκριμένα, ενώ στα τέλη του 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ, σήμερα και έπειτα από το «κύμα» εκροών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο, εκτιμάται ότι κυμαίνονται γύρω στα 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να δώσει ανάσα στη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και στα έσοδα του Δημοσίου επεξεργάζεται σχέδιο παροχής κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με μειωμένο φόρο και απαλλαγή από κάθε είδους δίωξη.

Αν στα παραπάνω δεδομένα προστεθούν και οι εκτιμήσεις του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς κ Νικολούδη για κρυμμένα 120 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, είναι σαφές ότι το πεδίο εφαρμογής των σχεδιαζόμενων κινήτρων επαναπατρισμού κεφαλαίων είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Σύμφωνα με τα Νέα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν τα κρυμμένα εισοδήματα τους. Μάλιστα, θα μπορούν να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αφού πρώτα καταβληθεί ο φόρος. Αν αποφασίσουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε επενδύσεις στη χώρα ή στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τότε υπάρχουν εισηγήσεις ο φόρος να είναι ακόμη μικρότερος.


Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για οικειοθελή αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό, θα έρθουν αντιμέτωποι με έλεγχο. Το ίδιο όμως και όσοι δεν αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα εσωτερικού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων και αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων εσωτερικού αναμένεται να συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών, με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

«Φέρτε τα χρήματα πίσω»


Την Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Αλέκος Φλαμπουράρης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς, και όχι μόνο, να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους.

«Πρέπει να όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης, διευκρινίζοντας πως «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι η τελευταία προσπάθεια επαναπατρισμού χρημάτων στην Ελλάδα είχε γίνει από τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη αλλά δεν είχε αποδώσει παρά ελάχιστα καθώς υπάρχει ο φόβος ότι με τον επαναπατρισμό τα χρήματα κινδυνεύουν με έκτακτους φόρους και εισαφορές καθώς και με μεγάλη φορολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου