ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι κατέδειξε η νεκροτομή στο 9μηνο βρέφος που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη;


Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πολύωρη νεκροψία στο άψυχο σωματάκι του εννιαμήνου βρέφους που κατέληξε την περασμένη Κυριακή στο Μακάρειο Νοσοκομείο.


Τη νεκροψία διενήργησαν εκ μέρους της πολιτείας η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και εκ μέρους της οικογένειας ο Πανίκος Σταυριανός, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Για ασφαλή συμπεράσματα θα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροτομή κατέδειξε λοίμωξη που κατέστρεψε τα επινεφρίδια, πιθανόν λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου.
Πάντως, η κα Παπέττα αρκέστηκε να δηλώσει ότι «θα αναμένουμε να βγουν οι εξετάσεις προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».
«Έχουμε λάβει δείγματα από τον εγκέφαλο, τον πνεύμονα, το επινεφρίδιο καθώς και δείγμα αίματος και εγκεφαλονωτιαίο υγρό τα οποία θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και στο Μικροβιολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τις απαραίτητες εξετάσεις».
Πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα θα ληφθούν και τα ιστολογικά δείγματα, τα οποία θα σταλούν για τις παθολογοανατομικές εξετάσεις».
Το βρέφος είναι έτοιμο για ταφή και έχει ενημερωθεί η οικογένεια.
Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο δείγμα αίματος που στάληκε σε πανεπιστημιακή κλινική στην Αθήνα επιβεβαίωσαν χθες ότι το βρέφος κατέληξε λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου
Θανατικό ανακριτή ζητεί η οικογένεια
Οι απαντήσεις ωστόσο δεν επαρκείς για την οικογένεια του βρέφους. Αντίθετα υπάρχει πρόθεση να ζητηθεί ο διορισμός θανατικού ανακριτή για να διερευνήσει αν υπήρξε σε οποιαδήποτε περίπτωση αμέλεια, δεδομένου ότι οι γονείς του βρέφους το είχαν πάρει μία εβδομάδα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χωρίς να εντοπιστεί όμως οτιδήποτε σοβαρό.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού παρέλαβαν το άψυχο σωματάκι του βρέφους, στη συνέχεια έβγαλαν  τις ειδικές στολές προφύλαξης που φορούσαν, ρίχνοντας τις στα παγκάκια του προαύλιου χώρου του Μακάρειου Νοσοκομείου. Μάλιστα δόθηκαν οδηγίες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου να τις μαζέψουν κάτι που αρνήθηκαν. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι «αφού κρίθηκε πως έπρεπε να ληφθούν μέτρα προφύλαξης, τότε γιατί οι στολές αφέθηκαν στα παγκάκια και γιατί δεν τηρήθηκαν διαδικασίες καταστροφής τους»
Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρονται και για το τι θα γίνει με τους ιατροδικαστές που αρνήθηκαν να διενεργήσουν νεκροψία
Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με πολλές και τεράστιες προεκτάσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Σίγμαανώτατη πηγή του Υπουργείου Υγείας. «Κάποια πράγματα που φαίνονται προφανή δεν είναι τόσο προφανή» συμπλήρωσε και συνέστησε υπομονή μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οπόταν θα γίνει η απαραίτητη διερεύνηση, θα ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα, αν θα υπάρξουν, εναντίον των ιατροδικαστών και θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
sigmalive.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου