ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Υπάρχουν κι άλλοι Κατρούγκαλοι...

Έχουμε όλοι διαβάσει για τη γυναίκα του Καίσαρα που πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Κι όχι να είναι του… δρόμου ή του σχοινιού και του παλουκιού.



Αναλόγως λοιπόν και οι πολιτικοί οφείλουν να είναι κρυστάλλινοι και κανείς να μην τολμά να τους αγγίζει. Αν είναι συκοφαντίες οι υποθέσεις λύνονται στα δικαστήρια κι εκεί κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση Κατρούγκαλου η δικαιοσύνη οφείλει να λύσει το θέμα, εκτός κι αν η εφημερίδα έχει κι άλλα στοιχεία και τα βγάζει με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση. Και είναι βεβαίως άξιον απορίας πώς το Βήμα που πριν δύο μήνες μιλούσε για την «ευκαιρία της Αριστεράς» και λιβάνιζε τον Τσίπρα τώρα τον χτυπάει σαν χταπόδι.

Αλλά εν πάση περιπτώσει το ζήτημα είναι ο Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση. Και ο πρώτος και η δεύτεροι βγήκαν απάντησαν, έδωσαν εξηγήσεις και πλέον όλα παίρνουν το δρόμο τους. Βεβαίως, οι εξηγήσεις κινούνται πάλι στο ίδιο μοτίβο που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δηλαδή δικαιολογίες του τύπου «μας χτυπάνε γιατί δεν θέλουν τις αλλαγές», «μας πλήττουν γιατί θέλουν να μας ρίξουν», «είμαστε αντιμνημονιακοί και μας χτυπάνε» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα που τα έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές από τη μεταπολίτευση και μετά.

Το Μαξίμου κάλυψε το άξιο τέκνο της, όπως θα έκανε κάθε κυβέρνηση. Όμως, ακόμη κι αν οι απαντήσεις του Κατρούγκαλου είναι πειστικές για τον κ. Τσίπρα, το ερώτημα είναι ένα και βασικό: Πώς μπορεί ο υπουργός να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έχοντας απλά και μόνο τη ρετσινιά;

Πώς δηλαδή θα διορίσει ο ίδιος καμιά 40αριά – 50αριά χιλιάδες εργαζόμενους αορίστου χρόνου ή διαθέσιμους, όταν υπάρχει πάνω του η σκιά;

Υπενθυμίζεται ότι το μόνο πράγμα που κάνει ο Κατρούγκαλος το τελευταίο δίμηνο είναι να δίνει συνεντεύξεις και να λέει πόσες χιλιάδες υπάλληλοι θα αποκατασταθούν στο δημόσιο, πώς θα επανέλθουν στην εργασία τους όσοι είναι σε διαθεσιμότητα κ.λπ. Επομένως, πώς ο αρμόδιος για τις προσλήψεις υπουργός θα δίνει «διαβατήρια« για το Δημόσιο, την ίδια στιγμή που θα πλανάται πάνω από το κεφάλι του η κατηγορία ότι παίρνει προμήθεια;

Δεν θα ήταν καλύτερα για την κυβέρνηση να τον στείλει σπίτι του, να κάνει τις μηνύσεις του, να πάει στα δικαστήρια και μετά αν είναι αθώος να επανέλθει; Γιατί κάτι είπαμε με την γυναίκα του Καίσαρα…

Από την άλλη, αυτά τα περί ηθικού πλεονεκτήματος που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βλακείες με περικεφαλαία. Ας ρίξουν μια ματιά μέσα στο κόμμα τους πόσα «λαμόγια» έχουν τα οποία έχουν κάνει περιουσίες ποντάροντας στον πόνο χιλιάδων εργαζόμενων που έχασαν τη δουλειά τους.

Ας δουν πόσοι άλλοι δικηγόροι και όχι μόνο έκαναν καριέρα και λεφτά «υπερασπιζόμενοι» τα δίκαια εργαζόμενων στο Δημόσιο κατά κύριο λόγο. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πήραν εργολαβία χιλιάδες εργαζόμενους και με αδρή αμοιβή έδωσαν δικαστικούς αγώνες. Άλλους έχασαν και άλλους κέρδισαν η ουσία είναι ότι πληρώθηκαν αδρά. Κι όχι μόνο τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένα στελέχη του τα οποία αφού στάθηκαν στο πλευρό των φτωχών εργαζόμενων έναντι χρημάτων, στη συνέχεια πούλησαν τον αντιμνημονιακό αγώνα τους και πήραν θέσεις εξουσίας.

Από παλιά στην Αριστερά υπήρξαν μεγαλοδικηγόροι που έστησαν καριέρες πάνω σε μαζικές αγωγές ή σε «ευαίσθητες αριστερές υποθέσεις». Και τα τελευταία χρόνια που έγιναν πολλές απολύσεις, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, υπήρξαν συγκεκριμένοι άνθρωποι που έβγαλαν και περιουσία, έκαναν και τη δουλειά τους βουλευτιλίκι.

Όχι να κόπτονται και οι Αριστεροί για ηθική. Ας ρίξουν μια ματιά στα στελέχη τους με τις τεράστιες περιουσίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Υπάρχουν κι άλλοι Κατρούγκαλοι, λοιπόν, κι ας κάνει η κυβέρνηση τον ψόφιο κοριό.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου