ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σωπάστε επιτέλους... λομπίστες της δραχμής

Μια ατάκα από διαφήμιση που έχει γίνει… must αναφέρει «Κράζεις ή θαυμάζεις;» Ταιριάζει γάντι σε όσα συμβαίνουν τους τελευταίους δύο μήνες με αυτό το ιστορικό ατύχημα που προέκυψε ξαφνικά στην Ελλάδα
αλλά και με την απίστευτη ανοχή που επιδεικνύει ο κόσμος.


Τόση μεγάλη καταστροφή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και παράλληλα, τόση υπομονή από τον ελληνικό λαό, δεν είχαμε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία. Πράγματι να δώσουμε χρόνο να ξεδιπλώσει το… όραμά του. Να δώσουμε χρόνο στους υπουργούς να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αν και οι πιέσεις είναι ασφυκτικές, να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν αυτό που ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε. Δηλαδή αλλαγή πολιτικής, αλλαγή διαπραγμάτευσης αλλά σε καμιά περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Κανένας Έλληνας, εκτός από ορισμένα γκρουπούσκουλα της ακροαριστεράς και ορισμένους ψεκασμένους αντιευρωπαϊστές, δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη. Κανείς δεν τον ψήφισε για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και σε χρεοκοπία η οποία θα σημάνει την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Η λαϊκή εντολή, λοιπόν, ήταν μια και μοναδική: «Βρείτε τα με τους δανειστές αλλά μην παίξετε τη χώρα στα ζάρια». Κάτω από αυτή την αυστηρή δέσμευση που έλαβε η κυβέρνηση επομένως κάποιος πρέπει να φωνάξει σε όσους έχουν άλλη άποψη: «Βγάλτε επιτέλους το σκασμό».

Με ποιο δικαίωμα ο Τσακαλώτος μιλά για ρήξη; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Λαφαζάνη να υβρίζει αυτούς που δανείζουν τη χώρα και να ζητά να συγκρουστούμε μαζί τους; Όταν και αυτός και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τα δανεικά που παίρνουμε;

Ποιος είναι ο Βαρουφάκης που ζητά τη συμπαράστασή μας για να πέσουμε στον γκρεμό; Ποιος είναι ο Λαπαβίτσας, οι αρθρογράφοι του iskra και ο κάθε τυχάρπαστος που θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή;

«Σωπάστε λοιπόν κύριοι που βάλατε μπροστά σας το σχέδιο για εθνικό νόμισα. Ησυχία λομπίστες της δραχμής που παίζετε βρόμικα παιχνίδια».

Όλο αυτό το σκηνικό ρήξης που επανέρχεται κάθε λίγο και λιγάκι νομίσαμε ότι τέλειωσε στο Βερολίνο. Πιστεύουμε ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Τσίπρα με την Μέρκελ συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα. Κοστολογημένα κι έτοιμα να κατατεθούν. Τι μεσολάβησε και η κυβέρνηση άρχισε να κάνει πάλι την παλαβή; Γιατί αποφάσισε να ξυθεί για άλλη μια φορά στην γκλίτσα του τσοπάνη; Και μέχρι πότε ο τσοπάνης θα κάνει υπομονή και δεν θα δώσει μια με την γκλίτσα του;

Το σενάριο λέει ότι το Μαξίμου μιλά για στάση πληρωμών θέλοντας να παίξει το σκληρό διαπραγματευτικό του χαρτί. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε ο αντίπαλος θα συνεχίσει να αποδέχεται τον εκβιασμό.

Το δεύτερο και πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει θέατρο σκληρής διαπραγμάτευσης, με τη συναίνεση της τρόικας προκειμένου να περάσει ευκολότερα στον κόσμο τα μέτρα που θα είναι σκληρά. Ένα κούρεμα καταθέσεων, ένας έκτακτος φόρος, ένα νέο χαράτσι ή περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων θα περάσουν πιο… απαλά σε σχέση με μια χρεοκοπία. Αυτό θα «πουλήσει» η κυβέρνηση όταν όλα θα φτάσουν στην κόψη του ξυραφιού.

Αλλά δεν καταλαβαίνουν την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού. Δεν ξέρουν ότι όσο εύκολα θαυμάζεις άλλο τόσο κράζεις. Η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε μια λαίλαπα που δεν θα μπορεί να σταματήσει.

Όμως, τι μας νοιάζει για την κυβέρνηση; Ας αφανιστεί κι αυτή και οι λομπίστες της δραχμής. Αυτό που μας νοιάζει είναι να αποφευχθεί η εθνική τραγωδία.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου