ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αδιανόητο να απομονώνει τη χώρα ο έλληνας πρωθυπουργός

Βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ανυποληψία και χάνει και τους τελευταίους της συμμάχους η Ελλάδα, χάρη στη φωτισμένη διακυβέρνηση του
Αλέξη Τσίπρα.
Αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει συμμαχίες για να… ανατρέψει την Ευρώπη τώρα η κυβέρνηση καταφέρεται και κατά άλλων χωρών προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους και απομονώνοντας ουσιαστικά την πατρίδα μας.


Χθες ο κ.Τσίπρας είχε κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι είχαν κάνει συνασπισμό για να ανατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση των δύο πρωθυπουργών. O επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ζήτησε σήμερα από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας . «Χθες το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς αποφάσισε ότι το φταίξιμο για τα προβλήματα της Ελλάδας πέφτει στις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας» είπε ενώπιον στελεχών του κόμματός του στην Ανδαλουσία (νότια). «Το να αναζητά κανείς έναν εχθρό στο εξωτερικό είναι μια "διέξοδος" που έχουμε ήδη παρακολουθήσει πολλές φορές στην ιστορία. Αυτό δε λύνει τα προβλήματα, αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τα επιδεινώνει. Η μόνη λύση είναι να επιδεικνύεται σοβαρότητα» ανέφερε ο κ. Ραχόι.

Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να «καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα». Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιο «εξέφρασε την αμηχανία του» μπροστά στις «αβάσιμες» -όπως τις χαρακτήρισε- κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μία «επιστολή που εστάλη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς διά της διπλωματικής οδού» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των εκπροσώπων τύπου του.

«Σε αυτό το άκρως ευαίσθητο θέμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του μεσάζοντα και όχι να διχάζει» υπογράμμισε, από την πλευρά της, μια πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν πιστεύω ότι η Κομισιόν θα προβεί σε μια δημόσια καταδίκη» των δηλώσεων του κυρίου Τσίπρα «ακόμα κι αν αυτό δεν σημαίνει ότι τις εγκρίνει» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Η κουτσαβάκικη νοοτροπία του Α.Τσίπρα μπορεί να μην έκανε κακό όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τώρα, όμως, είναι πρωθυπουργός και εκπροσωπεί την Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να ανοίγει μέτωπα με χώρες που περνούν κι αυτές δύσκολα αλλά που με κόπους και θυσίες τα καταφέρνουν καλύτερα από εμάς. Είναι αδιανόητο να απομονώνει τη χώρα ο έλληνας πρωθυπουργός. Η Ιταλία τον άδειασε, η Γαλλία επίσης, η Πορτογαλία και η Ισπανία δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Για να μην πούμε για τους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους. Πώς λοιπόν ο πρωθυπουργός θα πηγαίνει στα διεθνή φόρα και θα ζητά βοήθεια; Ξεχνά ότι δεν είναι μόνος τους στην Ευρώπη; Εκτός κι αν ο στόχος του είναι να κλείσει την Ελλάδα στα σύνορά της, να την απομονώσει από τους άλλους και να την κάνει τριτοκοσμική χώρα.

Όμως, γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου