ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αποκριάτικα παιχνίδια στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη (Φωτογραφίες)!!



Ήρθε η Αποκριά, και η βιβλιοθήκη μας γέμισε με χαρούμενες παιδικές φατσούλες. Από νωρίς το απόγευμα οι φίλοι μας κατέφθασαν με πολλή διάθεση για παιχνίδι.


Τα μικρότερα παιδιά συνοδευόταν από τις μαμάδες τους.



Η εθελόντρια, Λίτσα Μήττα τους μίλησε για την Αποκριά, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αλλά και πώς γιορτάζεται και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας .
δηκεβι 1
Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα παιχνίδια. Κάναμε τη “χάσκα” παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που παίζεται το βράδυ της Κυριακής .Κάναμε αγώνες ταχύτητας ζωγραφίζοντας τον Αρλεκίνο, μπερδευτήκαμε με τις κλωστές και γίναμε “μαλλιά κουβάρια”, βουτήξαμε τα πρόσωπά μας στο αλεύρι προσπαθώντας να πιάσουμε το μεζεδάκι, για να το γευτούμε. Και στο τέλος έγινε πάρτι τρελό!!!!!!!

Να ευχαριστήσουμε θερμά την εθελόντρια, Μήττα Λίτσα και τις μαμάδες που είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν σε ό,τι και αν χρειαστούμε.



δηκεβι 6
Χορέψαμε μαζί μ’ έναν ελέφαντα στη βιβλιοθήκη μας

Την Πέμπτη, 18/2/2015 δεύτερη ημέρα των δράσεών μας , συναντηθήκαμε μαζί με την εθελόντρια ,Έλενα Τσιαρσιώτη, για να αναγνώσουμε την ιστορία “Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει”.

Πολλές φιγούρες διαφορετικών ζώων όσον αφορά το μέγεθος και τη δύναμή τους, ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, που έκανε τα παιδιά να είναι προσηλωμένα και να κρέμονται από τα χείλη της Έλενας.
δηκεβι 5
Πολλές ερωτήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου, ώστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του ,τα χαρίσματά του, και στην εσωτερική δύναμη που τον χαρακτηρίζει.



δηκεβι 4
Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά λαχνοί. Ανάλογα με το ζώο που έτυχαν, δημιούργησαν και την αντίστοιχη μάσκα. Αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μάσκας, τις φόρεσαν και συνόδεψαν τον ελέφαντα ο ψύλλος, το ποντίκι, το γουρούνι, ο γάιδαρος , η χήνα, ο σκίουρος, η χελώνα σε ένα ξέφρενο ρυθμικό χορό.

Κλείνοντας τη βραδιά μας ευχηθήκαμε σε όλους να περάσουν όμορφα τις ημέρες της Αποκριάς.
δηκεβι 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου