ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η ρωσική αγορά αυτοκινήτου



Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτου στη Ρωσία και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τη στηρίξει με περίπου 400 εκατ. ευρώ,
σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Τα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η Μόσχα αφορούν κυρίως επιδοτήσεις για τη μείωση του κόστους του δανεισμού για την αγορά αυτοκινήτων, αλλά επίσης και την αγορά χρηστικών οχημάτων από το δημόσιο, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Βιομηχανίας είναι «συνολικού κόστους περίπου 25 δισεκατομμυρίων ρουβλιών» (περίπου 390 εκατομμύρια ευρώ), εξήγησε ο Μεντβέντεφ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος στηρίζει «πλήρως αυτές τις ιδέες».

Ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις στο υπουργικό συμβούλιο που ήταν αφιερωμένο στην κατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία, καθώς οι πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και οι κατασκευαστές περιορίζουν ή αναστέλλουν την παραγωγή τους. Σήμερα, η Volskwagen ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για να περιορίσει τα κόστη θα απολύσει τουλάχιστον 150 εργαζομένους και θα υποχρεώσει τους υπόλοιπους να δουλεύουν με μειωμένο ωράριο στο εργοστάσιό της στην Καλούγκα, στα νότια της Μόσχας.

Την περασμένη εβδομάδα η General Motors ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Ρωσία, ενώ η Nissan Motor Co ανέστειλε την παραγωγή της για 16 ημέρες αυτόν το μήνα. Η Volskwagen ανακοίνωσε ότι η μονάδα της Καλούγκα θα λειτουργεί μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο φέτος ενώ από το Μάιο οι βάρδιες θα μειωθούν από 3 σε 2 στο πλαίσιο των μέτρων προσαρμογής της εταιρείας στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Επιπροσθέτως, δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις περίπου 150 εργαζομένων, ενώ σε άλλους θα προταθεί να μετακινηθούν σε άλλα εργοστάσια ή να αποχωρήσουν οικειοθελώς με εθελουσία έξοδο.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Ντενίς Μαντούροφ προειδοποίησε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα «η αγορά θα μειωθεί κατά 50%» φέτος.

Η ρωσική αγορά αυτοκινήτου, που το 2012 ήταν η δεύτερη σε μέγεθος στην Ευρώπη μετά από εκείνη της Γερμανίας, υποχώρησε κατά 10% το 2014 και κατά 32% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.


Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου