ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα» του ΣΥΡΙΖΑ

Ας ελπίσουμε μόνο όταν έρθει εκείνη η ώρα να μη βρίσκεται η χώρα ένα βήμα από το Grexit

Ένας αμερικανός δημοσιογράφος έγραψε πριν μερικές ημέρες: «Η μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ είναι οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα».


Πόσο δικαιώνεται βλέποντας όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό. Αν είναι κάτι που απειλεί το κοινό νόμισμα, την όποια ευρωπαϊκή σταθερότητα και φυσικά το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας είναι οι κλόουν που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσουν.

Δεν είναι απλά ότι επί δύο μήνες κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι ότι η δραματική καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έχει προκαλέσει κραχ στην οικονομία. Δεν είναι ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε φόντο… δημιουργικής ασάφειας.

Είναι ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ασύστολα ψεύδη σε πανευρωπαϊκή μετάδοση. Ενώ δηλαδή ο ίδιος ικετεύει για μια συνάντηση, ενώ ο ίδιος συμφωνεί σε όσα του ζητούν οι δανειστές λίγο μετά δίνει συνεντεύξεις και απευθυνόμενος τάχα στον ελληνικό λαό του μιλάει και τον κοροϊδεύει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λέει ο Τσίπρας «τέλος η 5η αξιολόγηση», δηλαδή η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του μνημονίου. Μάλιστα διαρρέει και το Μαξίμου ότι συμφώνησε η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ότι πέθανε το μνημόνιο και οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και όλα μπαίνουν σε νέα βάση.

Κι εκεί που ετοιμαζόμαστε να βγούμε στην Ομόνοια και να πανηγυρίσουμε μαζί με τους αλλοδαπούς του Πανούση, να ’σου η Άγκελα Μέρκελ να αποκαλύψει το ψέμα του Τσίπρα.

Όχι, λέει η γερμανίδα. Αν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αφήσει από το προηγούμενο έτος, δηλαδή αν δεν τελειώσει η 5η αξιολόγηση, τότε ξεχάστε τα λεφτά.

Και αναρωτιόμαστε: Ποιος έχει δίκιο; Ο Τσίπρας ή η Μέρκελ; Μακάρι να έχει ο Τσίπρας και να γλιτώσουμε κάποια μέτρα, όμως, πολύ φοβόμαστε ότι η Γερμανίδα μας περιμένει στη γωνία και ο έλληνας πρωθυπουργός απλά λέει ακόμη ένα ψέμα προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο των συνιστωσών και τη χλεύη του κόσμου.

Τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει μια λίστα με μέτρα. Αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις γενικού περιεχομένου αλλά πολύ σημαντικές, κι άλλα θα είναι μέτρα για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Διότι οι εταίροι ζητούν το απλό: Για κάθε μέτρο που θα έχει δημοσιονομικό κόστος πρέπει να βρουν αντίστοιχο. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί (για να μην αναφέρουμε και το πλεόνασμα) είναι υποχρεωτικοί. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν η μαύρη τρύπα του 2014 είναι πάνω από 2 δις ενώ τα έσοδα του 2015 έχουν καταρρεύσει; Με τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, δηλαδή την πληρωμή σε 8,5 χρόνια; Κομματάκι δύσκολο.

Με το κυνήγι της φοροδιαφυγής; Αυτό θα πάρει καιρό. Επομένως, η πραγματικότητα λέει ότι πίσω από τη λίστα Βαρουφάκη που θα κατατεθεί την άλλη Παρασκευή θα κρύβεται και το πακέτο μέτρων που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Θα είναι τώρα, θα είναι τον Ιούνιο; Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για υφεσιακού χαρακτήρα μέτρα. Ή μήπως η αύξηση στα ποτά και τα τσιγάρα δεν είναι; Ή μήπως η αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ δεν είναι και άλλα μέτρα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε;

Το κόλπο της κυβέρνησης για να περάσει αυτά τα μέτρα θα είναι αυτή του… λουκάνικου. Κόβουμε κομματάκι – κομματάκι ώστε να ψηφιστούν στη Βουλή. Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι προβλέπει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και ζούμε στο σκοτάδι μέχρι που και πάλι δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα. Τότε θα έρθει το «πυρηνικό όπλο». Ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και μετά το κούρεμα καταθέσεων. Θα είναι εφάπαξ με έναν φόρο; Θα είναι με αναγκαστικό ομόλογο; Όπως και να είναι η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις των φτωχών, αφού οι πλούσιοι τα έχουν ήδη βγάλει στο εξωτερικό.

Τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Οι 26 μονάδες διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις να δούμε πώς θα εξανεμιστούν. Διότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ανεχθεί να τον κοροϊδέψεις μια, δύο αλλά στην τρίτη σου την έχει φυλάξει και θα σε ξεπληρώσει. Ας ελπίσουμε μόνο όταν έρθει εκείνη η ώρα να μη βρίσκεται η χώρα ένα βήμα από το Grexit.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου