ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το βάρος πέφτει πάλι στην κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο. Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση ταυτότητας. Το απέδειξε ξεκάθαρα και το πανηγύρι που έστησαν οι «υπερπατριώτες» Καμμένος και Δούρου στο Σύνταγμα.
Κλαρίνα, νταούλια και χοροί, βλαχομπαρόκ καταστάσεις κι η αναβίωση μιας παράδοσης που όχι ότι είναι κακή, αντιθέτως.

Αλλά που χρησιμοποιείται από ορκισμένους μηδενιστές προκειμένου να ποτίσει τον κόσμο με εθνική υπερηφάνεια και να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, κυρίως τα πραγματικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που αδυνατεί να υλοποιήσει, ακόμη και το ελάχιστο από εκείνα που υποσχέθηκε.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει μια εθνική τραγωδία με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και το μόνο οργανωμένο γεγονός που έγινε σε δύο μήνες ήταν μια φιέστα των όψιμων φίλων από τα δύο άκρα.

Τι ακριβώς έγινε στο Σύνταγμα μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Μπορεί κάποιος να πει ότι αισθάνεται υπερήφανος, άλλος μπορεί να πει ότι του είναι αδιάφορο αυτό που έγινε, κι άλλος να εκνευριστεί που στο όνομα της ελληνικής παράδοσης και της εθνικής εορτής κάποιοι έστησαν σόου αυτοπροβολής που περισσότερο εξευτελίζουν παρά εξωραΐζουν την εικόνα της Ελλάδας.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι – χέρι με το λαϊκιστικό μπουλούκι των ψεκασμένων είναι να στήσει μια εθνικοπατριωτική παράσταση που θα κοιμίζει τους νεοέλληνες αλλά που δεν θα κομίζει κάτι καινούργιο. Όπως έκαναν παλιότερα και οι Χουντικοί, αναβιώνει μια αρχαιολαγνεία και μια εμμονή στην παράδοση απλά και μόνο γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτή η κυρίαρχη ιδεολογία που κυβερνά τη χώρα δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Και δεν εννοούμε οικονομικά. Εννοούμε το νέο όραμα που χρειάζεται η Ελλάδα. Μια πραγματικά κυρίαρχη ιδεολογία που θα πάει τη χώρα μπροστά αφού πρώτα την βγάλει από το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό τέλμα.

Θέλετε να την πείτε νέα Μεγάλη Ιδέα; Θέλετε να την ονομάσετε νέο Πατριωτικό Μέτωπο ή ακόμη και Νέα Ελλάδα (το σύνθημα του Σαμαρά που είχε κλέψει ο Τσίπρας); Όπως και να ειπωθεί αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα πραγματικό όραμα κι όχι τα βλαχαδερά σαν τη Δούρου που στήνουν πανηγύρια σαν κι αυτά που τα ελληνικά καλοκαίρια είναι γεμάτα.

Κάποιος πρέπει να κάνει τη μεγάλη αρχή και σίγουρα αυτός δεν είναι ο Τσίπρας με τις νεοσταλινικές στρατιές του.

Η αναγέννηση της χώρας, μακριά από προγονοπληξίες και «μαϊμουδίσματα» του ένδοξου παρελθόντος, πρέπει να ξεκινήσει από την αστική τάξη. Η ανασύστασή της πρέπει να γίνει βασικό στοίχημα για τις σοβαρές, πατριωτικές, ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη τις φουστανέλες και τα τσαρούχια του Καμμένου, του Τσίπρα, της Ζωής και της Δούρου κι ας δούμε λίγο πιο πέρα. Ας εμπνευστούμε, ας δημιουργήσουμε, ας αποφασίσουμε να φτιάξουμε ένα σωστό κράτος. Αυτό πρέπει να γίνει ο βασικός στόχος όλων. Κι επειδή η ψεύτικη Αριστερά δεν μπορεί, η ακροδεξιά είναι επικίνδυνη, το βάρος πέφτει πάλι στην κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά.

Κάθε ημέρα που πέρνα δικαιώνει όλο και περισσότερο αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Σαμαράς. Ποια από αυτά που είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες δεν συνέβησαν; Είμαστε ή όχι ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών;

Δεν ξέρουμε αν στο τέλος ο Τσίπρας θα θυσιαστεί για την σωτηρία της χώρας όπως ο Σαμαράς, αλλά μέχρι στιγμής θυσιάζει τη χώρα για να σώσει το κόμμα του.

Φυσικά τα λάθη του Τσίπρα δεν μπορούν να επισκιάσουν αυτά του Σαμαρά.

Όμως όταν καλείσαι να διορθώσεις εγκλήματα δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν έχεις ένα κόμμα γεμάτο αρπακτικά που δεν σε στήριξαν πότε και το μόνο που τους ένοιαζε και τους νοιάζει είναι να σε «φάνε», τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν αφιερώνεις όλο το 24ωρο για να ξαναπατήσει η χώρα στα πόδια της, χωρίς να δίνεις βάση στις επικοινωνιακές πομφόλυγες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν ο Τσίπρας βασίζεται στην δική σου πολιτική επιτυχία, για να πουλάει «τζάμπα μαγκιές» στους δανειστές, τότε ναι έκανες λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, ο βούρκος στον οποίο έχει πέσει η χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί . Και η δυσοσμία που αναδύεται δεν καλύπτεται ούτε με κλαρίνα, ούτε με ζουρνάδες…

Δυστυχώς, ο Σαμαράς καλείται για μία ακόμα φορά να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Π.Ζ, Α.Ψ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου