ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μπανγκλαντές: Συνελήφθη ο ύποπτος για τον φόνο του άθεου μπλόγκερ

Ο αμερικανός Αβίτζιτ Ρόι δολοφονήθηκε με ματσέτα την περασμένη Πέμπτη

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον βασικό ύποπτο για την άγρια δολοφονία ενός αμερικανού μπλόγκερ με καταγωγή από το
Μπανγκλαντές, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ντάκα από δύο αγνώστους που τού επιτέθηκαν με ματσέτες.


Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε στο παρελθόν φυλακιστεί για σχέσεις του με ακραία ισλαμιστική οργάνωση.

Το θύμα, Αβίτζιτ Ρόι, ήταν μηχανικός και δημιουργός του μπλογκ Mukto-Mona («Ελεύθερη Σκέψη»), υπέρμαχος της εκκοσμίκευσης. Δολοφονήθηκε την Πέμπτη ενώ επέστρεφε από έκθεση βιβλίου μαζί με την σύζυγό του, επίσης μπλόγκερ Ραφίντα Άχμεντ, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι έχασε ένα δάκτυλο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Οι δυνάμεις του Τάγματος Ταχείας Δράσης (RAB) συνέλαβαν τον Φαράμπι Σαφιούρ Ραχμάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για τους δεσμούς του με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπούτ Ταχρίρ σε μία στάση λεωφορείου στην Ντάκα, είπε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος του RAB.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Φαράμπι, ο οποίος εξακολουθεί να ανακρίνεται, έχει ομολογήσει ότι απειλούσε να σκοτώσει τον μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι.

Η αστυνομία είπε ότι ο Φαράμπι είχε συλληφθεί το 2013 για σχόλιά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ της δολοφονίας ενός άλλου μπλόγκερ, του Άχμεντ Ρατζίμπ Χαιντέρ, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο άθεος μπλόγκερ Χαϊντέρ δολοφονήθηκε την χρονιά εκείνη, επίσης με ματσέτα, από άγνωστη ισλαμιστική οργάνωση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, ισλαμιστικές οργανώσεις άρχισαν να επιτίθενται κατά άλλων ακτιβιστών μπλόγκερ, κατηγορώντας τους για βλασφημία και ζητώντας την εκτέλεσή τους.

Η διεθνής οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατατάσσει το Μπανγκλαντές στην 146η θέση της λίστας με 180 χώρες σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου για το 2014.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου