ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πασχίζει να κρατήσει ζωντανή την αντιμνημονιακή ανάμνηση και να εκβιάσει εκλογές

Τώρα καταλάβαμε πολύ καλά γιατί ο Τσίπρας θέλει εξεταστικές για τα μνημόνια. Ο πρωθυπουργός που σε λίγο καιρό θα καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός που κατάφερε να μας βάλει στο τρίτο μνημόνιο για
τις επόμενες δεκαετίες, θέλει να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή των πολιτών στην προηγούμενη πενταετία και να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ στο μεταξύ η κυβέρνηση θα βολοδέρνει μεταξύ Βρυξελλών και ΔΝΤ και θα προσκυνά όλο και περισσότερο μέχρι να αποφασίσει να ομολογήσει ότι η χώρα οδηγείται σε ακόμα χειρότερο μνημόνιο με τις ασυναρτησίες αυτού του κυβερνητικού τσίρκου.


Ο πρωθυπουργός ήταν αποκαλυπτικός. Δεν θέλουμε, είπε, να ποινικοποιήσουμε τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για επιλογές στην οικονομία αλλά να βρούμε τα κίνητρα επιλογών που μπορεί να μην ήταν και απολύτως πολιτικά. Η απόλυτη ταύτιση με τις συνομοσιολογικές θεωρίες του Καμμένου. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «οι επί της αρχής πολιτικές ευθύνες έχουν αποδοθεί» στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Τώρα λέει θα χυθεί άπλετο φως στις «σκοτεινές πτυχές» της πενταετίας!

Οι άξονες που προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας για την έρευνα της εξεταστικής –ουσιαστικά προαναγγέλλοντας προανακριτικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια- είναι: Η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, η αλλαγή του ορίου διακράτησης των ομολόγων της ΤτΕ από τις τρεις στις εννιά μέρες, η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, το PSI, η πρώτη και δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ύστερα και από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να κρατήσει ζωντανή στη συνείδηση του κόσμου την ανάμνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιμνημονιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό κατά πρώτο και κατά δεύτερο φαίνεται πως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να εκβιάσει εκλογές καθώς αδυνατεί να πάρει τη στροφή και να την επιβάλλει στο κόμμα του.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα πάντα για να ακυρώσει οποιοδήποτε περιθώριο να διαμορφωθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή για να σηκώσει το πολιτικό βάρος στήριξης μιας συμφωνίας με τους εταίρους, προκειμένου να μπορέσει να κάνει αυτό που οι εταίροι ουσιαστικά του έχουν απαγορεύσει αρμοδίως: την αποφυγή των εκλογών και φυσικά του δημοψηφίσματος.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός το είπε καθαρά σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο Bloomberg. «Ονειρεύεστε οικουμενική κυβέρνηση. Κανείς δε σας το ζήτησε» είπε ο Τσίπρας στον Σαμαρά.

Το ερώτημα είναι μέχρι που νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι μπορεί να τραβήξει αυτή την περίοδο της ασάφειας και της διάλυσης;

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου