ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνάντηση Βουλευτή Γρεβενών Τ. Κοψαχείλη με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου



Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Αποστόλου είχε ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τ. Κοψαχείλης, ο οποίος έθεσε υπόψη του υπουργού τα κάτωθι θέματα:




• Πρώτον, την ενίσχυση της κτηνοτροφίας στα Γρεβενά
Προτάθηκε στον υπουργό η τροποποίηση και η εναρμόνιση της ισχύουσας νομοθεσίας περί των κτηνοτροφικών πάρκων με ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στην αξιοποίηση των υπαρχόντων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους. Ειδικότερα, στόχος της πρότασης αυτής είναι να εναρμονιστεί με επιτυχία η συμβολαιακή κτηνοτροφία, που θα διασφαλίζει την οικονομική λειτουργία των επιλεγμένων μονάδων και που θα υποστηρίζεται τόσο από κτηνιάτρους, όσο και από μια μικρή μονάδα – φορέα διαχείρισης των οικονομικών λειτουργιών.

Δεύτερον, την επίλυση της επιλεξιμότητας βοσκοτόπων των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης
Ο Βουλευτής τόνισε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στις ορεινές κοινότητες, οι οποίες για το 2014 βρέθηκαν σε ζώνη τηλεπισκόπησης, ενώ παράλληλα σήμανε τη συνεισφορά των κτηνοτρόφων στην εθνική οικονομία και τις προοπτικές ενίσχυσής της, μιας και οι εισαγωγές κρέατος στοιχίζουν περί τα 2,8 δις ευρώ. Από πλευράς υπουργείο ειπώθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ρύθμιση των ανωτέρω, σε συνεργασία με την περιφέρεια, αξιοποιώντας μόνον τη χρήση κάποιων εκτάσεων, ώστε να δοθεί λύση και να μη χαθεί καμμία ευρωπαϊκή ενίσχυση.
kocaxe;ilhw 2
Τρίτον, ζητήθηκε η σύνταξη μελέτης για την πιστοποίηση των μανιταριών
Η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών χαρακτηρίζεται ως η πιο κατάλληλη περιοχή στην ανάπτυξη εδώδιμων και φαρμακευτικών μανιταριών. Η όλη δραστηριότητα συλλογής ωστόσο δεν κατοχυρώνεται από κάποιο πλαίσιο, ούτε γίνεται νόμιμα, ενώ δεν γίνεται έλεγχος εδωδιμότητας και δεν διασφαλίζεται ο καταναλωτής. Συνεπώς επιβάλλεται να τεθούν κανόνες για την ορθολογική εκμετάλλευση των καλλιεργειών μέσω ειδικής μελέτης για τον αναλυτικό καθορισμό των παραμέτρων πιστοποίησης των αυτοφυών εδώδιμων μανιταριών καθώς και η καθιέρωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.
Γραφείο Βουλευτή Ν.Γρεβενών


Σήμερα ο Βουλευτής μίλησε στον Star-fm 933. Ακούστε τι είπε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου