ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Προειδοποίηση Σαμαρά σε Τσίπρα: Ανακριτική επιτροπή αν η χώρα χρεοκοπήσει

Μια ακόμη παράσταση της συγκυβέρνησης Τσίπρα… Ζωής Κωνσταντοπούλου έλαβε τέλος χωρίς να μας φωτίσει σε τίποτε.
Μια ακόμη κακοστημένη θεατρική ομάδα Συριζαίων και ΑΝΕΛ
έπαιξαν το ρόλο τους με πρωταγωνιστή έναν θλιβερό πρωθυπουργό που σύρεται σε πολιτικές προστριβές την ίδια στιγμή που η χώρα είναι στο χείλος του οικονομικού γκρεμού και παράλληλα έχουν μπει στην πόλη οι Εχθροί κι αυτοί γελάνε.

Ο κ. Τσίπρας με τη σύμπραξη του Π. Καμμένου έστησε εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο κατά πώς τον βολεύει αλλά πήγε στη Βουλή για να πει τι; Απολύτως τίποτε. Και μόλις ο κ. Σαμαράς τον προειδοποίησε ότι θα γίνει Ανακριτική η επιτροπή αν η χώρα χρεοκοπήσει ψέλλισε ότι δεν μπορεί να κατηγορεί μια κυβέρνηση 2 μηνών.

Και γιατί δεν μπορεί; Μέσα σε δύο μήνες διαλύθηκαν θυσίες μιας ολόκληρης πενταετίας. Γιατί να μη συσταθεί ανακριτική επιτροπή για να καθίσει στο εδώλιο ένα τσούρμο ανθέλληνες που προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα;

Και που εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ξανά να κάνει μαγκιές μπροστά στο φακό που τον βλέπει όλη η Ελλάδα την ίδια στιγμή που ο Βαρουφάκης πήγε γονατιστός στην Κ. Λαγκάρντ και άνοιξε θέματα όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και η αύξηση του ΦΠΑ.
Κουβέντα ο κ. πρωθυπουργός για το τι είπε ο Βαρουφάκης με την Λαγκάρντ. Τσιμουδιά για το εξοπλιστικό των 500 εκατ. δολ. την ώρα που κάνουν «ντου» στα ταμεία και τους φορείς για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Το μόνο που θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας ήταν οι δήθεν ευθύνες για το μνημόνιο. Λες και δεν κατάλαβε ότι το μνημόνιο ακολούθησε μια γενικευμένη κρίση δεκαετιών. Ότι το μνημόνιο ήταν το τέλος μιας διαδρομής διάλυσης της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε, δεν είχε…διαβάσει. Αλλά γιατί δεν ρωτά ο κ. Τσίπρας τους Πασόκους που έχει στο κόμμα του για το ποιος φταίει για το χάος;

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή την ώρα που ζητά συναίνεση. Είναι αυτό αλλοπρόσαλλη τακτική; Είναι ή δεν είναι προσπάθεια για μια ακόμη δημιουργική… ασάφεια;

Η χθεσινή παράσταση ήταν απλά ένα ακόμη «σεντόνι» για να καλυφθούν οι βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που σε δύο μήνες διέλυσε την οικονομία και τελικά θα την οδηγήσει τη χώρα σε υπογραφή ενός πολύ σκληρού μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να βάλει παρωπίδες στον ελληνικό λαό για να μη δει τι έρχεται. Για να μη δει τα μέτρα που τον περιμένουν. Διότι ακόμη και τότε που θα βάζει την υπογραφή του ο πρωθυπουργός στο νέο μνημόνιο θα κατηγορεί τους άλλους. Το ψέμα, η απάτη έχουν κοντά ποδάρια και ο λαός θα καταλάβει σύντομα πόσο κακοί ηθοποιοί τον κυβερνούν.
Οι ομιλίες
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο στη σειρά των ομιλητών, ξεκίνησε την ομιλία του με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι κατέθεσε την πρόταση για την εξεταστική για να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού.
Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά στη χειρότερη στιγμή, την ώρα που δεν υπάρχει ρευστότητα, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών και την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός.
Η διερεύνηση πρέπει να αφορά την περίοδο από το 1981 και να επεκταθεί και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα είτε σε νέο μνημόνιο είτε σε μοιραίο ατύχημα. Προειδοποίησε, επίσης, ότι κατηγορητήριο θα υπάρξει, αλλά για όσους παίζουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστική λογική επειδή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. «Δεν μας κάλεσε σήμερα η κυβέρνηση να συζητήσουμε για την εξεταστική επιτροπή, όπως και πριν από μια εβδομάδα, δεν μας κάλεσε για να μας ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για την οποία άλλωστε δεν μας είπε και τίποτα. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Λυπάμαι, αλλά δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια. Εχθρούς πάλι κατασκευάζει. Προσπαθεί να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών που είχε ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Υπογράμμισε ότι «η πρόταση εξεταστικής γίνεται την ώρα που η οικονομία έχει στεγνώσει από ρευστότητα, την ώρα που το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, την ώρα που οι κρίσιμες ημερομηνίες περνάνε η μία μετά την άλλη, χωρίς εκταμίευση, και έχουμε όλοι μπει σε ένα εβδομαδιαίο άγχος, την ώρα που οι προμηθευτές του Δημοσίου δεν πληρώνονται, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών και ενώ κάθε μέρα έχουμε καταλήψεις παντού, από κουκουλοφόρους-μέχρι και εδώ στη Βουλή έφτασαν οι αναρχικοί και η μεν κυβέρνηση τους αποδοκίμαζε, ενώ η πρόεδρος της Βουλής τους δικαιολογούσε- την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για την αριστερά του τίποτα, ενώ άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατακεραυνώνουν και άλλοι σιωπηλά τον στηρίζουν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει τη σύγκρουση και αναρωτήθηκε γιατί αυτό γίνεται ενώ ο κ. Βαρουφάκης πηγαίνει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον, «για να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις. Και ότι θα εξακολουθήσουν οι συνεννοήσεις με τα κλιμάκια της τρόικας που τα είχε διώξει η κυβέρνηση τόσες φορές που έχει χάσει τον έλεγχο».
«Θέλω να σας θυμίσω ότι ο λαός σας ψήφισε για να μείνετε στο ευρώ, αν μπορείτε με καλύτερους όρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «όχι για συγκρουστείτε με τους εταίρους ή για να προκαλέσετε ατύχημα στον τόπο».
«Δεν θα ψηφίσουμε αυτή την πρόταση για εξεταστική επιτροπή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι δεν το επιτρέπει η εισηγητική έκθεση, στήνει απλά ένα κατηγορητήριο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε εφιαλτικά αδιέξοδα. Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν την ψηφίζει επειδή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ και επειδή διάλεξε η κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. «Δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, κύριε πρωθυπουργέ, αύριο στη χώρα. Εσείς στείλατε επιστολή και περιγράφετε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος και την ίδια αυτή στιγμή, κύριε Τσίπρα, βρήκατε να φτιάξετε εξεταστικές επιτροπές. Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε» είπε ο κ. Σαμαράς.
«Δεν έχετε το δικαίωμα την ώρα που η πατρίδα αγωνιά και πρέπει να μείνει ενωμένη, εσείς να λειτουργείτε διαχαστικά. Εξεταστική, λοιπόν, έστω ναι, αλλά μετά τη νέα συμφωνία. Γιατί αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία και η χώρα βρεθεί σε χρεοκοπία, να το ξέρετε, άλλη επιτροπή, ανακριτική επιτροπή αυτή τη φορά θα κάνουμε, κύριε Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «για το ποιος ρίχνει τη χώρα στα βράχια».
Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας
«Η Ελλάδα κύριε Σαμαρά, δεν είναι χώρα υποτελής και υποταγμένη. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε κι εσείς πως έχει ισχυρή γεωπολιτική δυναμική - και είναι χώρα κυρίαρχη που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές» απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά τον κ.Σαμαρά, τόνισε πως η πρόταση για εξεταστική επιτροπή, δεν αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των νεοφιλελεύθερων ιδεών που διέπνεαν τα μνημόνια, αλλά να διερευνήσει "εάν πέρα από την υλοποίηση μιας κακής, εμμονικής και ιδεολογικής επιλογής, εκτελέστηκαν πράξεις που είχαν άλλα, μη ιδεολογικά κίνητρα».
«Τέτοιες πράξεις προτείνεται να ανιχνευθούν στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος, στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσει στη αύξηση του χρόνου για τον διακανονισμό των ελληνικών ομολόγων από τις τρεις στις δέκα ημέρες -για την οποία είχαν καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις τότε, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η Βάσω Παπανδρέου- στην "αλλαγή μνημονιακής φρουράς στον φοβερό Νοέμβριο του 2011", στο πώς και με ποιες διαδικασίες στις Κάννες "ανατράπηκε Έλληνας Πρωθυπουργός μετά από 37 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", στο τι έγινε με το περίφημο PSI όπου "ξαλάφρωσαν οι γερμανικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα και τα φορτώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα", στο πώς κρίθηκε η Αγροτική Τράπεζα ως ανεπίδεκτη σωτηρίας, στο πώς έγινε η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών "με προϋπόθεση την ανάληψη του κόστους απ' το Δημόσιο".
Εξάλλου, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που βουλευτές της αποσύρουν τη στήριξή τους, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε εάν ο Αντώνης Σαμαράς ονειρεύεται την εποχή των Καννών:
- «Σας ζήτησε ποτέ κανείς κε Σαμαρά να μπείτε σε οικουμενική κυβέρνηση και δεν το ήξερα; Αν νοσταλγήσατε την εποχή των Καννών, μην περιμένετε άδικα. Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το Παλάτι» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ ο Πρωθυπουργός.
- «Οι ξένοι με ρώτησαν αν θα σας στηρίξω για να βγείτε απ' τους δικούς σας εφιάλτες» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Και όταν με ρώτησαν αν θα σας στήριζα, αν οι βουλευτές σας δεν στηρίξουν τη συμφωνία, είπα πως αν αυτή η συμφωνία βοηθά την παραμονή της χώρας στο ευρώ, εγώ θα την στηρίξω. Εγώ δεν ξέρω τι σχεδιάζετε εσείς - θα στηρίξω, αλλά να μην μας θεωρείτε δεδομένους» συμπλήρωσε.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου