ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα

Μέρες που είναι ας θυμηθούμε ένα παρεξηγημένο πρόσωπο της ιστορίας και της θρησκείας. Τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού και ο οποίος είναι παρεξηγημένος διότι τελικά ήταν επιλογή του
Θεού για το ρόλο αυτό. Του έμελλε να είναι ο προδότης με τα 30 αργύρια που πρόδωσε τον Κύριό του και τελικά κρεμάστηκε γιατί δεν άντεξε τις τύψεις όταν κατάλαβε τι έκανε.


Μόνο και μόνο γι’ αυτό έπρεπε να αποκατασταθεί.

Ανά του αιώνες υπήρξαν πολλοί Ιούδες. Που πρόδωσαν τους ανθρώπους τους, τους λαούς τους, την πατρίδα τους την ίδια. Ορισμένοι από αυτούς κατάλαβαν τι έκαναν και αυτοκτόνησαν ή κυνηγήθηκαν από τις Ερινύες. Οι περισσότεροι βεβαίως δεν τους κάηκε καρφί αφού ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν έκαναν. Στον Γολγοθά που οι ίδιοι δημιούργησαν, είτε γιατί το θέλησαν είτε γιατί ήταν ταγμένοι από τη μοίρα, χάθηκαν άνθρωποι, ιδέες, ιδανικά, όνειρα κι ελπίδες.

Και κάτι παρόμοιο έχει γίνει στην Ελλάδα μας. Πόσοι και πόσοι την πρόδωσαν και την οδήγησαν στον σταυρό του Μαρτυρίου; Αλλά πάντα αυτή η χώρα κατάφερνε να αναστηθεί. Παρά τα λάθη της, τα λάθη όλων μας, τις προδοσίες και τα χαμένα οράματα η Ελλάδα ήταν εδώ, όρθια και πάλευε.

Όμως, τώρα οι στιγμές είναι κρίσιμες, είναι ίσως η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Πολλοί δεν το πιστεύουν και το θεωρούν υπερβολή. Όμως, για πρώτη φορά έχουν μπει στην πόλη οι οχτροί και η πλειοψηφία τους κοιτάζει και γελά. Για πρώτη φορά η χώρα περνά ταυτόχρονα μια πολύπλευρη, μια πολυεπίπεδη κρίση η οποία δεν είναι μόνον οικονομική.

Οι δανειστές μας βάζουν τελεσίγραφα και μας προειδοποιούν με χρεοκοπία. Η Ελλάδα μπορεί να ξεπερνά με αίμα τους σκοπέλους αλλά θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να δει το παγόβουνο κατάματα. Θα είναι στις 24 Απριλίου; Θα είναι νωρίτερα; Θα είναι στα τέλη Ιουνίου; Όποτε κι αν είναι η ώρα, όλοι μας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο να μας δοθεί ρευστότητα για να τη βγάλουμε ίσα – ίσα. Η χώρα έχει τεράστιο χρηματοδοτικό αλλά και δημοσιονομικό κενό που μπορεί τον επόμενο 1,5 χρόνο να φτάσει τα 40 δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά μόνο με νέο δάνειο θα τα βρούμε και νέο δάνειο σημαίνει μέτρα, σημαίνει Μνημόνιο. Ο λαός είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει. Με ανεργία, μικρότερους μισθούς, περισσότερους φόρους, περισσότερες δυσκολίες. Μακάρι να ήταν αλλιώς, όμως έτσι είναι η κατάσταση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα ουσιαστικά και μόνο η επίσημη ανακήρυξη απομένει. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα που όλοι τα γνωρίζουμε. Τουλάχιστον ας αποφύγουμε το τελειωτικό δράμα.

Την ίδια στιγμή που η οικονομία βουλιάζει η κοινωνική και αξιακή κρίση λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Η χώρα βουλιάζει στους παράνομους μετανάστες. Το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί, οι αναρχικοί κάνουν κουμάντο και οι μπαχαλάκηδες ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση. Ενώ η κυβέρνηση φέρνει φωτογραφικά μέτρα για την αποφυλάκιση τρομοκρατών όπως ο Ξηρός ή οι συγγενείς ανταρτών πόλης και στα διαλείμματα διορίζει αβέρτα αυτούς που τους είχε προηγουμένως πελατεία. Η παιδεία διαλύεται, η υγεία πνέει τα λοίσθια, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει διαλυμένος, τα λίγα καλά μυαλά φεύγουν από την Ελλάδα.

Κι όμως, έρχεται μια προοδευτική κυβέρνησης της Αριστεράς για να βάλει την σφραγίδα στον τάφο της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση μοιάζει με τον Ιούδα που ήταν αυτοκαταστροφικός αλλά ταμένος πάντα να κάνει την προδοσία και είτε να ζήσει μ’ αυτήν είτε να δέσει το σχοινί στο λαιμό του.

Αυτή η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να αναλάβει το ρόλο του δήμιου των ονείρων, των οραμάτων, των ελπίδων. Εμείς το ξέραμε, ο κόσμος που τους επέλεξε δεν το γνώριζε. Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση έχει ακόμη υψηλή δημοφιλία μοιάζει με τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα. Ο λαός στο ρόλο του Χριστού τραβά τον Γολγοθά του και ετοιμάζεται για την Σταύρωση. Το θέμα είναι ένα όμως: Υπάρχει Ανάσταση στην περίπτωση της Ελλάδας;

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου