ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Τι συνέβη στους ηθοποιούς που έπαιξαν τον ρόλο του Ιησού


Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Θείο δράμα, παραδοσιακά δεν είχε καλή κατάληξη για τους ηθοποιούς που τον ενσάρκωναν. Αφού οι κακοτυχίες, μετά και
κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους χτυπούσαν η μία μετά την άλλη.



Ακολουθούν τα πιο γνωστά έργα για τη ζωή του Χριστού και η κατάληξη των ηθοποιών που τον ενσάρκωναν.

«O Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977)- Ο Ρόμπερτ Πάουελ
Ο πρωταγωνιστής στην ιστορική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι μετά την συγκεκριμένη παραγωγή, οι παράγοντες του Χόλιγουντ τον ταύτισαν τόσο πολύ με το πρόσωπο του Ιησού, που έπαψε να δέχεται επαγγελματικές προτάσεις για άλλους ρόλους. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Σύμφωνα με έναν θρύλο, όποιος ερμηνεύει το ρόλο του Χριστού δεν έχει καλή τύχη. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η εμπειρία αυτή σου αλλάζει τη ζωή και σε σημαδεύει για πάντα».


«Τα πάθη του Χριστού» (2004) - Τζέιμς Καβίζελ
Ο Καβίζελ πρωταγωνίστησε στην απόπειρα του Μελ Γκίμπσον να αποδώσει το Θείο δράμα. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τον χτύπησε δύο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση του ώμου του καθώς κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, υπέφερε αργότερα από υποθερμία και τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του.


«O Βασιλεύς των Βασιλέων» (1961) - Τζέφρι Χάντερ
Περίπου 9 χρόνια μετά το ρόλο του στη ταινία του Σεσίλ Ντε Μιλ, παντρεύεται την αγαπημένη του αλλά ο γάμος δεν καταλήγει καλά και στη συνέχεια παθαίνει δύο εγκεφαλικά επεισόδια και πεθαίνει από εσωτερική αιμορραγία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, σε ηλικία 42 ετών.


«Ο Τελευταίος Πειρασμός» (1988) - Γουίλιαμ Νταφόε
Μία εξίσου ιστορική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, στα γυρίσματα της οποίας ο Νταφόε τυφλώθηκε εντελώς από το ένα του μάτι, μετά από αλλεργία που παρουσίασε.


«Jesus Christ Superstar» (1973) - Τεντ Νίλεϊ
Αυτό το μιούζικαλ ήταν το τέλος της καριέρας του Νίλεϊ. Με εξαίρεση κάποια διαφημιστικά σποτ και 2-3 B-movies, ο ηθοποιός βρέθηκε στα αζήτητα.


«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» (1976) - Αλέξης Γκόλφης
Στην ελληνική μεταφορά του Θείου δράματος, o Γκόλφης υποδύθηκε τον Μανωλιό και από εκείνη τη στιγμή η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα. Μετά την ταινία, αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο του 2007, στα 59 του, στην πλατεία Κολιάτσου, ενώ το πτώμα του παρέμεινε για δύο μήνες στα αζήτητα του νεκροτομείου.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου