ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Guardian: Ο Τσίπρας κινδυνεύει να γίνει «ο χρήσιμος ηλίθιος» του Πούτιν


«Η εχθρότητα προς την πλευρά της Γερμανίας έχει φέρει την Ελλάδα κοντά στην Ρωσία, ωστόσο αυτό είναι ριψοκίνδυνο για τους Έλληνες», αναφέρει ο Guardian σε άρθρο του με τίτλο
«Ο Τσίπρας κοιτάζει προς την Μόσχα υπό τον κίνδυνο να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος του Πούτιν».
Όπως σημειώνει η αρθρογράφος Natalie Nougayrede, «δεν είναι κακό για κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να ταξιδέψει στην Μόσχα στις μέρες μας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο τι λες και κάνεις όσο βρίσκεσαι εκεί. Ούτε είναι πρόβλημα να μιλήσει κάποιος στον Πούτιν. Η Ρωσία είναι ένας ‘παίκτης’ που δεν μπορεί να αγνοηθεί ανάμεσα σε πολλά διεθνή πεδία, όπως τη διάδοση πυρηνικών όπλων ή ακόμα και τις κλιματικές αλλαγές».

Το άρθρο αναφέρεται στην δεινή θέση την οποία βρίσκεται η Ελλάδα, σημειώνοντας πως ένα πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει αδυναμία πληρωμής της δόσης του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλη. Για αυτό και ο Τσίπρας πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι, θέλοντας να στείλει μήνυμα στους εταίρους πως θα παίξει το «χαρτί» της Ρωσίας. Και παρότι και οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν πως δεν θα υπάρξει οικονομική βοήθεια, μια προσφορά είναι πάντα ευπρόσδεκτη…
Η αρθρογράφος αναφέρεται στις ιστορικές σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων, κάνοντας λόγο για την βοήθεια του Τσάρου Αλεξάνδρου στην ανεξαρτησία των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και την κοινή θρησκεία των δύο λαών, τονίζοντας μάλιστα πως το δεύτερο δεν επηρεάζει και πολύ τον «άθεο» Αλέξη Τσίπρα. «Όμως αυτό που ενώνει ακόμα περισσότερο τον Πούτιν με τον Τσίπρα, είναι το έντονο αντιγερμανικό συναίσθημα και η βαθιά ρήξη με τις τακτικές Μέρκελ», σημειώνει η Nougayrede, επισημαίνοντας πως Ελλάδα και Ρωσία κατηγορούνται σε κάθε ευκαιρία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ξαφνικά έχουν «ξυπνήσει μνήμες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» με την Ελλάδα να κάνει λόγο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις κάτι που έχει κάνει και η Ρωσία στο παρελθόν για να βγει από δύσκολες θέσεις. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Τσίπρας θα επιστρέψει στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, για τις εκδηλώσεις του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», δηλαδή τη νίκη της Ρωσίας επί των Γερμανών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι κυρώσεις της Δύσης σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου έχουν φέρει σε μειονεκτική θέση την Ρωσία, η οποία έχει μόνο οφέλη από τη συνάντηση με την ελληνική πλευρά, σημειώνεται. Αυτά τα οφέλη μάλιστα «ίσως να είναι και περισσότερα από τους Έλληνες», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Σύμφωνα με αναλυτές, ο Πούτιν εξαιτίας των κυρώσεων σε βάθος χρόνου δύο ετών δεν θα μπορεί να διατηρεί τους μισθούς και τις συντάξεις στα υπάρχοντα επίπεδα, κυρίως εξαιτίας της εξάντλησης των απαραίτητων πόρων. Οπότε, καταλήγει η Nougayrede ο Πούτιν θα έχει να κερδίσει πιο πολλά, μόνο και μόνο επειδή θα έχει το χαρτί μιας ευρωπαϊκής «διαίρεσης» και θα μπορεί να διαμηνύει πως το Κρεμλίνο έχει πρόσβαση εντός της ΕΕ.
Το να «αγκαλιάσεις» βέβαια τον Πούτιν δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις πως είσαι περήφανο μέλος της ΕΕ, ούτε φυσικά δείχνει πως ο Τσίπρας στηρίζει τις ίδιες του τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη και κατανόηση στο ελληνικό πρόβλημα, γράφει η αρθρογράφος. «Το ταξίδι του Τσίπρα στην Μόσχα είναι λοιπόν περισσότερο σημάδι αδυναμίας και απελπισίας, παρά πραγματισμού. Κι αν ο Τσίπρας πρόσφατα δήλωσε πως η χώρα του και η Ρωσία μπορούν να έχουν ένα θαυμάσιο κοινό μέλλον, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν θέλει να εγκαταλείψει την ευρωατλαντική συμμαχία και να αναρωτηθεί αν θέλει να μπει στη σφαίρα χωρών που επηρεάζει η Ρωσία, όπως π.χ. η Λευκορωσία».

theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου