ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η συγκλονιστική στιγμή που είδε το πρόσωπο του νεκρού αδελφού της σε άλλον άνδρα (Φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ)!!!

Αυτό είναι το πρόσωπο, με το οποίο μεγάλωσα", είπε η 39χρονη Rebekah Aversano, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του αδελφού της σε
τροχαίο, τη μορφή του σε έναν άλλον άνθρωπο.
Το πρόσωπό του δόθηκε για μεταμόσχευση στον Richard Norris, τον άνθρωπο που είχε πυροβοληθεί κατά λάθος με καραμπίνα και έγινε γνωστός παγκοσμίως, όταν το 2012 υπεβλήθη στην πιο εκτεταμένη τότε επέμβαση αποκατάστασης.
ADVERTISEMENT

Τη στιγμή της συνάντησης της αδελφής του νεκρού με τον 39χρονο Norris κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής "60 Minutes on Nine".
Καθώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ο λήπτης ευχαρίστησε την οικογένεια Aversano, που του έσωσε τη ζωή.
Η Rebekah μην μπορώντας να πιστέψει, την ομοιότητα με τον νεκρό αδελφό της, είπε: "Σε πειράζει, αν το αγγίξω;.... Θεέ μου, είναι το πρόσωπο με το οποίο μεγάλωσα".


  Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε χάρη στην απόφαση της οικογένειας του 21χρονου Joshua Aversano, που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Έδωσαν την άδεια στους γιατρούς, να χρησιμοποιήσουν ως μόσχευμα το πρόσωπό του, για την αποκατάσταση του προσώπου του Norris, που είχε παραμορφωθεί πριν 18 χρόνια.
Η επέμβαση, που διήρκεσε 36 ώρες και είχε 50% ποσοστό επιτυχίας, του άλλαξε τη ζωή. Είχε ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από 30 χειρουργικές επεμβάσεις, μία διαδικασία επώδυνη, γεμάτη ρίσκο, που του "άφησε" κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις.

Ο 39χρονος Norris υποβλήθηκε σε μία από τις πιο χρονοβόρες και δαπανηρές επεμβάσεις όλων των εποχών, καθώς εκτός από το δέρμα του δότη, έλαβε δόντια, σαγόνι, ακόμα και τη γλώσσα.
Σύμφωνα με τον Dr Rodriguez, εάν η επέμβαση δεν πετύχαινε και ο οργανισμός του δεν δεχόταν το μόσχευμα, δεν θα έμενε τίποτα πια στο πρόσωπό του και θα κατέληγε σε θάνατο. Η απόρριψη του μοσχεύματος είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πιθανότητα. Από τη στιγμή που μπήκε όμως στη διαδικασία, δεν υπήρχε γυρισμός.

  Η μητέρα του Aversano είπε, πως αυτό που έκαναν, ήταν το σωστό. "Βλέπουμε τον γιο μας μέσα από εκείνον. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Norris μας θυμίζουν τον γιο μας, υπάρχουν ομοιότητες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μπορέσαμε να τον βοηθήσουμε, παρότι η απώλειά μας ήταν τραγική. Δώσαμε σε κάποιον άλλον το δικαίωμα να ζήσει καλύτερα".

Πριν 18 χρόνια, σε ηλικία 22 ετών, ο Norris επέστρεψε στο σπίτι του μεθυσμένος και μαλώνοντας με τον αδελφό του, πήρε την καραμπίνα και απειλούσε ότι θα πυροβοληθεί. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα το πρόσωπό του να παραμορφωθεί.
Το ατύχημα τον είχε αφήσει χωρίς δόντια, μύτη και με ένα μόνο μέρος της γλώσσας του. Είχε την αίσθηση της γεύσης, αλλά δεν μπορούσε να μυρίσει.
Έκτοτε, κάθε μέρα ήταν γι'αυτόν ένας ζωντανός εφιάλτης, με τους ξένους να του συμπεριφέρονται με ασύλληπτη σκληρότητα και αδιακρισία.
"Τώρα, μπορώ να περπατάω ανάμεσα στους ανθρώπους, χωρίς να μου ρίχνουν δεύτερη ματιά", είπε.

  Ο Joshua Aversano σκοτώθηκε το 2012, σε ηλικία 21 ετών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου