ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πώς η FIFA βγάζει δισεκατομμύρια

Η FIFA συγκεντρώνει δισεκατομμύρια έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες για τη φιλοξενία του
Παγκοσμίου Κυπέλλου, του πιο δημοφιλούς αθλητικού γεγονότος στον κόσμο. Περισσότεροι από 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το τουρνουά το 2010 στη Νότια Αφρική, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που παρακολούθησαν το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.


ADVERTISEMENT
Ας ρίξουμε, όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα έσοδα της FIFA, όπως αυτά καταγράφονται από το CNN Money:
1.Η FIFA συγκέντρωσε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μόνο πέρσι, αποκόμισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Μουντιάλ που έλαβε χώρα στη Βραζιλία.
2. Παγκόσμιο Κύπελλο: Η εκδήλωση γέμισε τα ταμεία της FIFA το 2014 με το εντυπωσιακό ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ενδιαφέρον των θεατών κορυφώθηκε στον τελικό μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι.

3. Τηλεοπτικά δικαιώματα: Η πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αυτά σε συνδυασμό με τα εμπορικά δικαιώματα φτάνουν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη FIFA.
4. Πωλήσεις εισιτηρίων: Από τα δικαιώματα πώλησης εισιτηρίων, η FIFA προσέθεσε άλλα 527 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περισσότερα από 11 εκατομμύρια εισιτήρια είχαν ζητηθεί για τους αγώνες της Νότιας Αμερικής, με μόλις το ένα τρίτο του ποσού που διατίθεται.
5. Χορηγίες: Η FIFA διέθετε έξι εταιρείες ως μεγάλους χορηγούς της: την Adidas, την Coca-Cola, την Hyundai, την Emirates, τη Sony και τη Visa. Η Emirates και η Sony δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους στο τέλος του περασμένου έτους και έτσι η FIFA σήμερα απαριθμεί τέσσερις μεγάλους χορηγούς και τη ρωσική Gazprom ως επίσημο συνεργάτη της.

6. Το σύστημα μισθοδοσίας: Η FIFA διέθεσε περίπου 88 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς εντός του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δεκατρία κορυφαία στελέχη της. Δεν αποκαλύπτει, ωστόσο, περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος των απολαβών του προέδρου Σεπ Μπλάτερ ή άλλων ανώτατων αξιωματούχων.
7. Επενδύσεις στο ποδόσφαιρο: Μέρος των εσόδων της FIFA δαπανάται για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Η FIFA δαπάνησε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εκπαίδευση μόνο για το διάστημα 2011-2014.




 fortunegreece.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου