ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Γρεβενά: Εκθεση με Έργα Ζωγραφικής του Γρεβενιώτη Χρήστου Τζιόλα ( C.Tz. )






Τετάρτη, 4 Μαίου 2016, 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, ο Χρήστος Τζιόλας ( C.Tz. ) προσκεκλημένος από το
Δήμο Γρεβενών παρουσιάζει Έργα Ζωγραφικής του, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τίτλο : ''Η ιδιαίτερη Πατρίδα μου είναι τα χρώματα μου'' .



Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως της 11 Μαίου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 4 Μαίου, 8:00 μμ.

Η έκδήλωση των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα. --------------------------------------------------------------------------------------

Ο Χρήστος Τζιόλας (υπογράφει τα έργα του : C.Tz., από τα αρχικά του : Christos Tziolas). Γεννήθηκε στο Πανόραμα Γρεβενών. Αποφοίτησε από το 6τάξιο Γυμνάσιο Γρεβενών. Το 1968 μετανάστευσε στη Σουηδία, όπου νωρίτερα είχε μεταναστεύσει ο πατέρας του Γιώργος Τζιόλας και η μητέρα του Ανατολή Τζιόλα. Σκοπός της μετανάστευσης του ήταν οι πανεπιστημιακές σπουδές. Τελικά, έμεινε μόνιμα στη Σουηδία. Στο Πανεπιστήμιο του Lund σπούδασε Μαθηματικά, Προγραμματισμό, Πληροφορική και Οικονομικά. Μετά από επαγγελματική διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 27 χρόνια εργάσθηκε, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Διευθυντή, στο Πανεπιστήμιο του Lund ως Αναλυτής, Προγραμματιστής και Υπεύθυνος Συστημάτων. Συμμετείχε ενεργά στις Κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών , από υπεύθυνες θέσεις μέχρι και του Πρόεδρου της περιοχής και στην Ομοσπονδία της Σουηδίας. Συμμετείχε πρωταγωνιστικά στους αγώνες και τις συλλογικές προσπάθειες για Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Πρόοδο.

Από τη δεκαετία του 1970, ασκήθηκε και άσκησε τη Ζωγραφική. Η προτεραιότητες, όμως, εκείνη την περίοδο και σχεδόν μέχρι τις αρχές του 2000 ήταν στις σπουδές, την κοινωνική συμμετοχή, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τον αθλητισμό (διαιτητής ποδοσφαίρου). Από τις αρχές του 2000, επαήλθε δραστήρια, δημιουργικά, σε καθημερινή βάση στη Ζωγραφική. Συμμετείχα σε κύκλους μαθημάτων και εξάσκησης σχετικά με τα ‘’χρώματα’’ και τη ‘’μορφή’’. Διάβασε και ασχολήθηκε συστηματικότερα με τα σύγχρονα ρεύματα. Κατά βάση, είναι αυτοδίδακτος, μέσα από συνεχή εξέλιξη. Θεωρεί ότι ανήκει στη σχολή των ‘’Εξπρεσιονιστών’’. Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως , ο Paul Klee, o Wassily Kandinsky, o Marcel Mouly, ο Gosta Adrian-Nilsson τον έχουν επηρεάσει θετικά. Iδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ζωγραφικής του είναι τα γεωμετρικά σχήματα (κύκλοι, τετράγωνα, τρίγωνα) , αντανάκλαση της ξεχωριστής θέσης που, κατά τη γνώμη μου, είχε και έχει η Γεωμετρία στη πορεία της ανθρώπινης Σκέψης και Δημιουργίας. Επίσης, τα δυνατά, έντονα χρώματα στους Πίνακες του, αποτελούν την αντανάκλαση από το φώς και τα ζωντανά χρώματα της γενέτηρας πατρίδας . Είναι μέλος στους Συλλόγους-Καλλιτεχνικές Ενώσεις : • International Artist Society of Europe (I.A.S.E.). • Lundacraft. • Helsinborgs konstforening. Εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί πολλές φορές και σε πολλές πόλεις της Σουηδίας και της Δανίας, στη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο) και τη Γερμανία (Βρέμη).

Στον τομέα της Τέχνης του, δηλώνει ότι δεν λησμονεί το ρητό του Πλάτωνα, στην μετώπη της Ακαδημίας του, στην αρχαία Αθήνα : ‘’ Αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω… ’’




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου