ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Μην τύχει και καταντήσουμε σαν την Ελλάδα»





«Θέλετε να καταντήσει η χώρα μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα;» Αυτό έλεγε o
Ντόναλντ Τραμπ στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας που τον οδήγησε όπως όλοι ξέρουμε στον Λευκό Οίκο. Η φράση αυτή και μόνο δείχνει ότι η χώρα μας δυστυχώς συγκαταλέγεται στον Τρίτο Κόσμο, χρησιμοποιείται ως παράδειγμα προς αποφυγή, είναι κάτι σαν… εξωτικό φρούτο που κανείς δεν το πλησιάζει γιατί δεν ξέρει αν θα δηλητηριαστεί.


Η χώρα αυτή που πρώτη μπήκε στο μνημόνιο και ακόμη είναι μέσα και συζητά και για τέταρτο. Η χώρα που έχει εδώ κι 1,5 χρόνο capital controls, όμως, ο κόσμος ξαναψήφισε την «περήφανη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη την ανέχεται.

Μια χώρα που δεν υπολείπεται σε τίποτε από την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο, εκτός από ένα. Στη νοοτροπία που δεν επέτρεψε να δει ότι ο κόσμος αλλάζει ριζικά κι εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει. Που ενώ ήμασταν επί πέντε χρόνια σε βαθιά κρίση, κάναμε θυσίες και ήμασταν σε καλό δρόμο, αλλά… ο κόσμος έκανε μαγκιές και ήθελε αλλαγές.

Και καλά έκανε το 2015 και το ήθελε. Όταν είδε τους πατενταρισμένους τρελούς του Τσίπρα και του Βαρουφάκη να διαλύουν τι χώρα τι έκανε ο κόσμος; Πήγε και ψήφισε 62% στο δημοψήφισμα γιατί ήτανε λέει περήφανος. Και το ακόμη χειρότερο; Με κλειστές τράπεζες πήγε και ξαναψήφισε τον Τσίπρα γιατί λέει θα εφάρμοζε καλύτερα το μνημόνιο. Και μετά μας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι. Μας φταίει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ ή ο Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμη και εκεί, στις διεθνείς σχέσεις αποδείχθηκαν ανίκανοι, χωρίς σχέδιο και χωρίς την τσίπα να παραιτηθούν.

Από τα εξωτικά ταξίδια στη Ρωσία για εκτύπωση χρήματος και στην Κίνα για να έρθουν να μας αγοράσουν ομόλογα μέχρι τα περίεργα Λατινοαμερικάνικα deal με άλλους «συντρόφους» του ίδιου σοσιαλιστικού τρελοκομείου. Και μόλις τώρα θυμηθήκαμε τους Αμερικανούς και τον Ομπάμα ως σωτήρες όταν ο Λαφαζάνης θα έφερνε πετρέλαιο από τη Μόσχα και ο Πανούλης έκανε κομπρεμί με κάτι απίθανους ρώσους αξιωματούχους.

Και τώρα τι κάνουμε που όλα αλλάζουν; Πόσο θα μας επηρεάσει ο τυφώνας Τραμπ; Θα μείνει στη θέση του άραγε ο νέος Πλανητάρχης ότι κάπου εκεί στη Μεσόγειο υπάρχει ένα… γαλατικό χωριό ημίτρελων που είναι επί 8 χρόνια σε κρίση και ουσιαστικά είναι μια «χαμένη υπόθεση;»

Στην Ευρώπη που διαλύεται στα εξ ων συνετέθη τι θα συμβεί όταν η Γαλλία θα βρεθεί μπροστά σε μια θύελλα Λεπέν ή ακόμη και η Ολλανδία πάει πιο… ακροδεξιά;

Λένε οι Έλληνες ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι μισητά πρόσωπα και καλά θα κάνουν να φύγουν. Μα καλά δε βλέπουν και στη Γερμανία τι έρχεται; Τουλάχιστον αυτοί είναι ευρωπαϊστές, είναι φεντεραλιστές έστω κι αν θέλουν μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων δεν θέλουν τη διάλυσή της όπως οι άλλοι που έπονται και είναι απρόβλεπτοι. Και τι νομίζουν κάποιοι «δραχμιστές»; Ότι θα βγούμε από την ΕΕ, θα γυρίσουμε στη δραχμούλα και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι εμείς και τα παιδιά μας; Η απόλυτη καταστροφή θα είναι και αν αυτά που ζούμε τώρα είναι άσχημα να δείτε τότε.


Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη αναδιατάσσεται, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, άλλες δραματικές, άλλες καλές. Και η θέση της Ελλάδας που είναι; Δυστυχώς στη χειρότερη που θα μπορούσε. Με μια κυβέρνηση εθνικολαϊκίστικη, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόγραμμα. Με μια οικονομία ημιθανή και με ένα πολιτικό σύστημα αδύνατο να διαχειριστεί την κρισιμότητα των στιγμών.

Κυρίως δε με μια Ελλάδα που το brand name της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Δεν είναι μόνον οι «βλάχοι» Αμερικανοί σαν τον Τραμπ που μας βλέπουν «χαμένη υπόθεση». Ακόμη και τον… Κιμ Γιονγκ στη Βόρεια Κορέα να ρωτήσεις θα σου πει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, με πεινασμένους πολίτες, με τρομοκράτες να βάζουν βόμβες όποτε θέλουν και με μια κυβέρνηση που αδυνατεί να δει την πραγματικότητα γιατί απλά αποτελείται από αμόρφωτους, ιδεοληπτικούς ή επαγγελματίες λαμόγια.

Σε όλον τον κόσμο φτύνουν τον κόρφο τους και λένε «μην τύχει και καταντήσουμε σαν την Ελλάδα». Εκεί φτάσαμε και συνεχίζουμε να είμαστε… περήφανοι που δεν υπομένουμε τον ζυγό.

Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ο γκρεμός είναι μπροστά μας, το ελληνικό Ολοκαύτωμα ούτε που το φανταζόμαστε κι εμείς τι κάνουμε αντί να βάλουμε κάτω τον… π…ό μας και να δουλέψουμε για να το αποτρέψουμε;

Ασχολούμαστε με το πόσο ακραίος είναι ο Τραμπ, σε πόσες γκόμενες έπιασε τα… μεμέ τους, πόσους μετανάστες θα διώξει και αν είναι τόσο ρατσιστής όσο λένε ή τόσο μπουρτζόβλαχος καουμπόης. Αντί να δούμε τα χάλια μας που ψηφίσαμε τρεις φορές τους Συριζανέλ εμείς κάνουμε κριτική στους… συντηρητικούς Αμερικάνους που δεν ψήφισαν την Κλίντον. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσει την πρώτη ώρα της νίκης του Τραμπ λέγοντας «ήμασταν προετοιμασμένοι γιατί οι δημοσκόποι είναι γνωστό ότι πέφτουν έξω». Έλεος ελληνικέ λαέ. Κοιτάξου επιτέλους στον καθρέφτη και άσε τους Αμερικανούς να κάνουν αυτό που θέλουν. Κοίτα να σταματήσεις να ασχολείσαι με τους παπατζήδες και τις άδειες των καναλιών ή με τον Φίλη, τον Σπίρτζη και τον «κομήτη» Αχτσιόγλου και δες πόσο ο κόσμος αλλάζει.

Και κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Η κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς ετοιμάζει μια χώρα η οποία εκτός από οικονομικά αδύναμη μοιάζει να είναι και ιδεολογικο-πολιτικά απογυμνωμένη. Με τους διάφορους Φίληδες και τους λοιπούς «προοδευτικούς» που τα βάζουν πότε με την Εκκλησία, πότε με την ελληνική ιστορία και πότε με τις παραδόσεις την ώρα που τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν φτάνουν μέχρι… την Αυστρία. Αυτά ο ελληνικός λαός πότε θα τα δει; Όταν έρθει η «Μικρασιατική Καταστροφή» του 21ου αιώνα;

Αntinews.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου