ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Grevena TV || Ο Πάνος Καμμένος στα Γρεβενά - Τελετή Ορκωμοσίας των Ν/Σ Οπλιτών της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (εικόνες + video)

Πολλές εικόνες στο facebook- Η παρέλαση των στρατιωτών...
Στα Γρεβενά βρέθηκε την Παρασκευή (2-12) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από
τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, όπου παρέστη στην Τελετή Ορκωμοσίας των Ν/Σ Οπλιτών της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Γρεβενών.
Παρακολουθήστε σχεδόν όλη την εκδήλωση:








Ο Διοικητής του στρατοπέδου 586 Μ/Π ΤΠ, Ανχης (ΠΖ) Σπυρίδων Παπαθανασίου:

Ο Υπουργός Πάνος Καμμένος:

«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ στην όμορφη πόλη των Γρεβενών, για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών μας, της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία όλων σας, των Αρχών, αλλά και όλων εσάς.

Νεοσύλλεκτοι,

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για εσάς, τις οικογένειες σας αλλά και τη μεγάλη οικογένεια του Στρατού Ξηράς. Η κατάταξή σας στις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός από συνταγματική επιταγή είναι και μέγιστο κοινωνικό καθήκον.

Ορκιστήκατε υπό το ιερό λάβαρο της Ελληνικής Σημαίας κάτω από το οποίο αγωνίστηκαν γενεές Ελλήνων για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Καλείστε λοιπόν να υπηρετήσετε υψηλή αποστολή και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Από σήμερα φυλάτε τις σύγχρονες Θερμοπύλες στις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού, άγρυπνοι φρουροί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, αλλά και συμπαραστάτες των ακριτών μας, που τόσο προσβλέπουν σ’ εσάς.

Υπηρετείτε την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσύνθετων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων για τη χώρα μας. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, γι’ αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας.

Θέλω να δηλώσω ότι στα άμεσα σχέδιά μας είναι η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σας θητείας, να μπορείτε να απολαμβάνετε εκπαίδευση που θα σας βοηθήσει λαμβάνοντας επαγγελματική πιστοποίηση, η οποία και θα σας χρησιμεύσει αύριο στον εργασιακό σας βίο.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία θα είναι δίπλα σε εσάς και τους γονείς σας, γιατί έχουμε επίγνωση και βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας, των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και γι’ αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση, που είναι καθοριστική για τη διατήρηση του αξιόμαχου και του φρονήματος.

Παράλληλα, πρέπει να είστε πειθαρχημένοι και να υπακούετε τις διαταγές των ανωτέρων σας, όπως επιτάσσουν οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί και ο όρκος που μόλις δώσατε.

Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.

Απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς σας, θέλω να τους υπενθυμίσω ότι ηγούνται ανθρώπων, που υπηρετούν και προσφέρουν ανιδιοτελώς στη Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Να έχετε άμεση, συνεχή και άρρηκτη ψυχική επαφή με τους νέους στρατιώτες, που σας εμπιστεύθηκαν οι οικογένειές τους. Οφείλετε να τους παραδώσετε όχι μόνον υγιείς, αλλά και χρήσιμους πολίτες, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε δυσχέρεια στο μέλλον.

Αγαπητοί γονείς,

να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, γιατί θα αφιερώσουν ένα μικρό μεν, σημαντικό όμως μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, και να τα στηρίζετε παντοιοτρόπως κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται ασφαλής. Δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας τρομάζουν προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Εδώ, από τη Μακεδονία, τη μόνη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία.

Με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, εργαζόμαστε αδιαλείπτως για ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

Αγαπητοί Νεοσύλλεκτοι,

Σας συγχαίρω για τη σημερινή επίσημη ένταξή σας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και σας καλώ να συνεχίσετε τη θητεία σας με υπευθυνότητα, υψηλό φρόνημα, με ζήλο και πίστη στις παραδόσεις και στις στρατιωτικές αρετές.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε ως μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης των προκατόχων σας. Σε μερικά χρόνια από σήμερα, η θητεία σας θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία, όπως οι παλαιότεροι σας.

Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία και προκοπή, καλή προσαρμογή και επιτυχία στη στρατιωτική σας θητεία.

Κλείνοντας, κύριε Δήμαρχε, θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω τους πολίτες της όμορφης πόλης σας, για την μεγάλη αγάπη με την οποία περιβάλλετε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τα στελέχη και τις οικογένειες τους και σας την ανταποδίδουμε.

Σας ευχαριστώ».
Η παρέλαση των στρατιωτών:

Δηλώσεις του Υπουργού:

Απονομή αναμνηστικού:



Δείτε πολλές εικόνες στο facebook, με μεγάλη ανάλυση.


Εάν τις βρήκατε χρήσιμες, κάντε κανένα κλικ παραπάνω για επιβράβευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου