ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα ασυνήθιστα κατοικίδια των Αμερικανών προέδρων -Αλιγάτορες, πρόβατα και αρκούδες στον Λευκό Οίκο



Οσο πλησιάζει η ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, πολλά είναι τα
αναπάντητα ερωτήματα για το πώς θα διαχειριστεί την εξουσία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Παράλληλα όμως υπάρχουν και απορίες σαφώς μικρότερης σημασίας. Για παράδειγμα, θα υιοθετήσει σκύλο, μετακομίζοντας στον Λευκό Οίκο; Γιατί στις ΗΠΑ και τα «πρώτα κατοικίδια» της χώρας έχουν τη δική τους σημασία.
Αλλωστε, κάποτε ο Χάρι Τρούμαν είχε πει «Αν θες έναν φίλο στην Ουάσινγκτον, πάρε σκύλο», θυμίζει το Yahoo, που έκανε αφιέρωμα στα ασυνήθιστα κατοικίδια που είχαν κατά καιρούς οι Αμερικανοί πρόεδροι.
Οι περισσότεροι που πέρασαν από το Οβάλ Γραφείο είχαν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο, με την πλειονότητα να ακολουθεί τη συμβουλή του Τρούμαν. Υπήρξαν όμως κάποιοι προκάτοχοι της θέσης που έκαναν πιο ασυνήθιστες επιλογές. Για παράδειγμα, ο Τζον Κουίνσι Ανταμς και ο Χέρμπερτ Χούβερ είχαν «υιοθετήσει» αλιγάτορες όσο ήταν πρόεδροι των ΗΠΑ. Από την άλλη, η οικογένεια του Θίοντορ Ρούσβελτ είχε μία αρκούδα, έναν παπαγάλο μακάο και μία ύαινα, μεταξύ άλλων ζώων.
Πριν από δεκαετίες ήταν αρκετά σύνηθες οι πρόεδροι να εκτρέφουν ζώα στον Λευκό Οίκο, σημειώνει το δημοσίευμα. Ο Γουίλιαμ Ταφτ ήταν ο τελευταίος που είχε αγελάδα εκεί, ενώ ο Γούντροου Ουίλσον διατηρούσε ένα κοπάδι από πρόβατα στον Λευκό Οίκο, κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, διαθέτοντας τα έσοδα από την πώληση του μαλλιού στον Ερυθρό Σταυρό.

Τα πόνι της Καρολίν Κένεντι
Παρά τις αρκετές ασυνήθιστες επιλογές όμως, ο σκύλος είναι η πιο κοινή επιλογή ως «πρώτο κατοικίδιο». Κάποιοι Αμερικανοί πρόεδροι έδειξαν ότι ήταν υπέρμαχοι της άποψης ότι πρόκειται για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Οπως ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, που είχε σχεδόν διαρκώς δίπλα του τον σκύλο του, Φάλα. Από την άλλη, η σκυλίτσα της Μπάρμπαρα Μπους, η Μίλι, δεν ήταν απλά διάσημη, αλλά «έγραψε» και ένα best seller βιβλίο. Αλλωστε, εδώ και δεκαετίες, τα κατοικίδια των Αμερικανών προέδρων είναι ένα μέσο για τη βελτίωση της εικόνας τους.

Αχώριστοι ήταν Ρούσβελτ και Φάλα

Η Μπάρμπαρα Μπους με την Μίλι

Ο Τζέραλντ Φορντ και ο Τζέτερ

Οι Ρίγκαν και ο Λάκι
Αλλοι προτίμησαν να μην πάρουν θέση στο «δίλημμα» σκύλος ή γάτα, όπως ο Μπιλ Κλίντον που είχε υιοθετήσει «εκπροσώπους» και των δύο ειδών, με τους Σοκς και Μπάντι να κάνουν βόλτες στον Λευκό Οίκο όσο ήταν πρόεδρος. Η οικογένεια Ομπάμα από την άλλη απέκτησε τον πρώτο σκύλο της στον Λευκό Οίκο διά χειρός του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι, ο οποίος τους είχε χαρίσει τον Μπο, ενώ τον Αύγουστο του 2013 υιοθέτησαν και τον Σάνι.
Οσο για τους Τραμπ, δεν έχουν σκύλο, καθώς σύμφωνα με τους New York Times είναι αναληθή τα δημοσιεύματα ότι έχουν ένα λαμπραντόρ, τον Σπίνι.


iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου