ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ανατριχιαστική πρόβλεψη από τον Ιταλό «Νοστράδαμο» Ματέο Ταφούρι: Η αρχή του τέλους





Η απίστευτης έντασης χιονοθύελλα των ημερών, ένα ημερολόγιο που γράφτηκε πριν από
πέντε αιώνες και ένα ανάγλυφο στον τοίχο του σπιτιού μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες ιστορικές φιγούρες της Ιταλίας μπορεί να προειδοποιούν ότι το τέλος του κόσμου δεν είναι πολύ μακριά.

Οι προφητείες του «Νοστράδαμου της Ιταλίας», οι οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, έγιναν ξαφνικά πιο επίκαιρες από ποτέ, καθώς συσχετίζουν το χτύπημα του χιονιά με την έλευση του Αρμαγεδδώνα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και συζητήσεις στη γειτονική χώρα και ιδιαίτερα στον ιταλικό Νότο, που δεν είναι συνηθισμένος σε «ακραία φαινόμενα». Και τώρα που συνέβησαν δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως «έρχεται το τέλος». Ενδεικτικό είναι ότι η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Il Giornale» φιλοξένησε εκτενές δημοσίευμα, αναφερόμενη στις προβλέψεις του «Ιταλού Νοστράδαμου».
«Σωκράτης του Σολέτο»
Το 1492, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυπτε την Αμερική, στο μικρό χωριό της νότιας Ιταλίας Σολέτο, στην περιοχή του Σαλέντο, κοντά στο Λέτσε, γεννιόταν ο Ματέο Ταφούρι. Εμελλε να γίνει ένας από τους διασημότερους φιλοσόφους -γνωστός και ως «Σωκράτης του Σολέτο»-, επιστήμονες, αλλά και μελετητές της μαγείας στην εποχή του. Οι σύγχρονοί του τον θαύμαζαν για την ικανότητά του να προβλέπει το μέλλον, εξ ου και η προσφώνηση «Νοστράδαμος της Ιταλίας», αλλά ταυτόχρονα τον φοβόντουσαν εξαιτίας της ενασχόλησής του με τη μαγεία και την αλχημεία. Τις πιο ανατριχιαστικές προφητείες ο Ταφούρι τις κατέγραφε μόνο στο προσωπικό ημερολόγιό του, το οποίο εντόπισαν πρόσφατα ερευνητές στο κάσωμα πόρτας του σπιτιού του.



«Σαλέντο με τους φοίνικες και τους ήπιους νότιους ανέμους, Σαλέντο με χιόνι, αλλά ποτέ μετά το μεσημέρι. Δύο ημέρες χιονιού, δύο αστραπές στον ουρανό, ο κόσμος τελειώνει και δεν το θέλω» αναφέρει μια από τις προφητείες του, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, περιγράφει όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην περιοχή Σαλέντο της Απουλίας. Εξηγούν ότι το Σαλέντο με τους χαρακτηριστικούς φοίνικες είναι γνωστό για το θερμό κλίμα του, σε βαθμό που ακόμη και όταν χιονίζει το χιόνι λιώνει πάντα μέχρι το μεσημέρι. Αναφέρουν δε ότι οι αστραπές παραπέμπουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως η χιονοθύελλα που χτύπησε το Σαλέντο τις τελευταίες δύο ημέρες, βλέποντας σε αυτήν τα σημάδια της έλευσης του Αρμαγεδδώνα.
Το οικόσημο
Κατά περίεργη σύμπτωση, ανάγλυφο που βρίσκεται έξω από το σπίτι του Ματέο Ταφούρι στο Σολέτο φαίνεται ότι αναπαράγει την προφητεία. Πρόκειται για το οικόσημο της οικογένειας Ταφούρι, που αποτελείται από έναν φοίνικα τον οποίο χτυπούν δύο κεραυνοί, ενώ πάνω του είναι τοποθετημένος ένας δικέφαλος αετός. Σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν στην προφητεία, ο δικέφαλος αετός συμβολίζει την έλευση του ψύχους, καθώς έχει συνδεθεί με την ψυχρή Ρωσία, ο φοίνικας συμβολίζει το Σαλέντο και οι δύο κεραυνοί δείχνουν ότι θα πρόκειται για δύο ημέρες χιονοθύελλας.
Η δακρυσμένη εικόνα της Παναγίας
Σημάδι επικείμενης καταστροφής βλέπουν στο δάκρυ που κύλισε από τα μάτια της Παναγίας, σε εικόνα της που βρίσκεται σε εκκλησία κοντά στα Σκόπια, οι πιστοί της ενορίας. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η εικόνα της Παρθένου Μαρίας στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ δακρύσει, σημαίνει ότι κάποιο καταστροφικό γεγονός πρόκειται να συμβεί. Προσκυνητές ανέφεραν ότι το θαύμα συνέβη στις αρχές του έτους, πριν από την 7η Ιανουαρίου, και πιστεύουν ότι είναι θεία προειδοποίηση για την καταστροφή του κόσμου. Υπενθυμίζουν ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η εικόνα της Παναγίας είχε δακρύσει και λίγο πριν από το Πάσχα. 

espressonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου