ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ελληνίδα σκηνοθέτις: Με είχαν συλλάβει ως ύποπτη Τσετσένα στη Μόσχα


Ένα απίστευτο περιστατικό έζησε η σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάτου στην
Ρωσία, όταν ήταν φοιτήτρια, καθώς οι αρχές της Μόσχας την είχαν συλλάβει ως ύποπτη Τσετσένα και την άφησαν ελεύθερη μόνο όταν απέδειξε πως είναι Ελληνίδα, λέγοντας την αρχή της Οδύσσειας ( την οποία ο αστυνομικός γνώριζε).
Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Ευαγγελάτου την πρώτη μέρα που έφτασε στη Μόσχα εγκαταστάθηκε στη φοιτητική εστία και άρχισε να αδειάζει τη βαλίτσα της. Αποφάσισε να διακόψει για λίγο προκειμένου να πάει στο σούπερ μάρκετ της περιοχής της για τις βασικές πρώτες αγορές. Οταν μπήκε στο κατάστημα και έκλεισαν πίσω της οι πόρτες, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Μόλις είχε ανατιναχθεί μια «μαύρη χήρα», μια Τσετσένα αυτονομίστρια, σπέρνοντας τον θάνατο.
«Άρχισαν να μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ ακρωτηριασμένοι άνθρωποι. Ήταν φοβερό. Και σκεφτείτε ότι αν είχα καθυστερήσει δυο λεπτά να φτάσω, θα είχα τραυματιστεί και εγώ» περιέγραψε στην Κυριακάτικη Ελευθερία.
Τόσο τυχερή όμως δεν στάθηκε όταν την ίδια χρονιά, περίμενε κάποιους φίλους της στο μετρό για να τους οδηγήσει στην εστία χωρίς να έχει προνοήσει να έχει μαζί της στοιχεία ταυτοποίησης.
Μιλούσε σπαστά ρωσικά επιπλέον και τη συνέλαβαν ως ύποπτη, πιθανόν Τσετσένα, σε μια εποχή άλλωστε που το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ακόμα νωπό. Επικοινώνησε με τον πατέρα της Σπύρο Ευαγγελάτο, στο κινητό για να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει και να κινηθεί γρήγορα αν μέσα στην επόμενη ώρα δεν έχουν νέα της.
Καθώς περίμενε στο αστυνομικό βαν και ενώ παρακαλούσε τον αξιωματικό να την αφήσει ελεύθερη, λέγοντας ξανά και ξανά ότι είναι σπουδάστρια θεάτρου από την Ελλάδα, αυτός την κοίταξε και ειρωνικά της ζήτησε να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια, απαγγέλλοντας την αρχή της Οδύσσειας. Για καλή της τύχη θυμόταν τους στίχους. «Ανδρα μοι έννεπε, μούσα πολύτροπον ος μάλα πολλά πλάγχθη...». Για ακόμα καλύτερη τύχη της ο αξιωματικός άρχισε να απαγγέλλει τη συνέχεια αποκαλύπτοντάς της τη λατρεία του για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ετσι, την άφησε ελεύθερη.


iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου