ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς νίκη... αλλά και ελπίδες για την δεύτερη θέση έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά το 0-0 στο Καζάν με την Ρουμπίν...






Παρά το ψύχος οι "πράσινοι" έδειξαν "ζεστοί" αλλά όχι τόσο ώστε να φύγουν νικητές και παρέμειναν με δύο βαθμούς στην τελευταία θέση του ομίλου τους.Με την "λευκή" ισοπαλία στις αποσκευές του επιστρέφει από το παγωμένο Καζάν ο Παναθηναϊκός που ούτε με θαύμα... δεν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θαν δώσει πλέον μάχη με την ρώσικη ομάδα για την θέση που οδηγεί στο Εuropa League.
Εξω ο "γρήγορος", μέσα ο "τεχνίτης"
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Κούρμπαν Μπερντίεβ δεν άλλαξε πολύ τα πλάνα του αναφορικά με τον τρόπο που είχε παρατάξει την ομάδα του στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα είχε μόνο μια αλλαγή στην ενδεκάδα βγάζοντας από αυτήν τον εξαιρετικά γρήγορο Γκεκντενίζ Καραντενίζ και ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κάρλος Εντουάρντο.
Αγωνιστικά, το σύστημα της ρώσικης ομάδας ήταν το ίδιο με τον τεχνικό της Ρουμπίν να παρατάσσει την ομάδα του με 4-2-2-1-1 με τους Εντουάρντο και Κορνιλένκο να είναι οι "αιχμές δόρατος" για τους Ρώσους.

Με "τυπάρα" για "αρχηγό"
Με διαφορετικά πρόσωπα από το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και το προηγούμενο μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ, παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Νιόπλιας στο "παγωμένο" γήπεδο Τσεντράλνι.
Ο Κοζανίτης τεχνικός θεώρησε καλύτερο να ενισχύσει τα μετόπισθεν με την προσθήκη του Κατσουράνη (κάτι ως λίμπερο) που μαζί με τους Καντέ και Μπουμσόνγκ ήταν η τριάδα της άμυνας, με τα άκρα να είναι οι Βύντρα και Σπυρόπουλος.
Στην μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που απουσίαζε από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ λόγω της τιμωρίας του και στο πλευρό του ήταν ο Σιμάο που είχε πιο ανασταλτικά καθήκοντα. Στα άκρα και με σκοπό να βοηθήσουν τον Σισέ στην επίθεση ο Καραγκούνης που ήταν βασικός και στο Μαρούσι (αριστερά) και ο Λουίς Γκαρθία (δεξιά).

Ξεκίνησε "ζεστός" ο Παναθηναϊκός
"Ζεστός" εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός και στα πρώτα πέντε λεπτά κατάφερε να απειλήσει δύο φορές την εστία του αντίπαλου πορτιέρο. Αρχικά, στο 2' μετά από λάθος γύρισμα στον Ριζικόβ από έναν αμυντικό του και ο Γάλλος ρέφερι υπέδειξε έμμεσο φάουλ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο από την εκτέλεση του Σισέ (που κατέληξε με κόντρα στο τείχος στον Κατσουράνη ο οποίος έκανε επιθετικό φάουλ).
Δύο λεπτά αργότερα, από αριστερά ο Σπυρόπουλος επιχείρησε μια περίεργη σέντρα σουτ που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ριζικόβ, ο οποίος ωστόσο μπλόκαρε πάνω στην γραμμή.
Οι Ρώσοι άρχισαν να ανεβάσουν ρυθμό και ο αρχηγός του Νομπόα ήταν αυτός που με δυνατό σουτ επιχείρησε να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού ο Τζόρβας έλεγχε την πορεία της μπάλας.
Στο 13' ήταν η σειρά του αρχηγού της ελληνικής ομάδας να σουτάρει δυνατά ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Πεντάλεπτη πίεση και άμεση ισορροπία
Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί των "πράσινων" έδειχναν να έχουν "κλείσει" κάθε διάδρομο των παικτών της Καζάν που αναζητούσαν τρόπο να μπουν στην περιοχή του Τζόρβα. Αυτό το κατάφερε στο 15' ο Κορνιλένκο που ξεπέρασε και τον λίμπερο Κατσουράνη και παρόλο που ήταν πολύ πλάγια σούταρε και ο διεθνής γκολκίπερ απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του.
Σχεδόν με την συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Κασάεφ ξεπέρασε τον Μπουμσόνγκ και έδειχνε δύσκολο να τον σταματήσει κάποιος αφού είχε "κολλήσει" την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο η πάσα του στον Νομπόα πέρασε αφού ο αρχηγός της Ρουμπίν σούταρε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι με συνεχείς και κοντινές πάσες που ξεκινούσαν από την αμυντική γραμμή προσπαθούσαν αρχικά να "ανεβάσουν" τους αντιπάλους τους και εν συνεχεία να "ροκανίσουν" τον χρόνο που ήταν πολύτιμος.
Αυτό το κατάφερναν δείχνοντας ότι ελέγχουν την ροή του ματς, αφού και οι Ρώσοι δεν είχαν τους τρόπους να απειλήσουν.
Μέχρι το ημίωρο του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό σουτ με τους Λουίς Γκαρθία (24') για το "τριφύλλι" και Ανσάλντι για την Καζάν τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Σωτήρας Τζόρβας στο δίλεπτο "φωτιά"
Ενα δίλεπτο "ξέσπασμα" των Ρώσων λίγο έλειψε να ανατρέψουν τα δεδομένα του αγώνα. Στο 40' ο Καλεσίν πραγματοποίησε την σέντρα και την καρφωτή κεφαλιά του προωθημένου Ριαζάντσεβ απομάκρυνε με το ένα χέρι εντυπωσιακά ο Τζόρβας.
Ενα λεπτό αργότερα (41') σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, ο Κασάεβ έκανε την σέντρα και ο και η κεφαλιά του Κορνιλένκο πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Τζόρβα.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Σιμάο (44') να περνάει ψηλά άουτ και τις δύο να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ιδίο σκηνικό και αναγκαστική αλλαγή
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο τεχνικούς και με τους γηπεδούχους να βγαίνουν από τα αποδυτήρια χάνοντας αμέσως μια σημαντική ευκαιρία με τον Ανσάλντι.
Λίγα λεπτά μετά (53') ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε σε καλή θέση αλλά διαγώνια και το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Ρουμπίν, Ριζικόβ.
Στο 58' ο Νιόπλιας ενώ είχε άλλο σκοπό στα πλάντ ου για το ματς, αναγκάστηκε να χαραμίσει μια αλλαγή για την άμυνα αφού ο Μπουμσόνγκ τραυματίστηκε (τράβηγμα σε δικέφαλο) και αντικαταστάθηκε με τον Μαρίνο, ο οποίος πήγε δεξιά στην θέση του Βύντρα (που πήρε την θέση του Γάλλου πιο πίσω).
Με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Επόμενη κίνηση ο Γκοβού, "διπλή" αλλαγή ο Μπερντίεβ
Ο χρόνος κυλούσε και ο Νίκος Νιόπλιας θέλοντας να αλλάξει κάτι και στην ανάπτυξη της ομάδας του, που ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε επιδείξει κάτι, πέρασε στο ματς τον Γκοβού αντί του Λουίς Γκαρθία δίνοντας "ανάσα" στην δεξιά πλευρά.
Δέκα λεπτά μετά και αφού οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένη φάση και τον Νομπόα (απέκρουσε ο Τζόρβας) ο τεχνικός της Ρουμπίν έκανε "διπλή" κίνηση να αλλάξει και εκείνος την εικόνα της ομάδας του.
Ετσι απέσυρε τους κουρασμένους Κασάεβ και Εντουάρντο και έβαλε τους Γκεκντενίζ Καραντενίζ και Μάρτινς.

Ευκαιρίες... και πολιορκία
Για πέντε λεπτά (75'-80') το παιχνίδι "άνοιξε" (όπως ήταν λογικό) αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν το γκολ. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι με του Σιμάο (76') και Ζιλμπέρτο Σίλβα (77') βρέθηκαν σε θέση βολής και τα σουτ που επιχείρησαν μπλόκαρε ο Ριζίκοβ.
Στο 78' ο Ριαζάντσεβ απέφυγε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα σούταρε και ο Τζόρβας απομάκρυνε με τα πόδια. Εν συνεχεία ανέλαβαν δράση ο "φρέσκος" Γκεκντενίζ Καραντενίζ που έκανε μαγική σέντρα και ο Θέσαρ Νάβας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ελληνα πορτιέρο.
Στο 83' ο Γκοβού λίγο έλειψε να γίνει η "χρυσή" αλλαγή των "πράσινων" αλλά την σέντρα του Χριστοδουλόπουλου (που είχεν περάσει στην θέση του Καραγκούνη) δεν την εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ.
Ενα λεπτό αργότερα, στην ρουλέτα του ματς, οι γηπεδούχοι είχαν σειρά να απολέσουν μια ακόμα ευκαιρία με τον Μάρτινς από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του θετικού Τζόρβα που μπλόκαρε και πάλι.
Διαιτητής: Τόνι Τσάπρον (Γαλλία)
Βοηθοί διαιτητή: Εμάνουελ Μποϊσντέγκχεν, Μίκαελ Ανοίερ
Τέταρτος διαιτητής: Αλεξάντρε Κάστρο
Έξτρα βοηθοί: Άντονι Γκοτιέρ, Όλιβερ Θούαλ
Κάρτες: - / Βύντρα, Καραγκούνης, Μαρίνος
Κόκκινη: -
Ρουμπίν Καζάν: (Κούρμπαν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Καλεσίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτχο, Κασάεβ (72' Γκεκντενίζ Καραντενίζ), Ριαζάντσεβ, Κάρλος Εντουάρντο (72' Μάρτινς), Κορνιλένκο.
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ (58' Μαρίνος), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Λουίς Γκαρθία (69' Γκοβού), Σισέ.
SPORT 24 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου