ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΚΟΣ:Τέσσερις στους πέντε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNRyEVEfGu1k-_Ox5tQ2x-lz9xKg_9_WEfmDjd-uua6VAgB-o6MfF_lI9h1maZPqkAAv_tanqqBCC7LOg5GofvMNt_l0a0BkFtRoOo3EKJT8HWNNM5mJeWOH5ByCUiTvzUWyOLqAsvDBg/s1600/%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3.jpg








Συνέντευξη του καθηγητή Γ. Νάκου, Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις από το κάπνισμα ;...
Οι μισοί από τους ανθρώπους που εμφανίζουν καρκίνο του πνεύμονα θα πεθάνουν μέσα σε έναν χρόνο.Τέσσερις στους πέντε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα.» ACS (American Cancer Society).Πέντε στους 100 θανάτους στον κόσμο έχουν σχέση με τον καπνό.Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το 29% του συνόλου των θανάτων των ενηλίκων οφείλεται στο κάπνισμα.
Είναι μεγάλος ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα;
Ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλός ( 70% στις ηλικίες 16 – 25 ετών, από τους οποίους 45 % είναι συστηματικοί καπνιστές ) Πολύ ανησυχητικό είναι, ότι καπνίζει το 37% των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών. Πηγή: Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διακοπής του καπνίσματος;
Εδώ η λαϊκή σοφία, πολύ πριν την επιστήμη, διέγνωσε το πρόβλημα: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διακοπής του καπνίσματος; Να μη το αρχίσεις!H διακοπή καπνίσματος και o περιορισμόs –δυστυχώς δεν μπορούν προς το παρόν οι κοινωνίες να μιλήσουν για εξάλειψη- των άλλων εξαρτησιογόνων παραγόντων θα πρέπει να κύριο μέλημα των κυβερνόντων κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.Η έμφαση πρέπει να δοθεί με επιστημονικό τρόπο, και όχι με «ξύλινη» γλώσσα, στην πρόληψη, κυρίως όσον αφορά στις τρυφερές ηλικίες, όπως είναι η εφηβεία.Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, παρόλο που είναι ένα σωστό μέτρο, δεν λύνει το πρόβλημα. Με βεβαιότητα ο περιορισμός μειώνει τον κίνδυνο από το παθητικό κάπνισμα και λειτουργεί αποτρεπτικά στους καπνιστές, αλλά η πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι η πρόληψη.Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων και η οικονομική δυσχέρεια από το μνημόνιο δεν φαίνεται να περιορίζει την χρήση των ουσιών αυτών .Φυσικά η πρόληψη δεν πρέπει να περιοριστεί στο κάπνισμα, η υπερβολική χρήση αλκοόλ και τα ναρκωτικά αποτελούν σήμερα τεράστια απειλή για την νεολαία.Τα μέτρα της πρόληψης είναι επιστημονικά γνωστά, αλλά όχι εύκολα. Στην εφαρμογής τους εμπλέκονται γονείς, δάσκαλοι, ειδικοί επιστήμονες κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου