ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο κ. Τάκης Ζήσης καλείται να ενώσει και να εφαρμόσει τον «μνημονιακό» Καλλικράτη...







Στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, ο κύριος Τάκης Ζήσης, αναφέρει το δελτίο τύπου του ότι, κάλεσε τους πολίτες να συνυπογράψουν συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης. Συνεχίζοντας αναφέρει « Να συνυπογράψουμε με όρους αληθινούς, δηλαδή... συμμετοχικής συνεργασίας τη θέση και τη σχέση, το ρόλο και τη δυναμική του νέου δήμου Γρεβενών με τη νέα αυτοδιοικητική περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Να συναμορφώσουμε τις αναπτυξιακές μας επιλογές για την οικονομία, την κοινωνία τον πολιτισμό μας. Να συνδιαχειριστούμε την πολύμορφη, πολύτροπη καθημερινότητα των δημοτών μας». Και καταλήγοντας αναφέρει: «γιατί το μέλλον είναι η αγωνία μας και βέβαια η νέα δόμηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί να γίνει με παλαιές πελατειακές νοοτροπίες και υλικά του κατεδαφισμένου θεσμού».
Ποίος θα μπορούσε, ειδικά την τελευταία αποστροφή του κυρίου Ζήση, δηλαδή τη μη χρησιμοποίηση παλαιών νοοτροπιών και υλικών του κατεδαφισμένου θεσμού να είναι αντίθετος;
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, το μακρινό και το πρόσφατο θα διαπιστώσει αρκετές αντιφάσεις. Και αυτό διότι ο κύριος Ζήσης, όταν κατά το παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος Γρεβενών, ζητώντας και τότε τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και όταν είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του, αφού η τότε ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε επιλέξει ως υποψήφιο Γρεβενών τον τότε δήμαρχο Γρεβενών, κύριο Αθανάσιο Ζιώγα, είχε δηλώσει:
«Λειτουργώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αρκετούς Δημοκράτες, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε, μια θετική και νικηφόρα διέξοδο, στηριζόμενοι στις προτάσεις της συμμετοχικότητας και της συλλογικότητας, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές για το Δήμο Γρεβενών και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Η άγονη όμως επιμονή και η παρεμβατική αντίληψη των κηδεμόνων της πολιτικής, δημιούργησαν ένα πόλο με κεντρικό πρόσωπο τον σύντροφο Σάκη Ζιώγα, ο οποίος απέκλεισε εκ προοιμίου την νικηφόρα και ενωτική προοπτική που θα μπορούσαμε να πετύχουμε.
Συνεπώς για τις εκλογές του Οκτώβρη του 2006, η ευθύνη θα βαρύνει ακέραια τον σύντροφο Σάκη Ζιώγα.
Εφόσον οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έχουν χαρακτηριστεί σαν μια πολιτική μάχη, μου επιβάλουν σε συνδυασμό με την Δημοκρατική μου ευαισθησία, την συνέπεια και την αγωνία για νικηφόρα πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, να αποσύρω την υποψηφιότητα μου ως Δήμαρχος, για αυτές τις εκλογές τουλάχιστον.
Γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η ενότητα του χώρου μας, στοιχείο το οποίο θα θεμελιώσει την μακροπρόθεσμη θετική πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης και πιστεύοντας ότι θα το πετύχουμε με τη συμμετοχή όλων.

Σας ευχαριστώ Τάκης Ζήσης»
Το ζητούμενο στις τότε δηλώσεις του κυρίου Τάκη Ζήση, σε σχέση με τις νέες δηλώσεις του ως υποψηφίου δημάρχου Γρεβενών είναι, πώς σκοπεύει να ανατρέψει όσα τότε έγραφε και ανακοίνωνε στους συμπολίτες του καταγγέλλοντας τον σύντροφό του Σάκη Ζιώγα, που μη τι άλλο, παρουσίασε έργο τέτοιο, ώστε σήμερα όσο αφορά το Δήμο Γρεβενών, να τον επικαλούνται οι πολίτες και να το συγκρίνουν;
Δεδομένο επίσης είναι ότι στην πρόσφατη εκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε με τους ετεροδημότες των Γρεβενών στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, όλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ, όσο υπηρέτησε καθοιονδήποτε τρόπο τα Γρεβενά, ή ενεπλάκη στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, ήταν παρόν με κορυφαίους τον πρώην υφυπουργό κύριο Ελευθέριο Τζιόλα, τον πρώην νομάρχη Γρεβενών κύριο Δημήτρη Ρίγκο, τον πρώην δήμαρχο Γρεβενών κύριο Αθανάσιο Ζιώγα, τον πρώην βουλευτή Γρεβενών. κύριο Κυριάκο Ταταρίδη, τον πρώην βουλευτή και Γενικό Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ κύριο Κωνσταντινίδη και πολλούς άλλους απλούς ψηφοφόρους και κομματικά στελέχη.
Όλοι δηλαδή οι εμπλεκόμενοι. και σε συντροφικές αντεγκλήσεις μεταξύ τους, τα λεγόμενα «μαχαιρώματα», αφού στο παρελθόν ο ένας «έλεγε» για τον άλλο. Τι συνέβη τώρα με τον κύριο Αθανάσιο Ζιώγα, πρώην δήμαρχο Γρεβενών ο οποίος καταγγελλόμενος τότε από τον κύριο Τάκη Ζήση παρευρέθη στηρίζοντας την υποψηφιότητά του;
Κομματική πειθαρχία ή ευκαιρία να διαπιστωθεί άλλη μία φορά η ευγένειά του χαρακτήρα του αλλά και επίσης μια ευκαιρία όπου θα μπορούσε να πει με τον δικό του τρόπο αυτά που ήθελε στον κύριο Τάκη Ζήση;
Ο κύριος Αθανάσιος Ζιώγας στην προσφώνησή του κατά την συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης είπε: « Η κρίση της Κυριακής αναπόφευκτα πρέπει να είναι ένα αποτέλεσμα μίας ώριμης και υπεύθυνης σύγκλυσης προγραμμάτων, θέσεων, αντιλήψεων αλλά ασφαλώς και προσώπων. Λέμε ότι τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο στην πολιτική, όλες οι πολιτικές δεν είναι ίδιες βέβαια αλλά τα πρόσωπα που καλούνται να εφαρμόσουν μία όμοια πολιτική παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο».
Επισήμανση του κυρίου πρώην δημάρχου Αθανασίου Ζιώγα; Διότι δεδομένο είναι ότι τα πρόσωπα είναι αυτά που καλούνται να υλοποιήσουν την πολιτική του καλλικρατικού δήμου των Γρεβενών. Και βέβαια τα περισσότερα έχουν το δικό τους στίγμα στα πολιτικά δρώμενα του δήμου και όχι μόνο.
Επίσης εντύπωση προκάλεσαν τα όσα ο κύριος Δημήτρης Ρίγκος, ενδεχομένως, αποδέκτης «παλαιών απόψεων» του πρώην υφυπουργού κυρίου Ελευθερίου Τζιόλα, είπε σε σχέση με την εμπειρία του κυρίου Τάκη Ζήση στα θέματα της διαφάνειας.: «Ο κύριος Τάκης Ζήσης ασχολήθηκε με τα κοινά τόσο όσο χρειάστηκε, για να μη φθαρεί, και κυρίως για να μη διαφθαρεί. Είναι σε θέση πότε, πως και που είναι ενδεχόμενο να κτυπήσουν τα πιθανά λαμόγια.»
Τι εννοεί άραγε ο κύριος Δημήτριος Ρίγκος, πρώην νομάρχης Γρεβενών; Αν δηλαδή ο κύριος Τάκης Ζήσης ασχολείτο παραπάνω από όσο ασχολήθηκε με τα κοινά, υπήρχε ενδεχόμενο να φθαρεί ή κυρίως να διαφθαρεί; Ενδεχόμενα ίσως κάτι άλλο εννοεί ο κύριος Δημήτριος Ρίγκος.
Το σίγουρο είναι, ότι σε αυτή τη πολιτική συνύπαρξη του συνδυασμού του υποψηφίου κυρίου Τάκη Ζήση υπάρχουν όλες οι συνιστώσες του ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατά το παρελθόν τουλάχιστον έχουν συγκρουστεί. Τι τους ενώνει; Ενδεχομένως η εξουσία. Ενδεχομένως η κατά γράμμα τήρηση του μνημονιακού Καλλικράτη, όπως η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει.
Διότι τα πρόσωπα που συμμετέχουν ή αντιπροσωπεύονται, είχαν για την παλαιότερη εφαρμοσθείσα πολιτική, τελείως και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Δύσκολο το εγχείρημα. Όπως δύσκολο είναι να απαντήσει σε αυτό και ο κύριος Τάκης Ζήσης, υποψήφιος δήμαρχος Γρεβενών.
Διότι ο ένθερμος υποστηρικτής του και πρώην υφυπουργός εργασίας, κύριος Τάκης Τζιόλας, στο παρελθόν, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει :
«Ας έρθουμε, λοιπόν, και στο κρίσιμο θέμα. Στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, και ιδιαίτερα στη νομαρχία και τον κεντρικό δήμο, μεταξύ του 2002 και του 2006 υπάρχουν νέα στοιχεία που διαφοροποιούν τις δύο αναμετρήσεις (κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2002 – κυβέρνηση «Ν.Δ.» το 2006, 50%+1 το 2002 – 42% το 2006, άφθαρτα πρόσωπα το 2002 – φθαρμένα το 2006 κλπ).
Η σημαντικότερη, όμως, διαφορά – καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης – είναι ότι το 2002 υπήρχε ο ηγετικός, συνεκτικός παράγοντας της Δημοκρατικής Παράταξης που εγγυήθηκε και κατηύθυνε τον αγώνα της καθιστώντας την ηγεμονική και νικηφόρα. Αυτός ο παράγοντας, αυτή η προσωπικότητα, τώρα, το 2006, δεν υπάρχει για να λειτουργήσει το ίδιο εγγυητικά, καθοδηγητικά, συνεκτικά. Φρόντισαν για την απομάκρυνσή του όσοι στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εκβίαζαν φίλους και συμπολίτες με το δίλημμα: «αν ο Τζιόλας εκλεγεί, εγώ θα παραιτηθώ», ή προέτρεπαν ανοιχτά: «ψηφίστε ο,τιδήποτε εκτός από Τζιόλα», ή δήλωναν με τυφλότητα: «τώρα είναι η στιγμή να τελειώνουμε με τον Τζιόλα»! Και μετά; Μπροστά στην δημοκρατική κατακραυγή, περιδεείς κρύβονταν πίσω από το σαθρό επιχείρημα: «μα, εμείς στηρίξαμε τον Ταταρίδη»! Τον Ταταρίδη, ο οποίος από τις 7.500 ψήφους – στηριγμένος από αυτούς τους ισχυρούς – έπεφτε κατακόρυφα στις 3.500 ψήφους! Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ: όλοι, οι υποτιθέμενοι, ισχυροί μιας κοινωνίας υποστηρίζουν έναν υποψήφιο, ο οποίος μειώνει την εκλογική του δύναμη κατά 55%. Αλίμονο, τι κοροϊδία! Ας μην ξανά – ανοίξουμε όμως αυτό το κεφάλαιο… Όλοι γνωρίζουν πώς και από ποιους παραδόθηκε η μονοεδρική των Γρεβενών στη «Ν.Δ.».
Η ουσιαστική, λοιπόν, απουσία μου από τον Μάρτιο του 2004 και περισσότερο στο διάστημα των δύο και πλέον ετών, από τότε ως σήμερα, επιδιώχθηκε να αξιοποιηθεί από τους υπαίτιους ως περίοδος κάλυψης του κενού με αντιφατικές τακτικές φατριαστικού χαρακτήρα και πρακτικές συναλλαγής με στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή και τμήματος της «Ν.Δ.». Τέτοιες ενέργειες τραυμάτισαν βαριά την Δημοκρατική Παράταξη και την έσπρωξαν σε κρίση.
Το εγχείρημα της συγκόλλησης ετερόκλητων – κατά το παρελθόν – στοιχείων για τη δημιουργία κυρίαρχης τοπικής ομάδας, μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά και στη βάση αυτής της πολιτικής, προσέκρουε στη σθεναρή απόρριψη της από ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που απαιτούσαν ήθος, διαφάνεια και ουσιαστικές πολιτικές προόδου και ανόρθωσης. Προσέκρουε, επίσης, στη σθεναρή αντίσταση από την συντριπτική πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ήθελε να συνεχισθεί η πορεία της ποιότητας, της ανανέωσης, της ενότητας αρχών και των μεγάλων προοδευτικών πρωτοβουλιών που είχαν δρομολογηθεί το 2000».
Kαι παρακάτω επίσης δήλωνε «Είναι, αλήθεια, ν’ απορεί κανείς με τους τοπικούς κρατούντες. Πώς είναι δυνατόν να πορεύονται με μια τέτοια στείρα και αδιέξοδη γραμμή απέναντι στην κοινωνία και τα μηνύματά της, απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη θέλησή του; Δεν αντιλαμβάνονται ότι πριονίζουν το δέντρο πάνω στο οποίο στέκονται; Συνεχίζουν την αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – που τους στήριξε, την πολεμική ενάντια στον Τζιόλα – που τους ανέδειξε και, τώρα, ζει στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν την απαξίωση στελεχών – που τους συμπαραστάθηκαν, την ακύρωση συνεργατών – που τους βοήθησαν, την προσβολή φίλων – που τους αγκάλιασαν.

Πού πάνε; Πού ποντάρουν;

Σε προστάτες; Δεν γνωρίζουν – αυτοί οι «ανεξάρτητοι» – ότι για τους αιρετούς δεν υπάρχει άλλος «προστάτης» παρά μόνο ο Λαός;

Στα «χρίσματα»; Δεν γνωρίζουν – αυτοί οι «αυτόνομοι» – ότι τα «χρίσματα» δεν εξαγοράζουν την ψυχή των στελεχών και των έντιμων ανθρώπων; Πιστεύουν ότι το «χρίσμα» θα είναι ένα πολύτιμο γι’ αυτούς προσωπείο παραπλάνησης. Αλήθεια, μετά από τόσο χρόνο και τέτοια «έργα και ημέρες», ποιόν θα παραπλανήσουν; Δεν γνωρίζουν ότι κανένα «χρίσμα» δεν μεταμορφώνει το πραγματικό πρόσωπο;
Θεσμικοί παράγοντες επί τέσσερα χρόνια! Τα δύο, μάλιστα, τελευταία χρόνια, σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση, κυρίαρχοι τοπικοί παράγοντες, είχαν κάθε δυνατότητα, όλο το χρόνο και δεκάδες ευκαιρίες: να γεφυρώσουν τα χάσματα – κι αυτοί τα διεύρυναν, να αποφορτίσουν την ένταση – κι αυτοί την όξυναν!
Ακόμα κι όταν, κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες, από στελέχη που διακρίνονται από ανιδιοτέλεια και ήθος τους παρασχέθηκε διέξοδος – σωτήρια για τους ίδιους και την υστεροφημία τους και νικηφόρα για την Παράταξη και τον Τόπο, με νέες υποψηφιότητες – έδειξαν και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων. Γαντζωμένοι μαζί με τους κλειστούς κύκλους τους στη διαχείριση, χωρίς καμιά επαφή με το αύριο πορεύονται στην αβεβαιότητα..»
Όλο αυτό το σύμπλεγμα απόψεων θα κληθεί να διαχειρισθεί ο κ. Τάκης Ζήσης εφ΄ όσον εκλέγει δήμαρχος Γρεβενών και κατά τον θυμόσοφο λαό «όταν το γυαλί ραγίσει …»
Το βρήκαμε ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Πέρασε η προεκλογική περίοδος και δεν έγινα κοινωνός κανενός οράματος. Το όραμα είναι βίωμα. Το ζει αυτός που οραματίζεται. Πχ ένας πολιτευτής, καλή ώρα ο κ. Ζήσης. Όλοι οι υπόλοιποι το πληροφορούμαστε με την αφήγηση, την ανάγνωση και τον κάθε τρόπο έκφρασης που αναπτύξαμε οι άνθρωποι. Αν κάποιος δεν μάθει το όραμα από πρώτο χέρι φαντάζεται ό,τι θέλει! Για παράδειγμα, τι απεικονίζουν τα τρία βελάκια του συνδυασμού του κ. Ζήση; Εγώ, που δεν ξέρω τίποτα από αυτό που γοήτευσε δεκάδες συμπολίτες μου, βλέπω ΤΡΕΙΣ από τις ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με τις οποίες ο κ. Ζήσης γέμισε την πόλη στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Μίας δραστηριότητας καθόλα νόμιμης που όμως εμπόδισε την ανθρώπινη οριζόντια ανάπτυξη της πόλης, βάζοντας πχ τρικλοποδιές στην επέκταση του σχεδίου πόλης. Δεν ξεφεύγει από την προσοχή μου ότι ΟΛΟΙ οι μεγάλοι κατασκευαστές κατοικιών συμμετείχαν ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα κάποιες φορές εκπροσωπήθηκαν από τη σύζυγο, από άμεσο συνεργάτη, από συγγενή.
    Δεν έχω τίποτα με το κ. Ζήση ως πρόσωπο. Τα έχω μαζί του όπως και με όλους τους συνάδελφούς του που μετέτρεψαν μία αγροτική περιοχή σε συνοικία της Αθήνας, στερώντας από τους κατοίκους της ΦΩΣ, που πέρα από υγεία και οικονομία σημαίνει σήμερα και ενέργεια, και ΑΥΛΗ, που πέρα από επικοινωνία και συντροφιά ίσως να σημαίνει σήμερα κι επιβίωση ως κήπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τοσα χρονια ψηφιζουμε σωστα ατομα κατα τη γνωμη μασ εε τωρα ασ κανουμε κι ενα λαθοσ να ψιφισουμε καποιον που δεν ειναι και πολη αξιοσ εμπιστοσυνησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή