ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Θα βγούμε στις αγορές, ή θα ασχολούμεθα με την παραπολιτική τους νόμους της νύχτας και τους μπράβους;

Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα, τουλάχιστον στους πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν το μέλλον της είναι ένα: «Θα αφήσουμε τους… Μπαλτάκους και τους Κασιδιάρηδες» να
υπονομεύσουν τη χώρα που λατρεύουμε και θέλουμε να τη δούμε να πηγαίνει μπροστά;»
Κάποιοι θα απαντήσουν με τα γνωστά τσιτάτα της παραπολιτικής όπως «η ΝΔ και η κυβέρνηση είναι βαθιά πληγωμένη» ή ότι «δεν ξεχνιέται ότι ο Μπαλτάκος ήταν στέλεχος της κυβέρνησης και μη διανοηθείτε να αλλάξετε την ατζέντα για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια». Το ερώτημα παραμένει ωστόσο: «Θα γυρίσουμε στην πολιτική ή θα μείνουμε στην παραπολιτική, το παρασκήνιο, τους νόμους της νύχτας, το βρόμικο παιχνίδι των μπράβων και των πρακτόρων;»
Όπως έχουμε γράψει και σε πρόσφατο άρθρο, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν πρέπει να κάνουν το ιστορικό λάθος. Να κολλήσουν δηλαδή στο βούρκο μιας εγκληματικής οργάνωσης και των συνεργών της που επιδιώκουν να πλήξουν τη δημοκρατία αδιαφορώντας για το αν θα επιφέρουν ανεπανάληπτο πλήγμα στην οικονομία.
Αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου να καταλογιστούν με νηφαλιότητα, όταν θα έρθει η ώρα και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά σταγονίδια. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της οικονομίας.Τώρα είναι η ώρα για τα εξής βήματα:
1. Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα βγαίνει ενδεχομένως στις αγορές έπειτα από 4 χρόνια βαθιάς «κατάψυξης». Από το 2010 είχε να εκδοθεί ελληνικό ομόλογο και όλη αυτή την περίοδο η χώρα δανειζόταν και υπέγραφε μνημόνια. Ακόμη και 2 δις ευρώ μόνο να είναι η έκδοση, ακόμη και το επιτόκιο να είναι 5% η κίνηση αυτή βάζει τέλος σε μία τετραετία απομόνωσης της Ελλάδας. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι πρόκειται για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη χώρα, με άμεσες θετικές επιπτώσεις τις καλύτερες συνθήκες άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και την επιστροφή των καταθέσεων. «Μπορεί να συμβεί. Πριν από μερικά χρόνια τα ελληνικά ομόλογα διασύρθηκαν, αλλά τώρα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση που υπάρχει στην ευρωζώνη», αναφέρει η Telegraaf.
2. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη έκδοση ομολόγων μετά από χρόνια θα οδηγήσει σε ομαλότερη ροή χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με χαμηλότερα επιτόκια. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις δημιουργείται πλέον η προσδοκία για λήψη δανείων από το εξωτερικό με κουπόνι στα επίπεδα του 5%, όταν τα προηγούμενα χρόνια το επιτόκιο δανεισμού ξεπερνούσε το 8%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποπληρώνουν ευκολότερα τις υποχρεώσεις τους και να επιστρέψουν σε κερδοφόρες χρήσεις. Το Grexit είναι πλέον παρελθόν, τώρα είναι η ώρα του success story, το οποίο έλεγε ο κ. Σαμαράς και όλοι τον κορόιδευαν γιατί δεν τον πίστευαν. Η κυβέρνηση τους αποστόμωσε.
3. Η κυβέρνηση ετοιμάζει αναπτυξιακή ατζέντα. Ένα μακρόπνοο πλάνο συζητήθηκε την Παρασκευή στο Μαξίμου και παρουσιάστηκε από τον Γ. Στουρνάρα στους Α. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει την επιστροφή του ΑΕΠ το 2020 στα επίπεδα των 230 δις ευρώ, όταν ήταν δηλαδή πριν την κρίση. Ουσιαστικά είναι μια 6ετία στην οποία, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ και της εταιρείας McKinsey, θα αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 43 δισ. ευρώ σε σχέση με σήμερα. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, ενέργεια, τρόφιμα, αγροτικός τομέας, τηλεπικοινωνίες - νέες τεχνολογίες, αγορά ακινήτων, μεταφορές και διαχείριση απορριμμάτων είναι ορισμένοι από τους κλάδους που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο βάσει του σχεδίου αυτού.
4. Πλεόνασμα και κοινωνικό μέρισμα. Μέχρι τις 23 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία από την Κομισιόν. Θα επικυρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και θα δοθεί το πράσινο φως για κοινωνικό μέρισμα ύψους 500 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα δοθεί έστω κι ένα ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα γίνεται ακριβώς για να αναδειχθεί η τεράστια πρόοδος της οικονομίας και να επισφραγιστεί η έξοδος από την κρίση. Το λένε όλες τις προηγούμενες ημέρες οι Γερμανοί, όσο και αν οι τζάμπα μάγκες της ψευτοαριστεράς θέλουν να μειώσουν την επιτυχία αυτή. Δεν τους βολεύει να βρίσκεται η Ελλάδα έξω από τα μνημόνια και τον διεθνή έλεγχο διότι έτσι χάνουν το λόγο ύπαρξής τους.
5. Η ευνοϊκή συγκυρία φέρνει επενδυτές. Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναλύσεις κορυφαίων ξένων μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα κρύβει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Να έρθουν επενδυτές στη χώρα μας, να ανοίξουν δουλειές, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία.
6. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν ότι ο Μ. Ντράγκι είναι έτοιμος να υιοθετήσει μια τακτική τύπου FED για διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών και για αποφυγή του κινδύνου ενός παρατεταμένου αποπληθωρισμού. Μπορεί να μην είναι έτοιμη η Γερμανία για έκδοση ευρωομολόγου (το απέκλεισαν το Σάββατο Μέρκελ και Γιούνκερ) υπάρχουν ωστόσο κι άλλα εργαλεία. Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επισημοποίησε τη στροφή του γερμανικού στρατοπέδου στη Φραγκφούρτη. «Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα αντισυμβατικά εργαλεία που διαθέτει, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι από παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμέσως μετά αποσαφήνισε ότι εξετάστηκαν «όλα τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στην αποστολή της ΕΚΤ, περιλαμβανομένου του QE, δηλαδή της ποσοτικής χαλάρωσης». Πίσω από την τεχνική αυτή ονομασία κρύβεται η… εκτύπωση χρήματος. Η περίοδος επομένως για την Ελλάδα είναι ευνοϊκή και συμβαίνει αυτό που έλεγαν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι. Πως αν η Ελλάδα αντέξει, αν δεν χρεοκοπήσει τότε θα έχει θέση στις εξελίξεις, τότε που η Μέρκελ και η παρέα της θα καταλάβουν ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και συστημική. Η Ελλάδα άντεξε και πλέον μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Ευρωπαίους.
Θα πει κανείς διαβάζοντας όλα αυτά: Δηλαδή μας λέτε ότι σωθήκαμε όταν 3 εκατ. Έλληνες είναι σε καθεστώς φτώχειας; Έτσι είναι. Κανείς δε σώθηκε, όμως μπήκαν οι βάσεις ώστε να μη γίνει η Ελλάδα… Βενεζουέλα ή Αργεντινή. Ήδη στην αγορά επιστρέφει η αισιοδοξία, η κατανάλωση αυξάνεται έστω και οριακά, ο κόσμος βγαίνει έξω, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο μαύρο σκοτάδι. Δεν χρεοκοπήσαμε, επιβιώσαμε.
Όλα τα παραπάνω θα τα ακυρώσει ένας υπόδικος σαν τον Κασιδιάρη κι ένας λομπίστας που έπαιζε προσωπικά παιχνίδια; Όχι δεν θα τους αφήσουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Η πατρίδα χρειάζεται όσους την αγαπάνε και δεν την επιβουλεύονται. Όσους βλέπουν μπροστά κι όχι στο παρελθόν. Όσους λειτουργούν στο φως κι όχι στο σκοτάδι. Είναι η ώρα που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους. Ή όπως έλεγε ο μεγάλος Ελύτης «Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει». 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου