ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Περαία μου Περαία μου με τα δισεκατομμύριά σου και τις μπίζνες σου

Ακούγεται ότι ο δήμος του Πειραιά θα διαχειριστεί το 2015 κονδύλια ύψους 2,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ ενώ οι προοπτικές που ανοίγονται με την είσοδο ισχυρών επενδυτών στο λιμάνι δημιουργεί ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για «μεγάλες δουλειές».

Απορία, έκπληξη και σκεπτικισμό προκάλεσε η προ ολίγων ημερών φημολογία ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται να κατέβει για το δήμο του Πειραιά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προφανώς διέρρευσε την πληροφορία ότι το σκέφτεται και λίγες ημέρες μετά έσκασε δήθεν σαν βόμβα η υποψηφιότητα του κ.Μώραλη, που είναι το δεξί χέρι του κ. Μαρινάκη εδώ και χρόνια. Παράλληλα, Μαρινάκης και Πέτρος Κόκκαλης αποφάσισαν να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό του και εκτίθενται στις επερχόμενες εκλογές.
Όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε μέχρι να βγει ο «μπροστινός» του κ. Μαρινάκη, προκάλεσε έκπληξη. «Τι θέλει ένας πραγματικά μεγάλος εφοπλιστής, με τόσα καράβια και με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να του τρώει όλο το χρόνο;», αναρωτήθηκαν πολλοί. Αλλά μόλις έμεινε στον πάγκο ο κ. Μαρινάκης για χάρη του Μώραλη όλοι σκέφτηκαν ότι αυτό το «ολυμπιακό» πανηγυράκι που στήνεται στον Πειραιά μπορεί να έχει και άλλους σκοπούς.
Δεν είναι η πρόθεση όλων όσων έχουν μαζευτεί στον συνδυασμό να αναβαθμίσουν τον Πειραιά. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει χρόνια τώρα χωρίς δημαρχιακούς θώκους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπηρετήσεις το μέρος που αγαπάς.
Ούτε σκοπός της εμπλοκής του Μαρινάκη ή του Κόκκαλη είναι να γίνουν πιο γνωστοί απ’ ότι είναι. Και βεβαίως δεν το κάνουν γιατί ξαφνικά μίσησαν τον Βασίλη Μιχαλολιάκο ή σκέφτηκαν ότι έτσι μπορούν να παίξουν καλύτερα κάποιον αντίπαλο στα επιχειρηματικά τους παιχνίδια.
Επομένως, ο ένας σκοπός τους είναι καθαρά πολιτικός. Χρησιμοποιούν τον δήμο του Πειραιά ως εφαλτήριο για κάτι «μεγαλύτερο». Διότι τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς για τον Μαρινάκη ή τον Κόκκαλη που ποτέ δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή στα πολιτικά, πέραν τον φίλων, συγγενών ή ελεγχόμενων πολιτικών με τους οποίους έκαναν παρέα;
Εκεί που ακόμη και τώρα δεν ξέρει κανείς τι ψηφίζουν, σε ποια παράταξη ανήκουν και τι θέλουν, εμφανίζονται με υπέρμετρο ζήλο να διεκδικούν τον δήμο. Και τι έχει άραγε ο Πειραιάς ώστε να είναι «πολύφερνη νύφη» για επιχειρηματίες που και τεράστιες περιουσίες διαθέτουν, και χρόνος δεν τους περισσεύει να ασχολούνται με τα κοινά;
Οι καλές γλώσσες λένε ότι τους ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και θέλουν να μετατρέψουν τον Πειραιά στο… Μονακό της Ελλάδας. Θέλουν να προσφέρουν οι άνθρωποι στην έδρα του Ολυμπιακού που τόσο αγαπάνε. Μακάρι να είναι έτσι και να ανεβάσουν τον Πειραιά στην… Α’ Κόσμου.
Οι κακές γλώσσες, ωστόσο, λένε ότι όπως και ο Θρύλος της Ελλάδας έτσι και ο Πειραιάς είναι μια εξαιρετικά αποδοτική μπίζνα η οποία και τα ταμεία γεμίζει και δημοφιλία προσφέρει. Ακούγεται δε ότι ο δήμος του Πειραιά θα διαχειριστεί του χρόνου κονδύλια ύψους 2,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ ενώ οι προοπτικές που ανοίγονται με την είσοδο ισχυρών επενδυτών στο λιμάνι (Κινέζοι και άλλοι) δημιουργεί ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για «μεγάλες δουλειές».
Τι καλύτερο επομένως από επιχειρηματίες του βεληνεκούς ενός Μαρινάκη ή ενός Κόκκαλη να κατακτήσουν τον δήμο του Πειραιά και από εκεί να ελέγχουν τις επενδύσεις που θα κατεβαίνουν προς το λιμάνι;
Γιατί μην μας πει κανείς ότι πραγματικός δήμαρχος (εφόσον εκλεγεί) θα είναι ο Γιάννης Μώραλης. Για όσους τον γνωρίζουν από παλιά λένε ότι ήταν ο άνθρωπος που μοίραζε τα εισιτήρια στο Καραϊσκάκη, αγαπητό μέλος στη Θύρα 7 (που δε φημίζεται και για τα καλόπαιδά της) και σιγά – σιγά έγινε ο άνθρωπος όλων των προέδρων και των καταστάσεων.
Έτσι, λοιπόν, ακόμη και όσοι δεν χωνεύουν τον Μιχαλολιάκο, δεν τον θεωρούν καλό δήμαρχο ή λένε ότι είναι παλαιοκομματικός κ.λπ. ας αναρωτηθούν για τις εναλλακτικές λύσεις. Κι ας σκεφτούν πως άνθρωποι οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με την αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας ή την πολιτική γενικότερα για να μπαίνουν μπροστά σε τέτοιες επιχειρήσεις έχουν άλλους σκοπούς.
Ή όπως λέει ο λαός «κάποιο λάκκο έχει η φάβα». Ειδικά στην περίπτωση του Πειραιά όπου το όνομα «Ολυμπιακός» είναι ταυτόσημο με την πόλη, ασχέτως αν δεν πρέπει να έχουν ουδεμία σχέση 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου