ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

8 καλοκαιρινοί μύθοι και η κατάρριψή τους

KLIMATISMOS
Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και οι παρανοήσεις και μαζί με τις παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις και με τις παρεξηγήσεις χαλάμε τις καρδιές μας και είναι κρίμα καλοκαιριάτικο.


Χωρίς βέβαια το πόσες επαναλήψεις χρειάζονται στην ανανέωση του αντιηλιακού και το αν το κλιματιστικό κάνει καλό ή κακό, να είναι λόγοι παρεξηγήσεων, είναι σίγουρα μερικές από τις καλοκαιρινές παρανοήσεις που πολλοί στηρίζουν με σθένος και πολλοί απορρίπτουν, επίσης, με σθένος. Ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, ακολουθεί παρακάτω:

Ο κλιματισμός κάνει κακό
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν σθεναρά πως η εναλλαγή της θερμοκρασίας, από κλιματιζόμενα κτήρια στη ζέστη του δρόμου, μπορεί εύκολα να κρυολογήσει κάποιον. Οι ειδικοί όμως επιμένουν πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, ενώ όπως συμβαίνει και με τα κρυολογήματα του χειμώνα, δεν φταίει η παγωνιά, αλλά οι ίδιοι οι ιοί.
Αν λοιπόν φέτος αρχίζετε να φτερνίζεστε, είναι πιθανότερο να έχετε αρπάξει κάποιον ιό ή ακόμα πιο πιθανό να προκείται για κάποιου είδους καλοκαιρινή αλλεργία, παρά να φταίει η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

«Το μαύρισμα κάνει καλό»
Μπορεί να επικρατεί η αντίληψη πως όσο πιο μελαχρινοί είμαστε, τόσο πιο υγιείς δείχνουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και έγκυρη μια τέτοια αντίληψη. Ο οργανισμός έχει ανάγκη την ηλιακή ακτινοβολία για την παραγωγή της D, αλλά η υπερέκθεση κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αφού υπονομεύει το ανοσοποιητικό καθιστώντας τον οργανισμό περισσότερο αδύναμο και ευάλωτο σε ιούς και λοιμώξεις.
Η αυξημένη δε, έκθεση στον ήλιο ακόμα, κάνει το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητά του, προξενώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης. Αν και η ηλιοθεραπεία είναι μια από τις χαρές του καλοκαριού, και όσο είμαστε νέοι, δεν αντιλαμβανόμαστε το κακό που κάνουμε στο δέρμα μας, η αλήθεια είναι πως όταν το δέρμα μαυρίζει, είναι ένας τρόπος να μας δείξει, ότι δεν αντέχει πολύ ήλιο ακόμα.

«Το μελαχρινό δέρμα δεν χρειάζεται αντιηλιακό»
Μπορεί όσοι έχουν μελαχρινό δέρμα, να μην καίγονται το ίδιο εύκολα από τον ήλιο, όσο όσοι έχουν πιο λευκό δέρμα, αλλά η μελαμψή τους απόχρωση δεν σημαίνει ότι τους προστατεύει από την πρόωρη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί οι μελαμψοί της παρέας να αρκούνται σε ένα αντιηλιακό με λιγότερους βαθμούς προστασίας, αλλά η ανάγκη της χρήσης και τακτικής ανανέωσής του, ισχύει και γι’ αυτούς, όπως για όλους. Στο δε πρόσωπο, χρειάζεται πάντα υψηλή προστασία λόγω του πάντα ευαίσθητου δέρματος.

«Πίνετε μονάχα όταν διψάτε»
Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός, τόσο περισσότερα υγρά χάνουμε και τόσο πιο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό, ώστε να προστατεύουμε τον οργανισμό από την αφυδάτωση. Η δίψα είναι ένας τρόπος να σας ζητήσει το σώμα σας νερό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Συμπτώματα, που είναι πιθανό να εμφανιστούν πριν τη δίψα, είναι η ζαλάδα, ο πονοκέφαλος, η κούραση, τα σκούρα ούρα και η ξηροδερμία, γι’ αυτό ανάλογα με τη θερμοκρασία και τη δραστηριότητα σας, φροντίστε να ακούτε όσα σας λέει το σώμα σας ή ακόμα καλύτερα να το προλαβαίνετε και να πίνετε τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερό την ημέρα.


«Όλα τα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία»..
και τα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου