ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Οι πέντε πιο τρελές μελέτες για το σεξ


Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012 στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior έδειξε ότι το σεξ χωρίς προφυλακτικό –ακόμα και το στοματικό- μπορεί να ωφελήσει την ψυχική και σωματική υγεία της γυναίκας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 293 γυναίκες να συμπληρώσουν δύο έρευνες: μία που αξιολόγησε λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή και μία άλλη που ανέλυσε την ψυχική τους κάλυψη. Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν το σπερματικό πλάσμα που κυκλοφορεί στα συστήματα των γυναικών, και το συνέκρινε με τα δεδομένα των ερευνών τους. Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που αρνούνταν συχνά τα προφυλακτικά παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από τις κυρίες που συνήθως χρησιμοποιούσαν πάντα προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι το σπέρμα ευθύνεται για τη «χημική αλλαγή της διάθεσης» -συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης, η οποία συνδέεται με την αγάπη, της οξυτοκίνης που μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και της σεροτονίνης, η οποία έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες- που τόνωνε την διάθεσή τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι μια καλή ιδέα…
Η συγκεκριμένη έρευνα πάντως δεν είναι η μοναδική γελοία έρευνα για το σεξ. Ιδού άλλες τέσσερις με ακόμη πιο τρελά ευρήματα. 1. Περισσότερη τεστοστερόνη = περισσότερος αυνανισμός. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυνανίζονται και έκαναν σεξ και πόσο συχνά είχαν την επιθυμία να κάνουν και τα δύο. Μετά την ανάλυση δειγμάτων σάλιου των εθελοντών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν επίσης την υψηλότερη επιθυμία να αυνανιστούν. Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει μια παγίδα: Οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ανέφεραν επίσης μικρότερη επιθυμία για σεξ. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η υψηλή τεστοστερόνη θα μπορούσε επίσης να σημαίνει μεγαλύτερο στρες, γεγονός που εξηγεί την έλλειψη επιθυμίας για σύντροφο.
2. Το σχήμα των χειλιών μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα μιας γυναίκας να έχει οργασμό, λέει μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στην Journal of Sexual Medicine. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα μιας online έρευνας που ρώτησε 258 γυναίκες για το σχήμα των χειλιών τους, καθώς και την ικανότητά τους να βιώσουν κολπικό οργασμό. Τα αποτελέσματα; Οι γυναίκες με έντονο άνω χείλος έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν κολπικό οργασμό.
3. Δώστε της κάλτσες. Η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι νομίζατε, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη. «Στην αρχή των δοκιμών μας, μόνο το 50 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν σε θέση να φτάσει στον οργασμό», λέει ο συγγραφέας της μελέτης δρ Gert Holstege, από το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία. «Αλλά μάθαμε ότι ήταν άβολα επειδή είχαν κρύα πόδια. Τους δώσαμε κάλτσες και το 80 τοις εκατό έφτασε σε οργασμό». Η… μαγεία της κάλτσας; Για να ηρεμήσει η αμυγδαλή μιας γυναίκας και ο προμετωπιαίος φλοιός, οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για το άγχος και τον φόβο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον που θα την κάνει να νιώθει ασφαλής και άνετα, εξηγεί ο δρ Holstege.
4. Παρακολουθήστε μια γυναίκα να περπατά. Οι γυναίκες που περπατούν με έναν έντονο, συνεχόμενο διασκελισμό είναι πιο πιθανό να βιώσουν κολπικό οργασμό, λέει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine. Οι ερευνητές έβαλαν τις γυναίκες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική συμπεριφορά τους και τις χώρισαν σε δύο ομάδες: στις γυναίκες που έχουν κολπικό οργασμό σε τακτική βάση και σε εκείνες που έχουν σπάνια. Δόθηκαν οδηγίες και στις δύο ομάδες να περπατήσουν 100 μέτρα ενώ σκέφτονταν κάτι ευχάριστο (όπως το να βρίσκονται σε μια ζεστή παραλία), και στη συνέχεια να κάνουν το ίδιο έχοντας ένα αρσενικό στη φαντασία τους. Καθώς οι γυναίκες περπατούσαν, δύο σεξολόγοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις ομάδες αξιολόγησαν το περπάτημα των γυναικών και των ομάδων. Πώς προδίδουν μια γυναίκα τα ισχία της; Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι κολπικά οργασμικές γυναίκες δεν μπλοκάρουν τους μύες της πυέλου, κάτι που οδηγεί σε έναν φυσικό, ρευστό διασκελισμό –και όχι μόνο.

menshealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου