ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

C-Max: Οι φυλακές -κολαστήριο που τρέμει ο Πιστόριους

Η μάχη του δικαστηρίου ολοκληρώνεται με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον Όσκαρ Πιστόριους, τώρα όμως ξεκινά ένας άλλος πολύ σημαντικός αγώνας γι΄ αυτόν.


Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας, μια απόφαση που ήδη συζητείται ευρέως και όχι μόνο στους νομικούς κύκλους. Αφού γλίτωσε λοιπόν τα ισόβια για το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο Πιστόριους έχει αποδυθεί στην προσπάθεια αποφυγής της σκληρότερης φυλακής της Νότιας Αφρικής.
Αυτή είναι η Κεντρική Φυλακή της Πρετόρια και στόχος των δικηγόρων του είναι να τον κρατήσουν μακριά από το συγκρότημα που είναι γνωστό ως C-Max και θεωρείται το πιο δύσκολο στη χώρα. Γεμάτη με βαρυποινίτες, μολυσμένη, υπερπλήρης, είναι η ίδια φυλακή από την οποία πέρασαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κάποιοι απ΄ αυτούς εκτελέστηκαν μέσα σε αυτή.
Το απαρτχάιντ κάποτε τελείωσε, όχι όμως και ο τρόπος λειτουργίας της C-Max, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να παραμένει μία από τις πιο άγριες φυλακές της χώρας, την πύλη της οποίας ουδείς θα ήθελε να περάσει και πολύ περισσότερο ο Πιστόριους.
Οι φυλακές κολαστήριο από όπου έχει αποδράσει μόνο ένας κρατούμενος
Θεωρείται η πιο ψυχρή κληρονομιά του απαρτχάιντ και είναι η φυλακή που απομυζά και την παραμικρή ενέργεια από τους κρατουμένους. Όλες οι «δύσκολες» περιπτώσεις επικίνδυνων και μη συνεργάσιμων κρατουμένων μεταφέρονται στην ειδικά σχεδιασμένη για τέτοιες περιπτώσεις Κεντρική Φυλακή της Πρετόρια, όπου δίνεται τέλος στην όποια παραβατική συμπεριφορά.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό θάνατο όποιου έχει την ατυχία να περάσει την πόρτα της, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για έναν κρατούμενο να γλιτώσει από τη βαρβαρότητα της άγριας αυτής φυλακής.
Οι φυλακισμένοι βρίσκονται στα κελιά απομόνωσης για 23 ώρες ημερησίως και δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους ή με οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ύπαρξη πέραν των φυλάκων. Οι φύλακες μάλιστα είναι εφοδιασμένοι με ειδικές ασπίδες ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να προστατεύονται από πιθανές επιθέσεις.
Στην ιστορία έχει καταγραφεί μόλις μία περίπτωση απόδρασης στα χρονικά της Κεντρικής Φυλακής. Ο επικίνδυνος, κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος Ανάνιας Μαθ κατάφερε να αποδράσει το 2006 καλύπτοντας ολόκληρο το κορμί του με βαζελίνη και καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να γλιστρήσει εκτός φυλακής από ένα μικροσκοπικό παράθυρο μεγέθους 20x60. Ο υψηλού κινδύνου κακοποιός έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μόλις δυο εβδομάδες μετά την απόδρασή του ύστερα από τεράστιο ανθρωποκυνηγητό.




koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου