ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μαριχουάνα Non-Stop: Η φούντα πάει στην κουζίνα (στην Αμερική)

Το συστατικό που ενθουσιάζει τους  chef  της HauteCuisine στην Αμερική δεν είναι ούτε το κινόα, ούτε η τρούφα, αλλά κάτι που μέχρι πρόσφατα σε οδηγούσε στη φυλακή.

Η πρόσφατη αποποινικοποίηση της μαριχουάνας σε Πολιτείες όπως το Κολοράντο και η Καλιφόρνια  εκτός από όλες τις άλλες ευχάριστες συνέπειες  έφερε και μια νέα ιδιαίτερα μυρωδάτη αύρα στην υψηλή γαστριμαργία με επιλεγμένους chef να εμπλουτίζουν συνταγές ή να δημιουργούν καινούργιες.
.chicken-breast-marijuana
Η μαγειρική με μαριχουάνα δεν είναι βέβαια κάτι άγνωστο, καθώς οι ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές  από την αρχαιότητα. Η  Άλις Μπ. Τόκλας στο διάσημο βιβλίο μαγειρικής της που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 20ου αιώνα συμπεριελάμβανε σκανδαλωδώς μια συνταγή για μπισκότα με μαριχουάνα, για την αποτελεσματικότητα της οποίας ορκίζονταν οι χίπηδες. Τα αποτελέσματα της κατάποσης είναι εξίσου αν όχι περισσότερο δυνατά από  αυτά που έχεις αν την καπνίσεις,  αν όμως παλιότερα ο λόγος για να φάς space cookie ήταν για να τη ακούσεις, η νέα εκδοχή της μαγειρεμένης μαρχιουάνας δεν περιορίζεται  σε αυτό, αλλά αντίθετα έχει σαν στόχο την διεύρυνση των γευσιγνωστικών οριζόντων.
81q7AhVwXzL._SL500_AA300_

Πρώτοι ήταν οι  σεφ στο Κολοράντο που άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως μυρωδικό και πολύ γρήγορα site μαγειρικής όπως το Bonappetite.com άρχισαν να δημοσιεύουν ιδέες για συνταγές , από κουλουράκια και cheesecake  μέχρι κοτόπουλο, με συστατικό την μαριχουάνα. Τη σκυτάλη πήραν οι σεφ του Τορόντο, ενώ τώρα σειρά έχει η Νέα Υόρκη. Πάντως η Vogue στο επόμενο τεύχος της ετοιμάζει αφιέρωμα στο θέμα με την Άννα Γουίντουρ να δηλώνει πως δεν φανταζόταν ποτέ οτι θα έβλεπε κάτι τέτοιο μέσα στο περιοδικό.
bowl

Στο Μεγάλο Μήλο η μαριχουάνα δεν είναι νόμιμη ακόμη αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την δημιουργία της underground λέσχης για μαγειρεμένη μαριχουάνα που ακούει στο όνομα Sinsemil.la. με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τις εξωτικές γεύσεις με τις ψυχοδηλωτικές ιδιότητες της μαριχουάνας αλλά και των μανιταριών που συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο του. Κάποιοι μιλούν για φάρσα. Το club  όμως έχει τη δική του διεύθυνση στο net, υπάρχει ένα mailing list στο oποίο μπορεί κανείς να γραφτεί και να ενημερωθεί για το πότε και το που θα πραγματοποιηθούν τα «μυστικά» δείπνα.  Ρίξτε μια ματιά στο site τους.

sinsemil.la

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου