ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο σύντροφος Κουφοντίνας βάζει τάξη

“Έτσι όπως πάει το πράμα σε λίγο θα λέμε «που είναι η παλιά – “καλή” 17Ν». Καλό είναι λοιπόν, ο Κουφοντίνας να τους βάλει λίγο μυαλό. ‘Η, μήπως, έχει πάψει πλέον να αποτελεί «σύμβολό» τους, και δεν τον ακούνε;”

Αυτή την επισήμανση κάναμε στο δημοσίευμά μας με τίτλο Τα λούμπεν ρετάλια τρομοκρατίας – ποινικών, με αφορμή τη σύλληψη του πρώην ΕΚΑΜίτη που η Αστυνομία υποστηρίζει ότι συνδέεται με τον Χ.Ξηρό. Έναν ποινικό, ουσιαστικά, ο οποίος βρισκόταν στη δούλεψη γνωστού “νονού”, που επανειλημμένως εμφανίζεται σε συνεντεύξεις του να έχει σοβαρές ... πολιτικές ανησυχίες. Που θέλει να το παίζει “πολιτικοποιημένος ποινικός”, αλλά δεν ξεχνάει την παλιά μου τέχνη κόσκινο του υποκόσμου. Να του πει μόνον κάποιος ότι δεν μπορεί να το δηλώνει και Τσε Γκεβάρα και να είναι παράλληλα και Ντον Κορλεόνε.
Τώρα, λοιπόν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν θα μπορούσε παρά να πάρει θέση. Έτσι, στη συνέντευξη που έδωσε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” (που αλλού θα την έδινε; - μόνο όταν η Μάνια τον είχε αποκλείσει από την Ελευθεροτυπία και προέβαλε τον Γιωτόπουλο, ο Κουφοντίνας μιλούσε δεξιά και αριστερά), ήταν -ίσως για πρώτη φορά- τόσο καυστικός και αποκαλυπτικός για πρώην “συντρόφους” του. Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι τον “πούλησαν”, και ότι ειδικά ο Χ.Ξηρός “κάρφωσε” στην Αστυνομία την Αγγελική Σωτηροπούλου (ο ίδιος αναφέρει μόνο τα αρχικά της, Α.Σ.). Πολύ περισσότερο ότι ο τελευταίος, στην προσπάθειά του να “ξεπλυθεί” για όλα όσα έκανε το 2002, όταν εξαρθρώθηκαν πυρήνες της 17Ν, λειτουργεί πλέον ως “χρήσιμος ηλίθιος” των διωκτικών αρχών και “τα' χει κάνει όλα μούσκεμα”.

Ιδού τι αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Χ.Ξηρό: «Τώρα, το βασικό κλειδί για να ερμηνευτεί αυτή η παραβίαση αδείας (σ.σ. ο Κουφοντίνας ρίχνει μπηχτή στον Χ.Ξηρό ότι δεν απέδρασε, αλλά απλά παραβίασε την άδειά του), αλλά και όσα επακολούθησαν, βρίσκεται στο καλοκαίρι των συλλήψεων για τη 17Ν, το 2002. Τότε πολλοί συλληφθέντες διέπραξαν το άγος, τη μεγάλη ντροπή είτε να καταδώσουν συντρόφους είτε να αποκηρύξουν την οργάνωση, ενώ δεν προχώρησαν αργότερα σε ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Έτσι είδαμε στη συνέχεια άλλους να αιτιώνται τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον ίδιο τον εαυτό τους, και άλλους όπως ο συγκεκριμένος να προσπαθούν, όπως προσπάθησαν, να επανορθώσουν και να τα κάνουν τελικά μούσκεμα σε όλα τα επίπεδα. Όσο για τον απολογισμό (ποιον ωφέλησε, ποιον έβλαψε), καλύτερα να μην πω τίποτε τώρα, μια που ο συγκεκριμένος βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Θα σταθώ μόνο στην περίοδο της σύλληψής του, για να πω για την Α.Σ. που εκτέθηκε και έγινε γνωστή στις αρχές, για να καταγγείλω τα παπαγαλάκια της αστυνομίας στα ΜΜΕ».
Να σημειωθεί πως ο Κουφοντίνας, όταν δεν επέστρεψε από την άδειά του ο Χριστόδουλος, δεν του είχε επιτεθεί ανοικτά, αλλά, όπως και ο Σάββας Ξηρός, άφησαν αιχμές σε βάρος του, διότι ήταν ολοφάνερο ότι, εξαιτίας της παραβίασης των όρων της αδείας, αυτοί που θα δέχονταν τις μεγαλύτερες πιέσεις, θα ήταν οι εναπομείναντες της 17Ν στη φυλακή. Και, όπως είναι γνωστό, οι αρχές σκλήρυναν τη στάση τους απέναντί τους, με ένα από τα αποτελέσματα, να μεταφερθούν στις φυλακές “υψίστης ασφαλείας” στον Δομοκό, όπου, ως φαίνεται, θα καταλήξουν και οι “Πυρήνες”.
Ο Κουφοντίνας βέβαια, στη συνέντευξή του, δεν αφήνει κάποια ανοικτή αιχμή για τη συνεργασία, όπως ισχυρίζεται η Αστυνομία, του Χ.Ξηρού και των “Πυρήνων της Φωτιάς” με χώρους των ποινικών. Αναμενόμενο. Για τον ίδιο φαίνεται πως είναι “θέμα αρχής” να μην καταφέρεται δημόσια εναντίον τέτοιων φαινομένων, αλλά αντίθετα, να δείχνει ότι στηρίζει κάθε “νέα” κίνηση “αντάρτικου πόλης”. Ωστόσο, οι χοντρές επικρίσεις και μόνον στο πρόσωπο του Χριστόδουλου, μάλλον δείχνουν το “ξύνισμά” του για τη ... λουμπενοποίηση του χώρου, του οποίου ο Κουφοντίνας εξακολουθεί να αποτελεί “σύμβολο”. Τώρα, φανταζόμαστε, σειρά έχει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος να τοποθετηθεί απέναντι σε όλα αυτά. Και, δεν αποκλείεται, αυτά που θα πει να έχουν ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' ότι η συνέντευξη Κουφοντίνα.
Κατά τα λοιπά, ο Κουφοντίνας αποφεύγει να τοποθετηθεί ανοικτά υπέρ ή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λέει ότι η λαϊκή οργή αποκτά σήμερα την εκλογική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενη τακτική, αν ληφθεί υπόψιν ότι και η 17Ν, λίγο προτού ανεβεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 1981, είχε πάψει να ασκεί την ... “κριτική των όπλων”. Για σήμερα αναφέρει μόνο ότι λείπει «ένα αυτόνομο οργανωμένο κίνημα, η μόνη εγγύηση για ελπιδοφόρα προοπτική. Λείπει ακόμα και εκείνο το κίνημα των αγανακτισμένων που η δυναμική του το 2011-2012 εκτόξευσε τα ποσοστά τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υπάρχει είναι η σιωπηλή οργή μιας κοινωνίας που σιχαίνεται και μισεί, όσο δεν μισήθηκε ποτέ καμιά κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, μισεί αυτούς τους ακροδεξιούς-νευρόσπαστα που της λεηλάτησαν τη ζωή και της δολοφόνησαν το όνειρο. Η σιωπηλή οργή αποκτά τώρα φωνή. Όμως, εκλογική φωνή μόνο. Και η Ιστορία διδάσκει ότι αυτό δεν αρκεί».
Για τον Αντώνη Σαμαρά, επίσης αναμενόμενα ήταν όσα είπε. «Η ακροδεξιά ατζέντα του πρωθυπουργού, αυτού του τέκνου του κομμουνιστοφάγου Αβέρωφ και οργανωτή παλιότερα των γιορτών του Μελιγαλά, έπρεπε να συμπεριλάβει και την επιτυχία ότι μάντρωσε τους «κακούς» των ένοπλων οργανώσεων, τους έκλεισε σε ένα βαθύ μπουντρούμι και πέταξε έξω το κλειδί», ανέφερε.




Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου