ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τι σηματοδοτεί η στήριξη Τσίπρα σε Βαρουφάκη

Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε με βεβαιότητα αν τα προηγούμενα δύο – τρία 24ωρα αποτελούν σημείο τομής σε μια πορεία χωρίς επιστροφή για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.
Αναμφισβήτητα οι προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν δεχτεί ένα πρωτοφανές στραπάτσο από τη σκληρή πραγματικότητα της ευρωζώνης και των απαιτήσεων των δανειστών και η μετεκλογική πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα διαρκές σημειωτόν που αποτυπώνεται στην απραξία της βουλής εδώ και σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές.


Το καινούργιο δεδομένο πάντως είναι ότι από προχτές ουσιαστικά έχει ανοίξει η συζήτηση για τη λήψη νέων μνημονιακών μέτρων για την κάλυψη της μαύρης τρύπας στα δημοσιονομικά. Αυτό επιβεβαιώνουν οι βόμβες της Παναρίτη για στάση πληρωμών του Δημοσίου στους μισθούς των υπαλλήλων του (κατά απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών), ενώ νέα «ρουκέτα» ξανάριξε και ο αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος την Κυριακή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει περικοπή συντάξεων στο μέλλον! Σ’ αυτά όλα προσθέστε και τα όσα γράφονται στο Γερμανικό τύπο για μια επανάληψη του κυπριακού σεναρίου με τις καταθέσεις των Ελληνικών τραπεζών!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Γιάνης Βαρουφάκης που έχει εδώ και καιρό γίνει στόχος κριτικής και σφοδρών επιθέσεων εντός και εκτός χώρας, με το διεθνή τύπο τελευταία να προωθεί με ένταση σενάρια για την αντικατάστασή του στο υπουργείο οικονομικών, δέχτηκε μια έμπρακτη, έστω και σε συμβολικό επικοινωνιακό επίπεδο, στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη σύσκεψη της Κυριακής στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και περπάτησαν μέχρι το Παγκράτι. Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σαφές: ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι υπουργός οικονομικών και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο όμως ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε δύο πράγματα σαφή. Πρώτον ότι είναι κυβερνητική απόφαση η μετάθεση στις ελληνικές καλένδες του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος αν χρειαστεί να προχωρήσει σε φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη! Πρόκειται για τα δύο επίμαχα σημεία των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στο Κόμο. Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός τον πήρε από το χέρι και περπάτησαν γεμάτοι χαμόγελο on camera στη Βασιλέως Γεωργίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές του Γιάνη Βαρουφάκη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τετραετίας και μπορεί να ανασταλεί όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ως δείγμα εμπιστοσύνης προς αυτούς ενώ για να δικαιολογήσει αυτή τη στροφή είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε τίποτα σε όσους έχουν πάνω από 700 ευρώ εισόδημα , ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη, είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση»!

Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου